Verovatno ne u Africi.
Pazi, ja se trudim da razmišljam zdravorazumski oslobodjen svih stega, kao Martin Luter. Kao prvo, odbacujem politički korektne naučne stavove. I ti znaš da toga ima puno. Recimo, sećam se, a i ti si to komentarisao, teorija o matrijarhatu. Danas je to potrebno da bi se ukopilo u agendu o "jakoj, nezavisnoj ženi". Koliko ima takvih naučnih teorija, pomešane istine, poluistine i laži? Rekao bih mnogo. Kako videti pravo drvo u šumi dezinformacija osim neortodoksnim razmišljanjem?
Da se vratim na temu, ja sam svoje mišljenje o crnim Afrikancima dao gledajući u prošlost i sadašnost. Nikakvu civilizaciju nisu uspeli da razviju. Dao si mi video carstvo Malija (obećavam pregledaću) ali me jednostavno nisi ubedio. Nešto sam sumnjičav u te biblioteke, univerzitete i slično. Šta je ostalo od toga? Nešto makar nalik antičkoj Grčkoj? Možda grešim ali sumnjam da je i to projekat iz kuhinje kao i matrijarhat.
Drugo, imaš zvanične podatke o kriminalitetu, nezaposlenosti,... crne zajednice u USA. Da li crni kvartovi liče na haos afričke prapostojbine? Kako takvi mogu napraviti iole funkcionalno društvo? Ja ne mogu da poverujem da je to samo sociološki problem. Ti ako veruješ, ja ne. Znaš i ti, znam i ja jednu etničku grupu koja je došla u Srbiju pre 500 godina. Da li su istorijsko socijalni razlozi obajšnjenje za stanje u kome se nalaze? Ja mislim ne.