Dan kada su studenti nadigrali

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa nisu studenti krivi sto su u 95 % opozicije lopovi i nesposobni.ovde neko spomenuo eu..evo eu https://n1info.rs/vesti/nemacki-caj...gradjanima-srbije-koji-brane-njene-vrednosti/
https://n1info.rs/vesti/nemacki-caj...gradjanima-srbije-koji-brane-njene-vrednosti/
Svi u EU, od Angele Merkel, pa do Ursule fon der Lajen bili su, piše Cajt, prepuni hvale za Vučića kao čoveka sa kojim se „može poslovati“.
ko jos uvek ne kapira sta radi eu taj je caci.
sta je problem sto neka baba ili deda doceka studente i kaze zlato duso.da im jabuke itd..kakvo je to idoliziranje.a kad se djindjic idolizira onda ok..daleko bilo..djindjic

I zaboravih da dodam - ne vidim političko nasilje kao nužno hladno, huligansko i radikalsko. Puno je bitnih i plemenitih stvari postignuto zahvaljujući njemu, od dobijanja osmočasovnog radnog vremena, preko ukidanja ropstva i oslobađanja od tirana širom sveta. Kada govore o mirnim protestima ljudi često spomenu Martina Lutera Kinga a zaboravljaju Malcolm X-a, pominju Gandija a zaboravljaju Singa itd. Čak i danas se vode gerilski ratovi širom sveta. Mislim da nikom nije u interesu da proliva krv ali moramo biti svesni da je to prilično moguć scenario s obzirom na to sa kim imamo posla. Ali svakako ne bi trebalo očekivati od studenata da predvode tako nešto.

Takođe mi se ne sviđa kako su niz vodu bačeni studenti iz organizacije Stav samo zato što su privatno verbalizovali ono što puno ljudi misli ali se boji da kaže. I nije to prvi put da su ne-SNS ljudi pojeli propagandu službe. Još od prošle godine se vuku optužbe na račun ljudi iz Novog Sada i prikazuju se kao nekakvi separatisti, a Šarović koji sada uživa ogromnu podršku zbog svog izveštavanja naziva te ljude teroristima. Mi još nismo stigli ni do "poluvremena" a gomila bi da zameni jednog radikala drugim.

Poslednja izmena:
Ali svakako ne bi trebalo očekivati od studenata da predvode tako nešto.
Pa da, akademskoj zajednici to nije svojstveno.

Na žalost, opozicija je u nokdaunu.. No, ipak je moguće i ovako doći do win situacije. Verujem u to, posebno nakon šetnji po Šumadiji i jugu Srbije od mesta do mesta.. Nakon što sam čula kako neki južnjaci sad govore, treba nam sistem ljudi koji znaju svoj posao, a ne osoba, ne trebaju nam lopovi, počeli su da budu i kivni na sve lopovluke.. verujem da bi oni to u svojoj zajednici brzo rešili možda i ovako kako govoriš. Videćemo.

Takođe mi se ne sviđa kako su niz vodu bačeni studenti iz organizacije Stav samo zato što su privatno verbalizovali ono što puno ljudi misli ali se boji da kaže. I nije to prvi put da su ne-SNS ljudi pojeli propagandu službe. Još od prošle godine se vuku optužbe na račun ljudi iz Novog Sada i prikazuju se kao nekakvi separatisti, a Šarović koji sada uživa ogromnu podršku zbog svog izveštavanja naziva te ljude teroristima. Mi još nismo stigli ni do "poluvremena" a gomila bi da zameni jednog radikala drugim.

Ali treba da imaš u vidu da je većina studenata u ovim protestima nacionalno opredeljena, i da nije sklona "građanskoj" opoziciji. Zapravo, u tim šetnjama više sam čula nacionalnih pesama nego ikada do sada, od Tamo daleko, Vostani Serbie, pa i zastava KiMa u Srbiji, rekla bih da je Srbija našla novi pokret više u desno. to je naprosto tako. To nisu aktivisti opozicije. I nemaju ono što je bilo pre, ranije 90tih je policija smatrana drugom stranom, sada ovi studenti imaju dobar odnos sa policijom, čak joj i skandiraju u nekim mestima. Svi oni studenti koji do sada nisu bili u političkim strankama boje ovaj protest. Prave nešto novo, rekla bih.
(Ali zaista su se, na to što su radili u Novom sadu, ovi studenti u našoj blokadi zgrozili. To nije njihova priča.)

Poslednja izmena:
Međutim, to bi onda promenilo ceo pokret i svatam zašto se studenti toga pribojavaju, usled velikih razlika u pogledima na razna politička pitanja. Jedino što je zajedničko je borba protiv korupcije, za pravedno društvo u kojem institucije rade i koliko vidim, u osnovi je zahtev za pronmenom vlasti, jer ova teško da može sve to da ispoštuje, samo biva sve gore.

