Дан када су нам Американци убили 12 српских беба!

Mr.Infinity

Elita
Poruka
24.700
Tužno sećanje iz godine u godinu podseća nas na stravične zločine Amerike. Te žalosne 1992. godnie dogodilo se ono o čemu niko nije mogao ni da sanja. Bebama, novorođenim bićima, uskraćen je kiseonik, zbog čega je njih 12 izgubilo život

U bolnici u Banjaluci, 22. maja 1992. godine, umrla je prva beba zbog nestašice kiseonika, jer SAD i ostale zapadne zemlje, tokom borbi u građanskom ratu u BiH, nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći vazdušnim putem, zapadnom delu Republike Srpske.

Do 19. juna 1992. godine, u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice.

Na odeljenju za intenzivnu negu, u banjalučkom porodilištu, umrlo je 12 novorođenčadi, usled nedostatka kiseonika, potrebnog za adekvatan tretman.

Nestašica je bila posledica blokade srpske teritorije, koju su vršile hrvatske i muslimanske vojne snage, u rejonu Semberije.

Upućeni su mnogi apeli za pomoć, putem radija, televizije, “Glasa Srpskog” i ostalih medija, ali, iako su predstavnici UNICEF-a i ostalih međunarodnih humanitarnih organizacija bili dobro upoznati o ovom problemu, avion sa bocama kiseonika je nekoliko dana čekao dozvolu za poletanje, koju na kraju nije dobio.

Nedugo zatim, uprkos velikom trudu raznih lekara, novorođene bebe su izadhnule, a žal u državi je postao nikad veći. Dvanaest života je bilo izgubljeno, a 12 porodica u crno zavijeno.

Međutim čak i kada je bilo najteže, našao se i taj heroj, ta beba, koja je uspele da preživi pakao 1992. godine i da nadu u bolje sutra.

To je bila je Slađana Kobas, rođena 18. juna 1992. godine, jedina je preživela beba, u periodu od 22. maja do 19. juna 1992. godine.

Zbog nedostatka kiseonika njoj je ozbiljno bilo narušeno zdravlje, pa je imala trajno oštećenje vida, mozga i pluća, a kasnije se bezuspešno borila sa rakom kostiju.

Slađana je preminula 9. februara 2006. godine, u 13. godini života.

Ove smrti, kao i sve veća nestašica osnovnih životnih potrepština, bile su razlog za veliku vojnu operaciju “Koridor”, gde su se snage Vojske Republike Srpske sukobile sa hrvatskim i muslimanskim vojnim snagama.

Sukobi su trajali od 14. do 26. juna 1992. godine i završili se probojem blokade.

Kasnije u narodu, ova istorijska vojna pobeda je nazvana “Koridor života”, jer je omogućila nove živote, kako je i sam general Vojske Republike Srpske, Momir Talić, rekao: “Neću da djeca više umiru”.

Kancelarija za Kosovo i MetohijuBebe
Ovaj zločin, i nakon 28 godina prošao je nekažnjeno, a ožalošćene majke, evo i dan danas ne mogu da prevaziđu bol, jer ipak njihova deca nisu ni dobila šansu za nekim "boljim" životom.

- Iako je prošlo 28 godina, bol za našom djecom nije manja, a tuga zbog činjenice, da takav zločin bez presedana nije kažnjen, sve je veća- rekla je Tubićeva, majka jedne od beba.

Ona je naglasila, da je jedina uteha to, što se ovaj datum obeležava i što se kroz knjige i filmove prenosi i čuva istina o ovom nečuveno strašnom porazu civilizacije, koja je dozvolila da dan za danom umiru tek rođena deca.

Knjiga "Šta su skrivile", otkriva pravu istinu mučno stradalih beba!
Operacija Koridor i borba koja se vodila i u i izvan Banjaluke, na svim frontovima, da se pomogne ovoj deci opisana je knjizi "Šta su skrivile?", autora Nikole Borkovića, profesora istorije i saradnika Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica. Naslov studije aludira na pesmu koja se u Borkovićevoj rodnoj Banjaluci spevana o ovom događaju, dok posebno mesto u knjizi zauzimaju ispovesti majki, čije smo fragmente izdvojili u ovom tekstu. Što se samog istraživanja tiče, Borković kaže da je katkad bila i borba protiv uvreženih, a nedokazanih mišljenja.

