Dali ste za to da Srbija uđe u EU?

Dali ste za to da Srbija uđe u EU ili ne?

• Da ja sam za ulazak u EU

• Protiv sam ulaska u EU

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jesam ali samo ako se za ulazak ne bude trazilo da priznamo "drzavu"Kosovo.

da, to je i moj stav... i voleo bih da vidim anketu sa ovakvim opcijama, da vidimo koliko forumaša je spremno da se odrekne kosova

'99. bio je 2. Kosovski boj, dužni smo prema svim onim ratnicima i civilima koji su tada izginuli, da Srbija nikada i ni po koju cene ne sme da prizna nezavisno Kosovo. Te žrtve ne smeju biti obesmišljene. Dužni smo i prema precima koji su još pre 619 godina svojim životima takođe odredili cenu Kosova. Dakle, ja tu eventualnu dilemu Kosovo ili Evropa nemam. A ukoliko DS odstupi i pokaže spremnost da prizna Kosovo u zamenu za Evropu, u trenutku će izgubiti moju podršku.

Није проблем у томе да ли ћемо ми признати "неовисно Косово"(то нико неће ни тражити),већ да ли ће то учинити ЕУ у коју желимо да уђемо.

Ne, primit ce Srbiju u EU i sutra kad budu trebali da prime Kosovo, Srbija ce da ulozi VETO jer ne priznaje to isto Kosovo i EU ce opet da se drqa sa srbima i siptarima ;) :P

Ako hocete u EU, priznajte lepo nezavisno Kosovo, a ne da se zayebayete godinama oko necega sto vas svakako ceka na kraju (cilju). :)

na vas, gospodo individualni poljoprivredni proizvodjaci....na vas....

Trazio si konkretan razlog zasto bi trebali u EU...sta je sad???
Ne prija ti da peres ruke pre zdranja cvaraka, ili nemas ni septicku jamu ???.......sto je takodje nedopustivo u EU...

Aha,znaci tebi sad smetaju individualni poljoprivredni proizvodjaci da se prikljucis EU.

A u koju ti to grupu spadas?
U skladu sa tvojom uniformom i cvarcima koje obozavas dao bih sebi za pravo da mislim da spadas u NATO oruzane snage.Mada mislim da su one malobrojne i beznacajne da izaberu vlast u ovoj zemlji kao sto su do sada to radile.

I jos nemas ni jedan konkretan razlog za EU!!!

Aha,znaci tebi sad smetaju individualni poljoprivredni proizvodjaci da se prikljucis EU.

A u koju ti to grupu spadas?
U skladu sa tvojom uniformom i cvarcima koje obozavas dao bih sebi za pravo da mislim da spadas u NATO oruzane snage.Mada mislim da su one malobrojne i beznacajne da izaberu vlast u ovoj zemlji kao sto su do sada to radile.

I jos nemas ni jedan konkretan razlog za EU!!!

Dakle, eto , jedan razlog sam ti dao......nema vise masovnog klanja nepregledanih svinja, zacinjenih diskretnim ukusom trihineloze i salmonele.......i prodaje proizvoda od tog mesa na tezgama na Kalenicu.......kao ni prodaje prasica iz gepeka.....

Drugi, konkretan razlog je, sto nema vise pecenja zozovace, koja ubije dvadeset ljudi, i oslepi pedeset.........a prodaje se pod firmom "prava domaca"

Sorry na ovako banalnim razlozima za ulazak u eu, ali trudim se , da primere uskladim sa mogucnosti percepcije vecine forumasa , koji su protiv eu........

Dakle, eto , jedan razlog sam ti dao......nema vise masovnog klanja nepregledanih svinja, zacinjenih diskretnim ukusom trihineloze i salmonele.......i prodaje proizvoda od tog mesa na tezgama na Kalenicu.......kao ni prodaje prasica iz gepeka.....

