DALI SRBIJA , PRECUTNO PODRZAVA PAD KRAJINE ?

Nadam se da me kolege nece pogresno shvatiti, ali kad god naidjem na duge diskusije o hrvatskom domovinskom ratu, obrani od srpske agresije, hrvatskim braniteljima i sl. mene spopadne momentalni proliv.

Nisi jedini!
Slično se osećaju i svi oni Srbi koji su odgovorni što je izgubljena RSK, barem oni koji imaju barem trunčicu savesti i morala!!:D:D

Nadam se da me kolege nece pogresno shvatiti, ali kad god naidjem na duge diskusije o hrvatskom domovinskom ratu, obrani od srpske agresije, hrvatskim braniteljima i sl. mene spopadne momentalni proliv.
Gleda se krajnji rezultat...
Ko je nama kriv što su oni imali jaku zaleđinu i što sad' imaju još jaču...
Ako je neko bolji od tebe, to nećeš anulirati time što ga vređaš8-)Problem ostaje i nije njegov već tvoj.
Da tako kažemo Srbi imaju tu glupu osobinu da guraju kocku u okruglu rupu...To nikad' neće ući...Ali, to je srpski SIZIFIZAM...Nikada neki od njih neće prihvatiti jednostavnu činjenicu da se svet ne vrti oko njih i da su krajnje nevažni i na lokalnoj, a kamoli na svetskoj političkoj sceni:-?

Hm, sve mi se cini da necemo nikad saznati sto je bila prava politika Srbije(mislim na tadasnju vlast), da li se stvarno odrekla Krajine ili nije mogla pomoci da ista opstane.
Ako nije mogla ili htela pomoci zasto je onda odmagala, uvesti sankcije svome narodu, pa da li to ima igde, pricaju, o Jasenovcu, , Nikoli Tesli, neznam dali imaju na to pravo, kad su to sve izdali ako ne i prodali....

Hm, sve mi se cini da necemo nikad saznati sto je bila prava politika Srbije(mislim na tadasnju vlast), da li se stvarno odrekla Krajine ili nije mogla pomoci da ista opstane.
Ako nije mogla ili htela pomoci zasto je onda odmagala, uvesti sankcije svome narodu, pa da li to ima igde, pricaju, o Jasenovcu, , Nikoli Tesli, neznam dali imaju na to pravo, kad su to sve izdali ako ne i prodali....

srbija nije imala nikakvu politiku prema srbima van srbije...u krajini pogotovu...u rep. srpskoj je malo drugacije buduci su srpsku vodili iskljucivo reprezenti srba u bivsoj Bih....za razliku od hrvatske gde su to pravo sebi uzele blesavi anonimusi iz knina....
...sta se nikole tesle tice....ovog genija ne treba uzimati u usta kroz ovakove teme...
...jasenovac....srbija nema savrseno nikakve veze sa jasenovcem...tamo nisu stradali ljudi iz srbije nego iz bosne i hrvatske....danas mozda postoji tiha sagalsnost ili precutnost u Bg od strane jeftine elite da zazmuri na revidiranju jasenovca....valjda misle da ce time postici neki plus u ocima svetskih sampiona u preziru....uostalom gore od zatvaranja ociju i usiju kada je jasenovac u pitanju jeste seckanje ostatka srbije...samo sada je razlika sta se jede sopstveno meso....ali kanibalizam beogradske elite je vise od dijagnoze....

srbija nije imala nikakvu politiku prema srbima van srbije[/B]...u krajini pogotovu...u rep. srpskoj je malo drugacije buduci su srpsku vodili iskljucivo reprezenti srba u bivsoj Bih....za razliku od hrvatske gde su to pravo sebi uzele blesavi anonimusi iz knina....
...sta se nikole tesle tice....ovog genija ne treba uzimati u usta kroz ovakove teme...
...jasenovac....srbija nema savrseno nikakve veze sa jasenovcem...tamo nisu stradali ljudi iz srbije nego iz bosne i hrvatske....danas mozda postoji tiha sagalsnost ili precutnost u Bg od strane jeftine elite da zazmuri na revidiranju jasenovca....valjda misle da ce time postici neki plus u ocima svetskih sampiona u preziru....uostalom gore od zatvaranja ociju i usiju kada je jasenovac u pitanju jeste seckanje ostatka srbije...samo sada je razlika sta se jede sopstveno meso....ali kanibalizam beogradske elite je vise od dijagnoze....

ne dijelim tvoje misljenje...
Srbija je, Milosevic i njegovi pajdasi, izmanipulirala i zloupotrijebila Srbe iz Hrvatske...na najgori moguci nacin...i to je politika..

Srbija je, Milosevic i njegovi pajdasi, izmanipulirala i zloupotrijebila Srbe iz Hrvatske...na najgori moguci nacin...i to je politika..