Ne znam kako bi se to moglo prevazići, možda će neko znati :)

Prva stvar koja treba da se shvati i koja je osnova zoon politikona jeste da studenti sada nose jednu kapu (crvenu) ali imaju i drugu (crnu). Crvena kapa su blokade i akademsko okruzenje, crna kapa je politicko opredeljenje i PUNOLETSTVO - studenti su takodje BIRACI.
Ako skinu crvenu kapu morace da stave ili ne stave CRNU - da biraju. Konsekventno je pitanje: koga ce da biraju?

Prva stvar koja treba da se shvati i koja je osnova zoon politikona jeste da studenti sada nose jednu kapu (crvenu) ali imaju i drugu (crnu). Crvena kapa su blokade i akademsko okruzenje, crna kapa je politicko opredeljenje i PUNOLETSTVO - studenti su takodje BIRACI.
Ako skinu crvenu kapu morace da stave ili ne stave CRNU - da biraju. Konsekventno je pitanje: koga ce da biraju?

za sada se zna koga neće ;)

pricas o gradjanskom ratu/zasto bi to radili kad imaju druge metode.i ne mozes da uporedis vreme robovlasnika sa ovim sad.pa ni vreme od pre 50god.da severna armija ce da nas oslobodi..dva zvucna topa i jedan kordon zandarmerije bi vas resili za 5 min

Ja nigde nisam ni rekao da bi trebalo započeti građanski rat ali je naivno verovati kako će se ovo 100% završiti tako što će on biti sateran u ćošak i biti primoran da preda institucije koje će nakon toga proraditi i ispuniti zahteve. To je ono što mi u programiranju nazivamo happy path, putanja kojom će korisnik ići kroz program baš onako kako je autor zamislio i neće izazvati nijedan jedini bag. Sad svako može samo da nagađa. Ovo nije vreme robovlasnika ali nije ni vreme bez ratova i sukoba na ulicama, videli smo šta se dešavalo u Francuskoj, Gruziji i Grčkoj svih ovih godina između ostalog. To su sve evropske zemlje a ne tamo neke afričke države u kojima se puškaraju plemena međusobno. Da ne govorimo o rastu desnice u čitavom svetu. Mnogi od njih imaju svoju pretorijansku gardu koju su spremni da izvuku na ulice ako im zatreba.

Kakva crna severna armija da nas oslobađa, pa velika većina njih je uz vlast :) Kao što rekoh, nick je još iz vremena dok sam tobože bio neki navijač, naloženi klinac u šestom razredu.

Ali treba da imaš u vidu da je većina studenata u ovim protestima nacionalno opredeljena, i da nije sklona "građanskoj" opoziciji. Zapravo, u tim šetnjama više sam čula nacionalnih pesama nego ikada do sada, od Tamo daleko, Vostani Serbie, pa i zastava KiMa u Srbiji, rekla bih da je Srbija našla novi pokret više u desno. to je naprosto tako. To nisu aktivisti opozicije. I nemaju ono što je bilo pre, ranije 90tih je policija smatrana drugom stranom, sada ovi studenti imaju dobar odnos sa policijom, čak joj i skandiraju u nekim mestima. Svi oni studenti koji do sada nisu bili u političkim strankama boje ovaj protest. (Jedna studentkinja mi je recimo pričala kako smo mi nebeski narod zaista). Prave nešto novo, rekla bih.
(Ali zaista su se, na to što su radili u Novom sadu, ovi studenti u našoj blokadi zgrozili. To nije njihova priča.)

Mislim da je to slučaj sa većinom Srbije, da smo mi prosto jedna duboko konzervativna zemlja i da se to neće promeniti ni u budućnosti a i da je to velikim delom rezultat ispiranja mozga i istorijskog revizionizma od 90tih na ovamo. Zato se i plašim da će narod ponovo dovesti novog radikala. Ta podela na nacionalno i građansko mi je bezveze, ne znam koliko nas je ali definitivno ima nas koji se tu ne pronalazimo i stojimo na strani autentične levice koja je nažalost skrajnuta u Srbiji. O tom odnosu sa policijom da ne govorim, kada sam video one snimke grljenja i slično bio sam u šoku koliko su ljudi nesvesni.

Očekivano je od studenta da se ograđuju jer žele da skupe što veću masu i da se ograde od bilo kakvih “radikalnih” elemenata, a ta masa je prilično heterogena - 15. marta su tamo šetali razni ljudi. Ali ubedljivo je najviše bilo desničara. Pitanje je ko je će odneti prevagu u plenumima jer se i tu meša puno različitih struja i mislim da će to imati velik uticaj na izbor kandidata ako do toga dođe. Svejedno, sramotno je kako su ljudi tako lako naseli na SNS propagandu i mislim da su tu oni zabili golove nama i ozbiljno zamutili vodu. Šta god neko mislio o određenom pristupu ne sme se podržati takva jeziva represija i blaćenje od strane režima.