Drugi, konkretan razlog je, sto nema vise pecenja zozovace, koja ubije dvadeset ljudi, i oslepi pedeset.........a prodaje se pod firmom "prava domaca"

Sorry na ovako banalnim razlozima za ulazak u eu, ali trudim se , da primere uskladim sa mogucnosti percepcije vecine forumasa , koji su protiv eu........

Pa takva roba se nadje na Kalenicu zato sto je ti i tebi slicni tu kupujete.

ma nije komso samo to razlog...pazi,toga ce biti i dalje...sve to je vec zabranjeno,imas sanitarne inspekcije koje svrljaju pijhacama i kad nagaze gedzu da prodaje prasice u gepeku,pogotovo bez pecata...sve mu plene...i jos stosta je propisano zakonom ovde...nego pazi sta je glavna fora...zakon niko nepostuje...ajd da postujemo zakon,i mnogo ce drugacije biti

al asjde evo ti i ja,dva obicna beogradjanina,prosecni ljudi,porodicni...sto bi se reklo ozbiljni :)(manje vise,jeli) e sad...kada smo ja i ti u zadnjih par godina,da nekazem deceniju i jace ispostovali ogranicenje brzine........ono..u toj i toj ulici se ide 40...a u vecini je tako...koliko cesto ulecemo prilikom prestrojavanja na bezobrazno(drugacije i nemoz\e,nikad te nebi pustili) i jos milion stvari,tih sitnih,u samom,ajd da kazem saobracaju,tom nekom osnovnom kontaktu izmedju ljudi danas na ulici,jer nas je 80% u prevoznom sredstvu na ulici,bilo autu bilo gsb....znaci,od amog divljeg nacina voznje...koji je stigao do zenita mislim,grdje od ovoga nemoze,pa do mnogih drugih stvari
postovanje zakona......i osnovni ljudski maniri,oni koji se vuku iz kuce...to je EU za srbe...prvi stepenik
a to da siju po dzepu u saobracajnim kaz\nama...siju...uveli su..i jel pomaze??? jok...samo vise kukas panduru kad te uhvati,i platis veci reket...da bude bolje obojici,,,jer ipak skocile su cene...sta je sada 1000 din :):) daj bar 20e :)

madaaaa iskreno...zao mi je sto ih nema na svakom cosku,kunem ti se,pogotovo ukljucenja na autoput od autokomnande do pred gazelu ono iz krcunoive i sajma :):):)

Ljubi te Velja iz Cacak, tako pametnog:D:D:D,,,,,,jesi ovo sam smislio , ili ti neka cacanska dzumara pomogla:D

p.s.

sorry sto ti kvarim posao sa prasici iz gepek......ajde, bar za tebe sada znamo zasto si protiv eu..

Bre demoNkrate pa vi ce te jos smisliti da su Srbi gori od Mongola i Dzingis Kana.Sta ce te novo izmisliti da omalozavate sopstveni narod?
Nijednog srbina nesmatram ni glupljim ni zaostalijim od bilo kog zapadnog gradjanina.Cak suprotno.
Nikako nemogu da zaboravim onog jadnika a "experta" i jos doktora iz Haga pre neki dan.
Eto to je tvoj idol.Dajem ti predlog da tu tvoju slicicu zamenis sa njim.

Jesam, u potpunosti.
samo mi nemamo ni strategiju ni političku elitu koja bi Srbiju na pravi način uvela u EU, a tu na zadnje mesto stavljam Kosmet kao problem ulaska.
Moj glavni razlog je što će ovako nesposobne ministre i vladine nameštenike Brisel da kontroliše i samariše, pa će i oni raditi više. Za balkanske septičke jame zvane političke scene je dušu dala šargarepa i štap, samo što nisu pametni da umesto naroda, zauzde političare...to bi bio posao.

