"Dali" vas nervira nepismenost?

Србија е креће у правцу да поново постане пијемонт и центар културе на Балкану. Не само да имамо највише књижара по квадратном метру, и други највећи сајам књига у Европи, него имамо и највише правих писаца у овом часу. Наравно,има и будалетина, али има и писаца.

Кад сам био у средњој школи, у првој години сам имао посебан предмет "Правопис" поред српског. Професорка је била мала растом али строга до бесвести. Плус што је моја мајка била 36 година наставник српског у основној школи :):):)

Ова тема је одлична...
али је још један пример где путује овај форум...
Никаква прича, ама баш НИЈЕДНА тема не може да буде нормална.
Нема дискусије, а разлог није неписменост.
Дежурни тролови и провокатори ОДМАХ ускачу и обесмишљавају и ово мало озбиљних тема.
Најмањи проблем овог народа, па тако и форума, је НЕПИСМЕНОСТ.
Много већи проблем је НЕДОСТАТАК КУЛТУРЕ.

Не мислим само на културу дијалога, нажалост.

Само код оних којима је то професија, а "новинари" су листом неписмени! Да нема мучених и тешко потплаћених лектора, нико не би могао да разуме "шта је списатељ 'тео да каже"? Често то није могуће ни уз помоћ лектора.

Ja to tako pisem Al zato sto Sam u komunikaciju sa raznolikom rajom pa mi udje u uho plus slusam dosta I radia exyu sto mi ostalo navikom Jos dok Sam ucio srpskohrvatski vjerovatno ako se samo slusao I prica domacim lokalnom dijalektom se ostaje na toj razini
Čitala sam tvoje itekako pismene i smislene komentare... tako da - mojne da se lirašfo, hahahha

Koju?

Neću
Nema na čemu

Nelupetaj,tema je predebilna i zato zaslužuje i takav debilan tretman tj sprdnju

Šta je lebati "oDLiČnO" u temi koja se bavi tzv "pismenošću" (koja zapravo i nepostoji i jedna je od naj debilnijih stvari sama po sebi rofl) na hebenom INTERNETU,gde je to oči gledno sasvim nebitno alooo?? :dash: :mazipsa:
Ti si se već deklarisao, iako si "nov"...

U rl i ovde na forumu..a sve je vidljivija i u člancima internet medija
Novinari su sve nepismeniji ili više ne postoji kontrola tekstova pre nego se puste u štampu
Primetili ste da je u naslovu teme "dali" napisano zajedno..to sam namerno tako napisala , jer je da li jedno od najčešćih nepismenosti ovde na forumu

Da li ispravljate ljude ili vas je baš briga ?
Не исправљам, али ме нервира. Децу исправљам.

Novinari su sve nepismeniji ili više ne postoji kontrola tekstova pre nego se puste u štampu
Primetili ste da je u naslovu teme "dali" napisano zajedno..to sam namerno tako napisala , jer je da li jedno od najčešćih nepismenosti ovde na forumu

Jes mene nervira bogumi

Prije svega mentalna nepismenost vise

Свако је направио неку граматичку грешку, али огромна је разлика ако то учиниш на форуму или на неком другом месту где ти нико неће скренути пажњу.
Непријатно ми је да исправљам људе које познајем. Рецимо, мени се дешавало да збуним људе, јер нису навикли на правилну граматику. Конкретно збунио сам једну колегиницу, помоћним глаголом ''бих''. :lol: У свакодневном говору/куцкању користи се ''би'' и сада ја њој напишем ''ја бих'', а онда ми она после пар порука напише ''ти бих''. :hahaha:

Образовање се наставља тек после школе, а школа и диплома нису нека гаранција успеха.

Програмер који је прошле године завршио факс је заостао у односу на програмера који на дневној бази прати дешавања и ажурирања, чак био он и приучен.

Meni je vaznije sta pise i “ton” koji pise, ima dosta ljudi koji nisu vicni pisanju, ali su poprilicno promocurni, a ljudi koji pisu nekim lokalnim dijalektima a prijateljski su raspolozeni su mi zapravo jako simpaticni.

Na kraju krajeva, i sam pravim greske i nikad nisam siguran jeli “dali” ili “da li” ali meni to i nije bitno, a ako nekom smeta kad pogresim- jos bolje, ljudi kojima svaka dlaka smeta su ljudi koje volim kad me izbegavaju.

Hajdemo ovako..
U ova tri dana sam video da mi je A1 operator registrovao prepaid broj bez mog prisustva i saglasnosti , to slicno su mi za 30 brojeva i plus pokrali brojeve uradili u telekomu , tj mts...
Ovde je da li zbog 20GB neta ili zbog necega...ko ce ga znati ,

Pa onda sam video kako je dogovor u jednom dilu pojela maca...
Pa sam video podizanje cena i posle poslatog invoisa....
Pa sam video kradju ,
Pa sam video da malo koga zabole za ugrozavanje bezbednosti , osim pandure u nekim slucajevima...

I onda treba da mi smeta to sto duhovne nule ne znaju Srpski jezik koji pojedinci menjaju na svoju ruku pa ga ni ja ne znam...pa sam doziveo da lekari brane svoj srpski jezik, naravno snobovski , kako bi drugacije, bankari svoj, tako da ispada da ne znam ni sta je pots terminal, a ni elektroniku ni software vise ne znam kad su banke u pitanju , sve najbolje znaju , isto kao i lekari sto znaju elektroniku , isto nesto smesno pri dijagnostici su izjavili u toku ove nedelje, vise se i ne smejem, nije mi smesno....

Bas svako gura svoj neki jezik koji nema blage veze sa nekim strucnim ili bar slengom...
nego nepismeno natucanje...uostalom i na forumu se laprda za medalju sa pojmovima, svasta se prica niti iko ima pojma a nije ni bitno bas toliko , ionako ce obrisati ona cije se ime ne pominje....ako joj se ne svidja kontekst...

di me pogodi s temu? :malav:

Back