SVAKO NAMETANJE JE NASILJE
OVDE SE NAMECE DA SVI STUDENTI NE MOGU DA STUDIRAJU DOK TRAJU PROTESTI
MA KOLIKO BIO OSETLJIV DRUSTVENI PERIOD I NEKO SMATRAO DA SVI STUDENTI MORAJU DA SE UDRUZE PROTIV AKTUELNE VLASTI NE POSTOJI OPCIJA DA TI BUDES NEUTRALAN U STAVU AKO SI STUDENT
DAKLE OVDE JE ISKLJUCENA OPCIJA DEMOKRATIJE
JEDINO STO MOZE NEKI STUDENT DA URADI JE DA NE ODE NA PROTEST AKO SE NE SLAZE SA VECINOM.
IZ OVOGA SE VIDI DA JE RUKOVODSTVO UNIVERZITETA APSOLUTNO TOTALITARNO U SVOJIM ODLUKAMA I NAMECE SVIMA SVOJU VOLJU.
IAKO NA DRUGOJ STRANI IMATE STUDENTA KOJI NE MOZE DA SLOZI JEDNU ZDRAVU RECENICU A KOJI SE PROTIVI BLOKADAMA NJEMU JE ONEMOGUCENO DA BIRA STA CE SVOJOM STUDENTSKOM KARIJEROM

Pod 1 Volim helanke.
Pod 2 Pesma isto dobra.
Pod 3 Staeri je ovde omasio jer nikome na vlasti ne moze biti svejedno kad vidi stotine hiljada ljudi na ulicama
Pod 4 Smena vlasti uopste nije zvanican zahtev ali bi naravno bilo racionalan i odgovoran potez kad su dozvolili da ovoliko eskalira.
Pod 5 Svakako ako ne dodje do bilo kakve smene Vucko je izgubio deo podrske, a opozicija pridobila masu apstienata, mahom mladih.

Ja sam gledao analizu dogadjaja na YT kanalu Asmongold TV, lik je inace gamer, ali komentarise na ovom kanalu razne dogadjaje, uglavnom iz USA, politicke ali i druge tematike.

I na moje cudo on analizira sta se desilo to u Beogradu/Srbiji, iako nema pojma ni gde je Srbija. Lik je za 20 min ukapirao sve sto se desilo, iako veze sa Srbijom i stanjem u istoj nema.

Ah, da, najbitnije - lik je nabiflao 1 milion pregleda za par sati! Nije milion, to je bilo u subotu uvece, 1.8 miliona trenutno. I to mu je jedan od najgledanijih videa. Evo link, ko ne veruje:

Neki mnogo pametan izgleda.😂
Za 15 minuta ukapirao ono o cemu mi drvimo danima.:roll:

Autorska, nikako drukčije 😊

15.mart je bio dan kada su studenti svojim odlukama nadigrali sve one igrače koji su želeli propast protesta.

Zapravo je sve krenulo još dan pre, kada su gomile ljudi dočekali pešake i bicikliste. To je bio dan radosti: neće nas ništa sprečiti da izdržimo ! 🙏🍀

A 15. su studenti u noći promenili plan da se tokom dana glavni skup prebaci na Slaviju ! Pri čemu to nije bilo objavljeno, znamo i zašto.

Naravno, bilo je pokušaja da se ometa protest i na novim lokacijama. Jeste prekinut pre vremena, ali je bilo sasvim dovoljno vremena da prođe kompletan program.

Da li mlađe generacije pokazuju pamet koja se nama starijima negde zagubila tokom svih ovih godina?
Šta su sve studenti uradili u svom delovanju pa da ubacuju sve vreme trice?

Primetno je i da ima na forumu nickova koji sve to demantuju. Ali rekla bih da su na forumu mnogi, samo ne i studenti 😊, tako da diskusija na ovu temu ne može da ih pokoleba ✨☺️.

Pucajte.
Jelda je studentarija pametna?
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: драга девојко, студенти су надиграни много пре овога, а ти ћеш резултате тог "надигравања" студената видети у наредном периоду

generalni strajk, i niko nista da ne radi sto nije hitni slucaj dok se ne vidi ko je naredio terorizam u mirnih 15 minuta odavanja pocasti poginulima ispod nadstresnice
i blokadem sve do ostavki i hapsenja odgovornih, dacic ili ko je vec ministar policije i bia komandant ako je bia izvela terorizam
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: колико сте необразовани. То је последица сушења можданих вијуга услед претераног коришћења мобилног телефона. Генералног штрајка неће бити, крените поново у основну школу, много ствари сте пропустили

U isto vreme protesti i ataci na Orbana, Vučića i Dodika sa ciljem smenjivanja.
Ako je nesto u isto vreme onda je sinhronizovano i da dolazi iz istih centara moći.

Шта мислиш, да ли центри моћи не дају да проради пруга Нови Сад - Суботица?

Мени никако није јасно зашто завршена пруга не ради, кад се узме у обзир колика је штета од нерада.

Back