Damping kit, da li se isplati?

To što gledaš se stavlja kako bi zvučnici u vratima imali bolji i dublji bas. U rusiji dampiraju automobile zbog ekstremnih hladnoća ne verujem da je toliko skup materijal na metar.

Jel ti bučan auto tj motor unutra kada voziš?
Za Italijane, vrlo solidna zvucna izolacija, poseduje neke fabricke djavole ispod haube i unutar nje, te se u kabini ne cuje toliko da smeta (1.4 16v 95ks) , najvise se prenosi zvuk sa tockova i vrata. Zelim da odradim sa tim kitom sam izolaciju bas zbog toga da bih bolje cuo muziku kad vozim.

Kada sam skidao vrata video sam da je Italijan lepio kocke (te sound isolation plocice) iza zvucnika.

Plus uzecu sledeci mesec nove gume (verdestein quatrac)

Ne ocekujem od auta b segmenta 2007 godista da bude tih u kabini kao mercedes ili neki c segment, ali bih voleo makar za 20% da poboljsam zvucnu izolaciju zbog sebe.

Poslednja izmena:
Vozio sam punto evo 1.3 mjt i nisam primetio da je mnogo glasan motor u kabini ali zato sve ostalo tj plastike to se sve mrda jbt. Podizač prozora krene a pomeri se ceo tapacirung.

To se lepi na sve veće površine kao smola kocke da ublaže vibracije, ima ih i na krovu.

Vodi računa da ne zapušiš odvodne kanale vode u vratima.

I nemoj da bacaš pare na ovaj sound kit kupi kondor pa lepi. I pazi da se ne upetlja sa podizačima.

Vozio sam i wredestein odlična guma letnja đuđaro lepo su držale po kiši.

U suštini najveći huk prave gume. Kupi letnje eko one su najtiše imaju samo uzdužne šare

Vozio sam punto evo 1.3 mjt i nisam primetio da je mnogo glasan motor u kabini ali zato sve ostalo tj plastike to se sve mrda jbt. Podizač prozora krene a pomeri se ceo tapacirung.

To se lepi na sve veće površine kao smola kocke da ublaže vibracije, ima ih i na krovu.

Vodi računa da ne zapušiš odvodne kanale vode u vratima.

I nemoj da bacaš pare na ovaj sound kit kupi kondor pa lepi. I pazi da se ne upetlja sa podizačima.

Vozio sam i wredestein odlična guma letnja đuđaro lepo su držale po kiši.

U suštini najveći huk prave gume. Kupi letnje eko one su najtiše imaju samo uzdužne šare
Sve to oko plastike je jako lako resiti, tj skidati ih nije nauka, ja sam pre svega skidao vrata da sredim cvrcke i to sam uradio, samo sad treba da skinem fabricku izolaciju i odradim novu. Hvala na savetu pogledacu kondor. A i usput cu se jos informisati oko tog posla, ne bih sad ni da dajem abnormalnu sumu za izolaciju na kola za koja planiram da menjam za dve god na evo 1.4 tjet

Back