- Na samom početku istraživanja susreo sam se sa čitavim nizom kontroverzi, poput te da je sama tragedija plod srpske propagande. Ne čudi, jer je za Haški tribunal to bila samo dobro poznata glasina, ne događaj koji se zaista desio. Pričalo se da je reč o uobičajenoj smrtnosti beba koja je iskorišćena i usmerena protiv drugih naroda, ili da su bebe svesno žrtvovane, kako bi se izvela Operacija Koridor - rekao je Borković tokom beogradske promocije svoje knjige.

Kao argument za poslednju tezu govorilo se da je humanitarna organizacija Caritas obezbedila dovoljnu količinu kiseonika, ali je taj kiseonik oduzela policija. Baš zbog ove teze banajlučke bebe nisu ušle u spisak žrtava koju je sačinio informaciono-dokumentacioni centar u Sarajevu.

- Obeshrabrujuća je za mene bila teza koja se i danas često pominje u medijima - da su bebe stradale zbog odluke Saveta bezbednosti o zabrani leta iznad BiH. Na njoj se bazirao često potezani argument - da je sama tragedija ništa više od obične srpske propagande. Postavljano je sasvim prosto pitanje: kako je ratno vazduhoplovstvo moglo da deluje u borbi, a za avione sa potrebnim kiseonikom let je bio zabranjen? Ovo je sa sobom povlačilo i pitanje časti i odgovornosti pilota Vojske Republike Srpske da nisu ništa preuzeli po tom pitanju, pa ni ličnom inicijativom – kaže Borković, ističući da je tako i samim pilotima naneta nepravda, jer o tome šta su činili dugo nisu smeli da govore zbog same Srbije i zabrana koje su joj nametnute.

Borković u studiji podseća da ova teza ne može da stoji, jer je odluka o zabrani letenja donesena tek u oktobru 1992. godine, tj. skoro 4 meseca nakon tragedije. Razlog zabrane leta je Rezolucija Saveta bezbednosti UN br. 5757 od 30. maja 1992. godine, kada su uvedene sankcije SRJ.

Tražiti odgovornost za smrt beba u zabrani letenja znači zanemariti brojne činjenice, istakao je on.

- Komitetu za sankcije upućen je zahtev da odobri humanitarni let aviona za Banjaluku 12. juna 1992. godine. Procedura za tako nešto inače je trajala tri do sedam dana. Komitet je dozvolu dao tek nakon 12 dana, kao da se nije radilo o životu i smrti. No nakon toga, istu dozvolu je trebalo da daju vlade u Zagrebu i Sarajevu. Iako im je zahtev za odobrenje ovog leta uredno poslan, pozitivan odgovor nikada nije stigao. Inače, od 12 umrlih beba, nisu sve bile srpske nacionalnosti – naglasio je Borković.

Kako ovaj brutalan zločin nikada ne bi pao u zaborav majke 12 beba su i dalje u kontaktu, a svakim danom njihova želja za pronalaženjem krivca samo raste i jača. Iako je jedna od njih skoro preminula, ostale ne daju sebi oduška već se svakodnevno bore za pravdu.

Njihova borba neće prestati dok je života, a ovaj nemili događaj će nastaviti da se obeležava i pamti, jer strahote i zločini počinjeni nad našim narodom niti mogu, niti smeju biti zaboravljeni.
https://informer.rs/vesti/drustvo/705990/zbog-ratnih-zlocina-amerike-bebe-nisu-dobile-sansu-zivot

Никада не треба да се заборави ко нам је непријатељ !
Takvi kao ti su tada pevali ne možemo niko ništa jači smo od sudbine, a sada nešto kukate crvi jedni bedni.
Poruka je automatski spojena:

тебе треба да вуде срамота због овог коментара .Ако ниси прочитала имена ових 12 анђела, да ти кажем да је међу њима је било и муслиманске деце, хрватске деце и српске деце .

тебе треба да буде срамота
Tebe treba da bude sramota što koristiš smrt tih beba za jeftine političke poene.
 

Malesija

Zainteresovan član
Poruka
499
Нема полтичких поена , овакве теме и треба да се отварају јер народ почиње да заборавља ко му је прави непријатељ.
Kako nema? Dokazano ti je, da je kiseonik MOGAO biti dopremljen u bolnicu.
Dokazano ti je da je kiseonika bilo i zapadno od koridora.
Ti bi da pričaš o nekoj krivici Amerikanaca, a tadašnji direktor KBC-a u BL, koji je odbio da nabavi kiseonik i izazvao smrt tih beba, a kako bi se podigao moral za probijanje koridora, se danas slobodno šeta Srbijom...

