"Dali" vas nervira nepismenost?

Кад сам био у средњој школи, у првој години сам имао посебан предмет "Правопис" поред српског. Професорка је била мала растом али строга до бесвести. Плус што је моја мајка била 36 година наставник српског у основној школи :):):)
Moj drug Dragan - keva mu bila profesor srpskog. Dragan pise savrseno sve sa pravilima pravopisa cak i u sms porukama. Pitam ga jednom: Dragane šta si ti imao iz srpskog u školi? On odgovara A šta misliš da sam SMEO da imam?

Ogromna je razlika ako godinama cesto koristis alate, terminale i pretragu i pisanje gde je neophodan alfabet a nemas YU tastaturu a hoces nekad neformalno na brzaka da pises i na nasem jeziku, meni sigurno ne pada napamet da stalno switchujem jezik samo da bih napisao nesto sa ščćž na društvenim mrežama ako me vec svako razume, pogotovo ako nesto jos uporedo radim sa strane, to je zaista meni gubljenje vremena, ne saljem sluzbene mejlove ili izvestaje, u tom slucaju pisem kako treba jer bi bilo previse neozbiljno.

Meni je sigurno preci posao i brzina nego da me neko "banuje" zbog toga sto pisem osisanom latinicom. Mislim wow, tesko meni, izbacili su me iz "biblioteke" :p

Kada budu razvili normalnu autocorrect tehnologiju koja je kompatibilna sa ENG layout-om ja cu vrlo rado da pisem sa kvacicama sto vec i radim kada pisem sa mobilnog telefona. A da ja sad kupujem YU layout tastature samo zbog toga i da se pola godine privikavam na nju trazeci tastere kao neka baba ne pada mi napamet :p
Najgore je kad kupis laptop za programiranje pa ti treba ascii tastatura a dobijes latiničnu i onda tek nastaje traženje gde je koji znak pa eventualno pocnes da koristis memoriju mišića

Ne nervira me, to je njegovo znanje.
Ono što me nervira je korišćenje ošišane latinice. Ta vrsta lenjosti i izigravanje nonšalantnostu je glupa i infantilna.
Pre svega jer je teže čitati. Ne pišeš zbog sebe nego da bi neko pročitao.

Ne postoje za džabe ć, č, š, đ.

Na forumu bih brisala teme koje su tako napisane a otvarače banovala na tri dana i uz ban preporučila onlajl bukvar.
Ima ih koji i dalje pišu w umjesto v, bolje reći poznajem djevojku koja to radi.

Bilo je glupavo i kada je imalo neke logike, pa kao, w je brže od v prilikom kuckanja, ali danas, kada su dva slova ispred tebe...pakao.

Back