Dan antifašističke borbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4. aprila 1941. godine je još uvek postojala Kraljevina Jugoslavija. Komunisti su se zalagali za njenu odbranu od agresora, nisu mogli dizati ustanak protiv vlasti zemlje koju su želeli da odbrane od naci-fašizma.
Malo si pogrešio... :)
".

Sorry, 6. aprila! A da nisi i ti malo pogrešio?
JeBoTito i njegovi 'pioniri' su bili toliko oduševljeni tom vlašću da su bili proganjani, robijali itd!
Hoćeš reći, ne-zasluženo?:hahaha:
Ako ćeš pravo, Tiletovima je pasala agresija Nemačke, računali su da će lakše izvesti svoju revoluciju!
Btw: Ko je bio organizator 27. marta? Kada se već od 39-e znalo šta radi Hitler ako zagrize za neki komad teritorije?

Sorry, 6. aprila! A da nisi i ti malo pogrešio?
JeBoTito i njegovi 'pioniri' su bili toliko oduševljeni tom vlašću da su bili proganjani, robijali itd!
Hoćeš reći, ne-zasluženo?:hahaha:
Ako ćeš pravo, Tiletovima je pasala agresija Nemačke, računali su da će lakše izvesti svoju revoluciju!
Btw: Ko je bio organizator 27. marta? Kada se već od 39-e znalo šta radi Hitler ako zagrize za neki komad teritorije?

To što ti ne znaš kad su nam nacisti napali državu mi je sasvim dovoljno... Dalje nema svrhe raspravljati sa neznalicom. Sori... :)

cini mi se da znam [cuo sam] za takve slucaje. retke ali...

Vidiš, kod nas je to bilo dosta često... Eto, moj pradeda po majci je bio u četnicima, a njegov sin u partizanima... Pradedu su ubili partizani...
Drugog dedu su za vreme rata uhapsili četnici, jer je skrivao ranjenog partizana, pa se je otkupio, ugledom i novcem, jer je bio imućan. A pose rata su ga uhapsili partizani, jer je bio među viđenijim meštanima u svom kraju i navodno je finansijski pomagao ravnogorce... Onda ga je spasila familija tog partizana, kog je ranjenog čuvao u pomoćnoj zgradi, jer su svedočili u njegovu korist...

da li je i jedna druga zemlja u svetu izjednacila "suprostavljene" strane, kao sto je to srbija uradila???
ps.ne pitam tebe, ti....

Сад ће Лаци да ти дође!!! :hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

У смислу антифашизма нису биле супротстављене стране!!!
Колико пута смо се до сада расправљали око тога и ти опет!? :dontunderstand:

Сад ће Лаци да ти дође!!! :hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

У смислу антифашизма нису биле супротстављене стране!!!
Колико пута смо се до сада расправљали око тога и ти опет!? :dontunderstand:

Razlike su bile samo u metodama i tajmingu borbe protiv okupatora, i naravno, u posleratnom uređenju države!

da li je i jedna druga zemlja u svetu izjednacila "suprostavljene" strane, kao sto je to srbija uradila???
ps.ne pitam tebe, ti....

Nije to toliko čudno, meni je čudnije što se tolik čekalo sa tim...

Evo oslobođenja Kruševca...

2cpez2o.jpg

Nije, druge zemlje bi, u sličnoj situaciji, ako bi prethodni pobednici izgubili od predhodnih gubitnika, ovi zadnji bi napravili masovan POKOLJ bivših pobednika!:hahaha:
Ali eto, Srbi su tolerantni!

nema reci o pokolju. obicno nakon svakog rata ide neka vrsta amnestije koja "oprasta" zabludelim ovcicama. ali ih taj zig prati dugo...
a izjednacavanje stvara "problem", sada se daje onoj dugoj strani "dokaz" da tvrdi da je ona bila pravi spasioc.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back