Na kraju krajeva, zašto neko ne podigne optužnicu zbog smrti tih beba? Ako neće u Banjoj Luci, može po univerzalnoj jurisdikciji i u Srbiji. Za mnogo manje stvari su se dizale optužnice, a da se ne podigne za smrt 12 beba.

Pa da se vidi jesu li krivi Amerikanci, ili neko drugi? Vjerujem da bi i Amerikanci vrlo rado uputili, da se pročitaju zapisnici sa sjednica Vrhovnog saveta odbrane!
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
То што ти пишеш је спам , лаж и пропаганда .Американцу су одбили да доставе кисеоник, затворили су небо и због тога су бебе умрле , постоје документи о томе , сведочанство и каснији продор коридора 92ј је изведен да се то више никада не би десило .

Американци ће дефитнитво да одговарају за смрт ових беба , као и за смрт милиона других беба по белом свету где су посредством санкција , блокада и затварања неба убили друге бебе и народе .

Бања Лука није јединствен случај америчке крвожедне и бруталне полтике , колико су деце убијали по Вијетнаму , ираку , Авганистану ..

Убили су нам бањалучке бебе , убли су нам сотину деце за време НАТО бомбардовања .

убице су .
 

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
25.506
Српски народ никада не треба да заборави злочине америчких крвника , убиство беба из Бања Луке , убиство мале Милице Ракић ..

ДЕЦУ ИМ НЕ СМЕМО ОПРОСТИТИ !
ima, ko ce im oprostiti, a i ko im je vec oprostio...KO je imao savetnika Toni Blera...KOME je Gerhard Sreder dolazio na mitinge...KO je dao drzavne pare za kampanju Hilari Klinton...a blentavi i krezavi Srbi, aplaudirali su na mitingu lkada se pojavio Gerhard Sreder...
 

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
25.506
Da, tek krajem 1992. je uvedena zabrana leta.
Meni to izgleda na situaciju da su Srbi protjerali medicinsko osoblje nesrpske nacionalnosti i zatim se našli u problemu da nisu imali stručnjake za neonatalnu medicinu, nisu znali koristiti inkubatore.
Poslije je to iskorišteno za propagandu i građenje slike kako se svijet urotio protiv Srba. Pazi, čekali nečiju dozvolu u svijeu, kako da ne.
za ovakve stvari bih te banovao na ovom forumu...samo sto nisam moderator...imas li bar jedan gram morala u toj glavi...da li te bar malo sramota
 

Malesija

Zainteresovan član
Poruka
499
То што ти пишеш је спам , лаж и пропаганда .Американцу су одбили да доставе кисеоник, затворили су небо и због тога су бебе умрле , постоје документи о томе , сведочанство и каснији продор коридора 92ј је изведен да се то више никада не би десило .

Американци ће дефитнитво да одговарају за смрт ових беба , као и за смрт милиона других беба по белом свету где су посредством санкција , блокада и затварања неба убили друге бебе и народе .

Бања Лука није јединствен случај америчке крвожедне и бруталне полтике , колико су деце убијали по Вијетнаму , ираку , Авганистану ..

Убили су нам бањалучке бебе , убли су нам сотину деце за време НАТО бомбардовања .

убице су .
Uporno lažeš i koristiš smrt nevinih beba za svoje jeftine teorije zavjere. Fino ti je napisano da je no-fly zona, iznad BiH, uvedena tek u oktobru 1992. godine, a NATO operacija Deny flight, tek u aprilu 1993. godine. Rezolucija SB 757 kojom su uvedene sankcije SRJ 30. maja 1992. godine, avioni letili za Banja Luku i iz BL sve do 21. maja, helikopteri letili cijelo vrijeme iznad koridora. Onda ti hladno nastaviš pisati, kako su Amerikanci nešto skrivili za smrt tih beba. Bez ijednog validnog dokaza?Da se razumijemo, smrt tih beba je monstruozan zločin, koji je potrebno procesuirati. Samo se plašim, da krivci nisu tamo gdje ti pokazuješ, nego mnogo bliže!
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
SEĆANJE NA STRADANJE 12 BANJALUČKIH BEBA: U Banjaluci služen parastos i položeni venci! FOTO, VIDEO

Predsednica Srpske je istakla da institucije i građani treba da se obavežu na ono što se zove sigurna Republika Srpska u kojoj više niko nikada neće oduzeti pravo djeci da žive i imaju liječenje, da idu u dobre škole i grade sigurnu budućnost.