Није проблем у томе да ли ћемо ми признати "неовисно Косово"(то нико неће ни тражити),већ да ли ће то учинити ЕУ у коју желимо да уђемо.

zemlje će pojedinačno priznavati a ne eu kao celina, bitno je da nas ne uslove - nema eu ako kosovo ne priznamo

Jesam za ulazak u eu. ali da bi se postigao taj cilj, moraju prvo da se ispune određeni uslovi, kriterijumi. Prvo i osnovno je da se država dovede u red u svim svojim segmentima.
I kola pre no što krenu u saobraćaj moraju da budu ispravna, da se oprave. E i ova država mora da se ''opravi''. A iznad svega u zakonodavstvu. Da zakon konačno ne postoji samo na papiru, da ne važi samo za ''sirotinju'', već apsolutno za sve. To je temelj svega. Kako da uđemo u eu kad ovde i dalje vlada mito i korupcija (evropska Kolumbija smo), nepotizam, bezakonje za ''glavonje'', kad i dalje sve kod nas funkcioniše po sistemu - prejebotine.
Neko ovde napisa da u Evropi novčano kažnjavaju za bačenu žvaku na ulici. Tačno. Ali tamo hapse i teraju u zatvor kriminalce bilo šta i bilo ko da su. A kod nas, uhvate ga sa torbom i 100.000 evara,i ništa. Da ne spominjem razne Janjuševiće, Kolesare.....Guverner nam kupi vilu na Dedinju, otkrivena očigledna utaja poreza.....i ništa. Čovek i dalje guverner. Milion raznih takvih primera.
Mi hoćemo u Evropu, a naš vrli ministar Seljober Ilić javno kaže: ''....ja ću da ukradem 5 miliona evra i daću vama da se izgradi put.......pa dobro, svi po malo kraduckaju, to nije tako opasno.....''.

I mi hoćemo u Evropu?! Skim, ko da nas odvede tamo? Oni predhodni (sps-srs) i ovi sadašnji, sve je to isto s***e samo drugi celofan.
Dok jednom ne budemo imali POŠTENU, ODGOVORNU VLAST (ako ikada i to čudo doživimo), razmišljanje o ulasku u eu je čista utopija. Da ne upotrebim teži termin.

Primitivizam ce se iz Srbije iskoreniti......zna se kako se to radi....nekada motkom, nekada po dzepu......srbina mozes motkom po praznoj glavi koliko hoces, ali kada mu uzmes 50 E za prljave ruke, ima da ih drzi u varikini ceo dan.........sto kaze narod :"yebo bi se za kintu"

...neki roditelji prenose svojoj deci prilicno sumnjive vrednosne sudove a tebe su izgleda nepopravljivo kontaminirali... imas li ti uopste petlju da promenis svoje omiljene predrasude - za pocetak bi mogao da se zapitas kako bi se ti osecao kad bi neko rekao nesto slicno za tebe

:roll:
Kad bi recimo Grobar doneo plan za smirivanje postizborne situacije u Keniji, i o njemu bi jedna strana pisala loše:wink:
Da li je Ahtisari unazadio Finsku za vreme svog mandata...o tome je reč

Ма,он је тако поштен.И немачка служба безбедности потврдила исто.:D

Поштен човек се неће упуштати у најпрљавије могуће послове и играти улогу квази-посредника који као доноси неке планове,и то баш онакве који растурају туђе државе.Ал`,нема везе,важно да није своју растурио...:roll:

Сачувај нас Боже таквих...

...neki roditelji prenose svojoj deci prilicno sumnjive vrednosne sudove a tebe su izgleda nepopravljivo kontaminirali... imas li ti uopste petlju da promenis svoje omiljene predrasude - za pocetak bi mogao da se zapitas kako bi se ti osecao kad bi neko rekao nesto slicno za tebe

Ne znam da li su mene roditelji nepopravljivo kontaminirali , ali se secam dobrog cika Duska Radovica, kada je rekao:

" Tucite svoju decu , ako vidite da su poceli da lice na vas".

....mucenik, nije naglasio da ne biju decu po glavi, pa smo tako dobili 50 % srba koji glasaju za radikale.....:roll:

Back