Dan antifašističke borbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nema reci o pokolju. obicno nakon svakog rata ide neka vrsta amnestije koja "oprasta" zabludelim ovcicama. ali ih taj zig prati dugo...
a izjednacavanje stvara "problem", sada se daje onoj dugoj strani "dokaz" da tvrdi da je ona bila pravi spasioc.

Ne preteruj! Samo se pokušava ublažiti ona silna NEOSNOVANA propaganda protiv četnika!
Ne misliš da je od JeBoTita bilo uvredljivo u istu vreću trpati i četnike i ustaše?

2zea61tsw3.jpg
2s17gv4eu4.jpg

Ne preteruj! Samo se pokušava ublažiti ona silna NEOSNOVANA propaganda protiv četnika!
Ne misliš da je od JeBoTita bilo uvredljivo u istu vreću trpati i četnike i ustaše?

Pa još izvrtanje činjenica: Titovi su se prvo deklarisali kao protivnici Kraljevine Jugoslavije, uspostavili svoju NENACIONALNU 'Republjik' i onda, pazi ovo:
Proglašavaju i streljaju četnike kao neprijatelje U IME NARODA!?:hahaha:

Nemoj tako, oni su bili "legalizovani" kod okupatora radi viših ciljeva :mrgreen:, nisu to bili klasični saradnici krvnika i dželata vlastitog naroda. :mrgreen:
Kako se zezao onaj političar, onaj seljak, kad je prepričavao četničke uspomene, ovako nekako: "Nismo mi klali, mi smo samo držali"...

Jedan mi je "objasnio" da su to bili Drazini bojovnici-agenti ubaceni u neprijateljske jedinice, jedino sto nije objasnio zasto su ovi skupa s njima i bezali preko okeana posle rata...

Mozda da spijuniraju i dok su ovi u emigraciji? :think:

Nemoj tako, oni su bili "legalizovani" kod okupatora radi viših ciljeva :mrgreen:, nisu to bili klasični saradnici krvnika i dželata vlastitog naroda. :mrgreen:
Kako se zezao onaj političar, onaj seljak, kad je prepričavao četničke uspomene, ovako nekako: "Nismo mi klali, mi smo samo držali"...

Na snimanju filma "Bitka na Neretvi" cetnike su glumili statisti - Srbi iz obliznjih sela (Jablanica, Prozor, Konjic), kad im je pred pocetak snimanja receno da trebaju da obuku cetnicke uniforme, jedan od njih upita oce li im oni dati ili da donesu svoje?

Ziva istina.

:dash:

Jedan mi je "objasnio" da su to bili Drazini bojovnici-agenti ubaceni u neprijateljske jedinice, jedino sto nije objasnio zasto su ovi skupa s njima i bezali preko okeana posle rata...

Mozda da spijuniraju i dok su ovi u emigraciji? :think:
Nema za izdaju racionalnog objašnjenja ma šta danas revizionisti i politikanti pokušavali da umese... Znaju ljudi ko je pobedio u ratu i koga, i po koju stravičnu cenu.
Na snimanju filma "Bitka na Neretvi" cetnike su glumili statisti - Srbi iz obliznjih sela (Jablanica, Prozor, Konjic), kad im je pred pocetak snimanja receno da trebaju da obuku cetnicke uniforme, jedan od njih upita oce li im oni dati ili da donesu svoje?

Ziva istina.

:dash:
:D Uživeli se u uloge... Sineaste... :lol:

Nema za izdaju racionalnog objašnjenja ma šta danas revizionisti i politikanti pokušavali da umese... Znaju ljudi ko je pobedio u ratu i koga, i po koju stravičnu cenu.

Ima objasnjenje, jako logicno i ocigledno cak, sve je to komunisticka propaganda i falsifikati, u stvari su se bradonje jedine borile sve vreme protiv fasista, samo su malo pred kraj bili lose volje...

:D Uživeli se u uloge... Sineaste... :lol:

Pa ne verujem da im je tesko palo, ali to su tamo svi znali, ko je gde bio, spas je bio u pravovremenom uzimanju pobednickih uniformi, kod mnogih.

Ima objasnjenje, jako logicno i ocigledno cak, sve je to komunisticka propaganda i falsifikati, u stvari su se bradonje jedine borile sve vreme protiv fasista, samo su malo pred kraj bili lose volje...

Pa ne verujem da im je tesko palo, ali to su tamo svi znali, ko je gde bio, spas je bio u pravovremenom uzimanju pobednickih uniformi, kod mnogih.

I još dodaj:
Pobedničke uniforme koje su uzimali od ranije ubijenih neprijatelja!?:hahaha:

Toliko su se bradonje žestoko borile protiv okupatora da zaslepljeni rodoljubljem i slobodarskim duhom nisu mogle u žaru bitke da se razdvoje od protivnika, pa su zajedno s njim završili u savezničkom zarobljeništvu i kasnije bili izručeni partizanima.:mrgreen::hahaha1:

Amnestija i pravovremeno otrežnjenje je mnogima omogućilo da se nađu na pobedničkoj strani u ratu, to je bilo tipično za više kvislinških pokreta, čak su i ustaše menjale stranu pred kraj rata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back