Daljina

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.396
Da li bi se osecali bolje ukoliko npr odete da radite npr negde moru, neku dr drzavu?
Hocu da kazem, da li bi bili svesniji, od prevelikog broja ljudi covek ne moze pravilno ni da razmislja.

Naravno, da ti pomaze i meditacija:). Ali ako vec ne mozes pobeci od sebe mozes pobeci od i drugih :).
E sada, kao sto rekoh ne cujem vlastite misli od drugih, eto zaboravio sam i sta htedoh da napisem jer me necak prekinu.
Seticu se pa napisati :-P

Uvek sam se osećao bolje-drugačije nakon putovanja bilo gde. Pa čak i na male razdaljine-evo bio sam sad za vikend 300.kilometara od Novog Sada (u selu) i dobio sam inspiraciju da napišem dve pesme (počeo sam i treću, al mi se nije dopala pa sam je obrisao)

Da li bi se osecali bolje ukoliko npr odete da radite npr negde moru, neku dr drzavu?
Hocu da kazem, da li bi bili svesniji, od prevelikog broja ljudi covek ne moze pravilno ni da razmislja.

Zavisi od cega bezis.
Ukoliko je u pitanju materijalna motivacija, svakako da. Naravno i u zavisnosti od toga da li radis posao koji si ocekivao da radis ili ti okolnosti namecu situacije koje nisi ocekivao, pa moze delovati deprimantno i u najgorem slucaju izazvati jos veci pesimizam. I naravno u zavisnosti od postignuca, bez obzira na zrtvu a u saglasju sa planiranim. Strpljenje je sigurno majka uspona.
Ukoliko bezis od samog sebe, ocekujuci da ce te nova sredina potpuno promeniti, preokrenuti tvoju prirodu, ne nadaj se previse. Ocvrsnuces (sto je dobro), izloziti se stvarima koje nisi ni mogao da zamislis (sto je dobro), poboljsati "vid" o svetu koji te okruzuje (sto je dobro), mozda produbiti cilj (sto je dobro), mozda i verovatno izgubiti osecaj realnosti za ostavljenu proslost (sto nije dobro), mozda shvatiti da je promena donela i dobrog i loseg cemu se nisi nadao (sto je...realno).
Promena svake vrste, drasticna promena mesta zivljenja, sece zivot na pola...na ono sto je bilo pre, na ono sto je doslo posle. I uvek nesvesno namece uporedjenja. I zauvek donosi mnostvo pitanja, pre ili kasnije, bez obzira na ostvareni (ne)uspeh. Na vecinu neces dobiti odgovor a do njega ti je mnogo stalo.

Mozda bi mi bilo fino neko vreme jer promena s vremena na vreme prija. Onda bi krenula opet samoj sebi da komplikujem i zagorcavam zivot i opet bi bilo sve po starom. Od sebe ne mogu da pobegnem. Svoju svest uvek nosim sa sobom. Sa ljudima ili bez njih ona je tu. Nekad vise , nekad manje u funkciji ali je tu.

Back