Dan kada je svet plakao

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Na današnji dan, 26.01.2020. godine, Kobi Brajant i njegova ćerka Điđi (zajedno sa njenim prijateljicama iz kluba) poginuli su u nesreći kada im se srušio helikopter.


1611665367067.pngVeć je prošla čitava godina otkako smo dobili te užasne vesti o pogibiji Kobija Brajanta. Čitavu situaciju je dodatno otežala činjenica da su zajedno sa Kobijem poginula i deca...

Kobi je košarkaška legenda, a po završetku karijere bavio se trenerskim poslom radeći sa svojom Ćerkom Điđi i ostalim devojčicama u tom klubu i sve je bilo spremno da Điđi bude Kobijeva naslednica.


"Ej, ja sam sve to pokrila. Ne brinite ništa, tek ćete videti šta mogu", poručila je Điđi kada god bi neko rekao da je tužno što Kobi Brajant nema sina da se nastavi košarkaško nasleđe, pošto je i Kobijev otac bio košarkaš...

I sam Kobi je napominjao da je on nije učio tome, sama je to smislila, ali kako kaže ona izreka "Krv nije voda". Očekivano da Kobijeva naslednica ima takav stav"Ja sam kao Kobi sa loptom, uvek u komfornoj zoni i uvek na pravom mestu", kako je Vini Paz rekao u jednoj od svojih pesama, a svi znamo priče o Kobijevoj surovoj radnoj etici i pobedničkom mentalitetu.

Nije Kobi uvek bio najbolji, nije uvek bio pobednik, on je postao toliko cenjen i uvažavan jer se za to izborio. Mučio se i mučio sve dok do toga nije došao, a iako svi to znaju, mnogi olako pređu preko toga.

Često smo slušali upoređivanja Kobija i Čarlsa Barklija oko izjava pred Olimpijske igre/Svetsko prvenstvo: "Ne znam ništa o Angoli, ali znam da je Angola u problemu", čuvena Barklijeva izjava, dok je Kobi prostudirao reprezentaciju Portugala i znao apsolutno sve o njima.

https://www.b92.net/sport/teme/stefan-nikolic.php?yyyy=2021&mm=01&nav_id=1800508
 
Stigli zvanični podaci - ko je kriv za Kobijevu smrt?


Nakon više od godinu dana obelodanjen je zvaničan izveštaj o padu helikoptera 26. januara 2020, koji je uzrokovao smrt legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, njegove ćerke Đijane i još sedmoro članova posade.

Istražitelji su utvrdili da krivicu za pad helikoptera snosi pilot, koji je poleteo u oblake, iako je to zakonom zabranjeno.

Takođe, u uzveštaju koji ima više od 600 strana, navodi se i da je pilot verovatno izgubio orijentaciju neposredno pred sam udarac u planine Kalabazasa.

Podsetimo, svet je bio u šoku kada je tog nedeljnog dana ostao bez svoje Mambe, a godinu dana kasnije je zbog pandemije koronavirusa simbolično obeležena godišnjica njegove smrti.
 

Back
Top