Predsednica Cvijanović je poručila da nije moguće oprostiti pogrešnu odluku svjetskih moćnika prije 30 godina.

Premijer Srpske je rekao da je stradanje 12 banjalučkih beba najveći zločin na ovom prostoru, koji institucije Srpske nikada neće zaboraviti niti oprostiti svjetskim moćnicima.

Srpski član Predsedništva BiH izjavio je da je očigledno da još dugo neće biti saopštenja Saveta bezbednosti UN u kojem se referira prema smrti 12 banjalučkih beba, ali da će se potruditi da im ukaže da bi to trebalo da urade.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su "banjalučke zvezdice" najmlađe žrtve rata u BiH i direktne žrtve sankcija i svjetskih moćnika.

Prva banjalučka beba umrla je 22. maja 1992. godine, nakon čega je uslijedila agonija i smrt ostalih beba. Do 19. juna iste godine u Banjaluci je umrlo 12 beba koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice.

Agonija je prekinuta probojem koridora i spajanjem banjalučkog regiona sa ostalim delovima Republike Srpske i Srbije.
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
Американци су тада затворили небо за сваки вид доставке из Београда за Бања Луку , Република Српска још није била дефинисана и није била повезана са осталим деловима , тако да је део Бања Луке био изолован .Америкнци нису дозволили да авиони из Београда доставе кисеоник бебама у Бања Луци и због тога су бебе умрле .

Овај трагичини догађај је још један доказ да је Република Српска настала као припордан порив српског народа у БиХ да преживи
 

Guede

Buraz
Poruka
10.361
Tužno sećanje iz godine u godinu podseća nas na stravične zločine Amerike. Te žalosne 1992. godnie dogodilo se ono o čemu niko nije mogao ni da sanja. Bebama, novorođenim bićima, uskraćen je kiseonik, zbog čega je njih 12 izgubilo život

U bolnici u Banjaluci, 22. maja 1992. godine, umrla je prva beba zbog nestašice kiseonika, jer SAD i ostale zapadne zemlje, tokom borbi u građanskom ratu u BiH, nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći vazdušnim putem, zapadnom delu Republike Srpske.

Do 19. juna 1992. godine, u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice.

Na odeljenju za intenzivnu negu, u banjalučkom porodilištu, umrlo je 12 novorođenčadi, usled nedostatka kiseonika, potrebnog za adekvatan tretman.

Nestašica je bila posledica blokade srpske teritorije, koju su vršile hrvatske i muslimanske vojne snage, u rejonu Semberije.

Upućeni su mnogi apeli za pomoć, putem radija, televizije, “Glasa Srpskog” i ostalih medija, ali, iako su predstavnici UNICEF-a i ostalih međunarodnih humanitarnih organizacija bili dobro upoznati o ovom problemu, avion sa bocama kiseonika je nekoliko dana čekao dozvolu za poletanje, koju na kraju nije dobio.

Nedugo zatim, uprkos velikom trudu raznih lekara, novorođene bebe su izadhnule, a žal u državi je postao nikad veći. Dvanaest života je bilo izgubljeno, a 12 porodica u crno zavijeno.

Međutim čak i kada je bilo najteže, našao se i taj heroj, ta beba, koja je uspele da preživi pakao 1992. godine i da nadu u bolje sutra.

To je bila je Slađana Kobas, rođena 18. juna 1992. godine, jedina je preživela beba, u periodu od 22. maja do 19. juna 1992. godine.

Zbog nedostatka kiseonika njoj je ozbiljno bilo narušeno zdravlje, pa je imala trajno oštećenje vida, mozga i pluća, a kasnije se bezuspešno borila sa rakom kostiju.

Slađana je preminula 9. februara 2006. godine, u 13. godini života.

Ove smrti, kao i sve veća nestašica osnovnih životnih potrepština, bile su razlog za veliku vojnu operaciju “Koridor”, gde su se snage Vojske Republike Srpske sukobile sa hrvatskim i muslimanskim vojnim snagama.

Sukobi su trajali od 14. do 26. juna 1992. godine i završili se probojem blokade.

Kasnije u narodu, ova istorijska vojna pobeda je nazvana “Koridor života”, jer je omogućila nove živote, kako je i sam general Vojske Republike Srpske, Momir Talić, rekao: “Neću da djeca više umiru”.

