Далимунте: Индонезија поштује интегритет Србије

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Dalimunte: Indonezija poštuje integritet Srbije

Autor: Tanjug | Foto:FoNet | 14.08.2009. - 14:40
dalimunte-v.jpg


Ambasador Republike Indonezije u Srbiji Muhamed Abdulah Dalimunte izjavio je danas da Indonezija poštuje međunarodno pravo i integritet Srbije i sve korake koje je naša zemlja preduzela u traženju mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dalimunte je za RTS rekao da se svaki problem mora rešiti na mirovni način, da se mora poštovati Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 o Kosovu i da je potrebno sačekati kakva će biti odluka Međunarodnog suda pravde o Kosovu. Ambasador je istakao da je tokom dve i po godine boravka u Srbiji uvideo da postoji veliki potencijal za ekonomsku saradnju dveju država, koji je potrebno iskoristiti, podsetivši da Srbija uvozi iz Indonezije proizvode u oblasti tehnologije, a Srbija u Indoneziju artikle u domenu vojne industrije.

Dalimunte je naveo da se iz Indonezije najviše uvozi tekstil, obuća i nekoliko začina, ali da ta država ima još mnogo toga da ponudi i da se u budućnosti iz Indonezije može još mnogo toga uvesti u Srbiju. Izrazivši želju da srpski privrednici posete Indoneziju, on je najavio u oktobru 2009. najveći trgovinski sajam u Džakarti, koji je prilika za srpske privrednike da posete i upoznaju se sa potencijalima koje može da ponudi Indonezija. Između Srbije i Indonezije, u kojoj živi više od 230 miliona stanovnika, u kojoj se govori 300 dijalekata i ima 17.000 ostrva i pet religija, kako je rečeno, postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, a ekonomska razmena se neprekidno povećava i više od 50 mladih iz Indonezije završilo je studije u Srbiji. Indonezija nudi stipendije u oblasti plesa i jezika u okviru programa koji postoji već pet godina i jednogodišnje škole završilo je više od 20 studenata iz Srbije, od kojih su neki produžili školovanje i magistrirali u Indoneziji.
Indonezija nije priznala samoproklamovanu nezavisnost Kosova, a početkom 50-ih godina prošlog veka Jugoslavija je sa Indonezijom i drugim državama bila osnivač Pokreta nesvrstanih.

*********************************************


Морао сам овај текст да поставим као тему из простог разлога што смо ми склони да се палимо на којекакве белосветске кретене - а овакве дивне, скромне и ненаметљиве људе једне огромне земље уопште и не примећујемо нити придајемо значаја њиховом поштењу и веома коректном односу према
нашој земљи.

Поготово што је овај амбасадор, судећи по имену, и муслиман, утолико више
ценим поштење ове државе према Србији.


 
dalimunte-v.jpgBravo Dalimunte Srbine, samo nastavi da nas podrazavas :super:

Ти се можда зезаш - али схвати да је ИНДОНЕЗИЈА земља која нам је пријатељ:Привреда

Индонезија је друга по величини земља по извозу земног гаса. Главне пољопривредне културе су пиринач, чај, зачини итд.

Становништво

Индонезија је по броју становника 4. земља у свету и највећа исламска земља.Само у периоду између 1997 и 2000 број становника се увећао за 10 милиона. Индонежани већином припадају малајској групи народа и деле се на преко 300 етничких група,који говоре око 500 различитих језика,и дијалеката (акцената).Због тога је уведен један званичан језик,који је свима разумљив (Индонежански језик). Становништво је неравномерно распоређено.Острво Јава зеузима само 7% површине Индонезије,а на њему живи преко 60% становништва Индонезије.А на Иријан Џаји живи само 1% становништава Индонезије. Индонезија има 5 милионских градова.Највећи је главни град Џакарта,а затим градови:Бандунг,Сурабаја,Медан,Семаранг.

Религија

Индонежани су углавном муслимани (88%).[1] Од њих, највећи део припада сунитској подгрупи, док шиита има око 100.000. Многи Индонежани поштују синкретистичке облике ислама.
 

Back
Top