"Dali" vas nervira nepismenost?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
361.080
U rl i ovde na forumu..a sve je vidljivija i u člancima internet medija
Novinari su sve nepismeniji ili više ne postoji kontrola tekstova pre nego se puste u štampu
Primetili ste da je u naslovu teme "dali" napisano zajedno..to sam namerno tako napisala , jer je da li jedno od najčešćih nepismenosti ovde na forumu

Da li ispravljate ljude ili vas je baš briga ?

Poslednja izmena:
Novinari su sve nepismeniji ili više ne postoji kontrola tekstova pre nego se puste u štampu
Primetili ste da je u naslovu teme "dali" napisano zajedno..to sam namerno tako napisala , jer je da li jedno od najčešćih nepismenosti ovde na forumu

Ne ispravljam ljude nikada.
Jeste mi to profesija za koju sam skolovan, ali ne ispravljam.
Nista me vise ne mozze iznervirati.
mediji su nikli u ogromnom broju i stecisste su polupismenih bilmeza
Neka se svako bavi svojim zivotom.
Nismo u skoli da ih ispravljam\
EDIT
Nije ono da me bass briga...
ali ne zelim da budem Don Kihot.
Dosta je bilo.

Mene najviše nervira kad se ispred interpukcijskih znakova stavlja razmak, kao što ti radiš, stavlja se nakon zareza, nakon tačke, nakon upitnika. Nikada prije.

Ono što me nervira je kada neko otvori temu i naslov teme je sa početnim malim slovom , i to ispravljam na forumu a ostalo ne

..ти незнаш да софтваре отоматски сва слова смањује кад се отвара тема осим кад ставис испред спејс мо мош да се пише шта соће

великим словом почетак сваке реченице

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-taj-broj-se-povecava-iz-godine-u-godinu.html
IMG_20241101_120550.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Više me nervira kada odrasli ljudi u kontinuitetu pišu kao da su deca, izopačeno ili nekim slengom. Pomislim da im nešto fali u glavi.
Ja to tako pisem Al zato sto Sam u komunikaciju sa raznolikom rajom pa mi udje u uho plus slusam dosta I radia exyu sto mi ostalo navikom Jos dok Sam ucio srpskohrvatski vjerovatno ako se samo slusao I prica domacim lokalnom dijalektom se ostaje na toj razini

Naravno. Užasno me nervira nepismenost, bilo koje vrste, a pogotovo elementarna (to znači osnovna) a pogotovo na nekom forumu, smatram da je tu najbitnije biti pismen, ipak je to formalno i veoma ozbiljno, kulturno i uglađeno mesto, i uopšte bilo gde na internetu i društvenim mrežama. Ako TU nećeš pokazivati svoju egzaltiranu pismenost i fosfodiestarsku uglađenost i načitanost-gde ćeš? (To je bilo retoričko pitalje).

Moramo biti pismeni i pristojni, jer ko nije pismen i pristojan taj je nepismen i nepristojan. Svako dobro.

Ja to tako pisem Al zato sto Sam u komunikaciju sa raznolikom rajom pa mi udje u uho plus slusam dosta I radia exyu sto mi ostalo navikom Jos dok Sam ucio srpskohrvatski vjerovatno ako se samo slusao I prica domacim lokalnom dijalektom se ostaje na toj razini
Sramotno i neumesno. Pokušaj da koriguješ (to znači ispraviš) to, poštovani Pežo. Svako dobro i srdačan pozdrav!

Rdjavom K i dlake smetaju
Razumes sta je napisano ali si toliko isfrustriran da je ispravljanje i spustenje osobe tek toliko da dokazes da je ispod tvog nivoa
Sta se lose desava kod takvih gresaka,smak sveta???

Sramotno i neumesno. Pokušaj da koriguješ (to znači ispraviš) to, poštovani Pežo. Svako dobro i srdačan pozdrav!
A de ce ispravljat starijega covjeka ko da bi pokojnoj babo trazio da odjednom padeze uskadjuje I sve arhaizme da poizbacije...apropo arhaizama svakako ih zamjenjuju tudjice I nekakve sklepane fraze is tudjica tako da od ta dva ja ipak biram sacuvati arhaizama u svoje izrazavanje

Back