Kancelarija za Kosovo i MetohijuBebe
Ovaj zločin, i nakon 28 godina prošao je nekažnjeno, a ožalošćene majke, evo i dan danas ne mogu da prevaziđu bol, jer ipak njihova deca nisu ni dobila šansu za nekim "boljim" životom.

- Iako je prošlo 28 godina, bol za našom djecom nije manja, a tuga zbog činjenice, da takav zločin bez presedana nije kažnjen, sve je veća- rekla je Tubićeva, majka jedne od beba.

Ona je naglasila, da je jedina uteha to, što se ovaj datum obeležava i što se kroz knjige i filmove prenosi i čuva istina o ovom nečuveno strašnom porazu civilizacije, koja je dozvolila da dan za danom umiru tek rođena deca.

Knjiga "Šta su skrivile", otkriva pravu istinu mučno stradalih beba!
Operacija Koridor i borba koja se vodila i u i izvan Banjaluke, na svim frontovima, da se pomogne ovoj deci opisana je knjizi "Šta su skrivile?", autora Nikole Borkovića, profesora istorije i saradnika Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica. Naslov studije aludira na pesmu koja se u Borkovićevoj rodnoj Banjaluci spevana o ovom događaju, dok posebno mesto u knjizi zauzimaju ispovesti majki, čije smo fragmente izdvojili u ovom tekstu. Što se samog istraživanja tiče, Borković kaže da je katkad bila i borba protiv uvreženih, a nedokazanih mišljenja.

- Na samom početku istraživanja susreo sam se sa čitavim nizom kontroverzi, poput te da je sama tragedija plod srpske propagande. Ne čudi, jer je za Haški tribunal to bila samo dobro poznata glasina, ne događaj koji se zaista desio. Pričalo se da je reč o uobičajenoj smrtnosti beba koja je iskorišćena i usmerena protiv drugih naroda, ili da su bebe svesno žrtvovane, kako bi se izvela Operacija Koridor - rekao je Borković tokom beogradske promocije svoje knjige.

Kao argument za poslednju tezu govorilo se da je humanitarna organizacija Caritas obezbedila dovoljnu količinu kiseonika, ali je taj kiseonik oduzela policija. Baš zbog ove teze banajlučke bebe nisu ušle u spisak žrtava koju je sačinio informaciono-dokumentacioni centar u Sarajevu.

- Obeshrabrujuća je za mene bila teza koja se i danas često pominje u medijima - da su bebe stradale zbog odluke Saveta bezbednosti o zabrani leta iznad BiH. Na njoj se bazirao često potezani argument - da je sama tragedija ništa više od obične srpske propagande. Postavljano je sasvim prosto pitanje: kako je ratno vazduhoplovstvo moglo da deluje u borbi, a za avione sa potrebnim kiseonikom let je bio zabranjen? Ovo je sa sobom povlačilo i pitanje časti i odgovornosti pilota Vojske Republike Srpske da nisu ništa preuzeli po tom pitanju, pa ni ličnom inicijativom – kaže Borković, ističući da je tako i samim pilotima naneta nepravda, jer o tome šta su činili dugo nisu smeli da govore zbog same Srbije i zabrana koje su joj nametnute.

Borković u studiji podseća da ova teza ne može da stoji, jer je odluka o zabrani letenja donesena tek u oktobru 1992. godine, tj. skoro 4 meseca nakon tragedije. Razlog zabrane leta je Rezolucija Saveta bezbednosti UN br. 5757 od 30. maja 1992. godine, kada su uvedene sankcije SRJ.

Tražiti odgovornost za smrt beba u zabrani letenja znači zanemariti brojne činjenice, istakao je on.

- Komitetu za sankcije upućen je zahtev da odobri humanitarni let aviona za Banjaluku 12. juna 1992. godine. Procedura za tako nešto inače je trajala tri do sedam dana. Komitet je dozvolu dao tek nakon 12 dana, kao da se nije radilo o životu i smrti. No nakon toga, istu dozvolu je trebalo da daju vlade u Zagrebu i Sarajevu. Iako im je zahtev za odobrenje ovog leta uredno poslan, pozitivan odgovor nikada nije stigao. Inače, od 12 umrlih beba, nisu sve bile srpske nacionalnosti – naglasio je Borković.

Kako ovaj brutalan zločin nikada ne bi pao u zaborav majke 12 beba su i dalje u kontaktu, a svakim danom njihova želja za pronalaženjem krivca samo raste i jača. Iako je jedna od njih skoro preminula, ostale ne daju sebi oduška već se svakodnevno bore za pravdu.

Njihova borba neće prestati dok je života, a ovaj nemili događaj će nastaviti da se obeležava i pamti, jer strahote i zločini počinjeni nad našim narodom niti mogu, niti smeju biti zaboravljeni.
https://informer.rs/vesti/drustvo/705990/zbog-ratnih-zlocina-amerike-bebe-nisu-dobile-sansu-zivot

Никада не треба да се заборави ко нам је непријатељ !
Da je bar Dodik svercovao kiseonik mjesto Ronhila.


U svakom slučaju zlocin koji treba da ima vecu paznju svjetske javnosti, a cini mi se i domace
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
Мали анђели како су се само мучили и са каквом муком су отишли на други свет .

Заиста једна велика трагедија и велики злочин Американаца и целе међународне заједнице , пре свега НАТО земаља , које су мучки и са осмехом гледале како се мале бебе гуше и умиру најтежом могућом смрћу .

Наравно , пошто ни један злочин над српским народом никада није био процесуиран , специјално не они у којима су главни извршитељи били Америкнаци
тако ни данас не могу кривци да се приведу правди ..

Надам се да ће ускоро овај сатанистички Запад бити поражен и да ће да буде изведен пред лице народа, којег је мучио и убијао , тада ће они да одговарају за сваки злочин ..то време долази ускоро , ближе је него што можемо да предпоставимо.
 

Malesija

Zainteresovan član
Poruka
499
Американци су тада затворили небо за сваки вид доставке из Београда за Бања Луку , Република Српска још није била дефинисана и није била повезана са осталим деловима , тако да је део Бања Луке био изолован .Америкнци нису дозволили да авиони из Београда доставе кисеоник бебама у Бања Луци и због тога су бебе умрле .

Овај трагичини догађај је још један доказ да је Република Српска настала као припордан порив српског народа у БиХ да преживи

Jadan, saučesnički, pokušaj prikrivanja stvarnih nalogodavaca i izvršioca ovog zločina!!! To što radiš je krivično djelo!!!
Nebo, iznad BiH, tada nije bilo zatvoreno! Uzalud ponavljaš laži.
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
Jadan, saučesnički, pokušaj prikrivanja stvarnih nalogodavaca i izvršioca ovog zločina!!! To što radiš je krivično djelo!!!
Nebo, iznad BiH, tada nije bilo zatvoreno! Uzalud ponavljaš laži.

Кривично дело је изгледа онда када се тражи правда за српске жртве , то је онда велико кривично дело .

ОК , онда сам ја криминалац
 

Malesija

Zainteresovan član
Poruka
499
Кривично дело је изгледа онда када се тражи правда за српске жртве , то је онда велико кривично дело .

ОК , онда сам ја криминалац
Tražiti pravdu, je apsolutno opravdano, pogotovo zato što su žrtve bile bebe (ne samo srpske).
Zbog toga bi trebalo otvoriti istragu i SUDSKIM putem zadovoljiti pravdu. Eto, neka Sud u Beogradu, koji se svakako poziva na univerzalnu jurisdikciju za sve i svašta, istraži ovaj zločin - ubistvo beba (sa predumišljajem). Mislim da svjedoka ne nedostaje, niti u Srbiji, niti u BiH, da posvjedoče, da li se i kako se kiseonik mogao dostaviti u banjalučku bolnicu? Isto tako, da se imenuje, ko je to spriječio?

Ono što ti radiš, je odvođenje na pogrešan trag i iznošenje laži i dezinformacija, kao da je istraga završena - što je krivično djelo.
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
Tražiti pravdu, je apsolutno opravdano, pogotovo zato što su žrtve bile bebe (ne samo srpske).
Zbog toga bi trebalo otvoriti istragu i SUDSKIM putem zadovoljiti pravdu. Eto, neka Sud u Beogradu, koji se svakako poziva na univerzalnu jurisdikciju za sve i svašta, istraži ovaj zločin - ubistvo beba (sa predumišljajem). Mislim da svjedoka ne nedostaje, niti u Srbiji, niti u BiH, da posvjedoče, da li se i kako se kiseonik mogao dostaviti u banjalučku bolnicu? Isto tako, da se imenuje, ko je to spriječio?

Ono što ti radiš, je odvođenje na pogrešan trag i iznošenje laži i dezinformacija, kao da je istraga završena - što je krivično djelo.

Једино кривично дело је америчко убиство српских беба у Бања Луци 1992 године
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.