Možda nije u početku bilo tako crno: Naime, kada se počela komadati juga-pljuga, po nekima se trebalo držati AVNOJ-a, a po nekima, po nacionalnom ključu raskrojiti materijal ( Leopardova koža)!?

srbija nije imala nikakvu politiku prema srbima van srbije...u krajini pogotovu...u rep. srpskoj je malo drugacije buduci su srpsku vodili iskljucivo reprezenti srba u bivsoj Bih....za razliku od hrvatske gde su to pravo sebi uzele blesavi anonimusi iz knina....

Jeste,itekako je imala politiku,ali kakvu? IZDAJNICKU!!!

Tu se ne slažem s tobom.HSP i mnogi ostali??SDP nacionalistički???
Deplasirano je "dokazivati" hrvatstvo danas jer se nitko na to ne pali.
To ne donosi političke bodove.Zato je HSP tamo gdje mu je mjesto uz sve faceliftinge
,makeovere,posjete Izraelu i izvinjenja.

Nacionalizam nije isto što i šovinizam.Čuo si vjerojatno za Vladu Gotovca.
Tuđman je bio hrvatski nacionalista,jugogeneral i kvazi povjesničar.
Vama sve što ima hrvatski predznak potiče od ustaša.Mislim da se trebalo voditi računa o
kolektivnom sjećanju Srba na WW2,ali sve što je nacionalno nije "ustaško".

Od svih ljudi kojim se okružio samo je Gojko Šušak proustaški emigrant.
I on je pod znakom pitanja jer mu je brat recimo bio voditelj vojnog odsjeka u Lištici.
Šuška smatraju ga američkim čovjekom.

Pogledaj ljude oko Tuđmana iz tog doba:
-Manolić-pukovnik UDBE,partizan
-Boljkovac-visokopozicionirani šef Ozne,partizan
-Špegelj-General JNA,partizan
-Bobetko-General JNA,partizan
-Tus,general JNA,
-Mesić,iz partizanske obitelji

uz more bivših komunističkih funkcionera.....režimskih glumaca,filmskih režisera i ostale ekipe poslušnika.

Ovo nije presuda!!! Tribunal to treba dokazati.Sudovi ne misle, nego na osnovi dokaza presuđuju.

U rečenici" Srbi praktično nestanu" da li je Tuđman mislio i na svoje unuke Košutiće ili samo na vojsku tkz.RSK???

Moj stav je da je nakon autističke,destruktivne,blesave politike Srba iz tkz.RSK stanju ni rata ni mira trebao doći kraj. Oluja je legitimna vojna akcija koju su ukaljali degenerici i kokošari,ubojice nedužnih srpskih civila. U ratu svaka strana je počinila zločine,Srbi najviše. Nije mi jasno što su nakon međunarodnog priznanja RH mislili.
Sve su mogli dobiti što su tražili još 1992. Oni su htjeli svoju državu.

Rat u hrvatskoj uopce nije teško objasnjiv, Srbi su htjeli biti dio neke nove srpske drzave (tj Velike srbije) i zato su se borili, mi Hrvati sa druge strane smo htjeli svoju vlastitu drzavu, problem je bio sto su obe strane polagala prava na isti teritoriji i to je cijela i jedina istina, sve drugo je zanemarivo.

Ne pada mi na pamet braniti Tuđmana, on je veliki krivac za sve što se desilo. Njegova retorika, ako hoćeš i planovi podjele teritorija, njegovo ignoriranje Srba u Hrvatskoj pri donošenju ključnih odluka za budućnost jednih i drugih - sve to je značajno začinilo ratni sukob.Ali tenkovima se prvi poslužio netko drugi, ako zbog ničeg drugog a ono što ih druga strana nije ni imala.

Danas Sanader ima Srbe kao koalicijske partnere.Da ste imali pametnije političare od zubara milicajaca i skladištara danas bila bi to druga priča...

Ma naravno da nije, ali ja ti citiram hrvatske političke analitičare (onaj dio "mora dokazivati svoje hrvatstvo" - vidi se u traženju etničkog porijekla novca od strane Ljube Jurčića i u pojedinim odnošenjima međudržavnim; naravno to je samo maska, isto kao i nacionalistička kampanja Borisa Tadića u Srbiji u odnosu na Nikolićevu). Ali ostajem pri svojem. Većina onih iz Drugog svjetskog rata više nije ni živa, a svi jesmo iz 1990.-ih. Da li to znači da Hrvatska mora kaskati sa svim ostalim bivšim jugoslovenskim zemljama zbog svog konzervativizma, tako da 2070. godine predsjednik Hrvatske Republike Ante Hrvatinić dolazi u Beograd i predsedniku Srbi Srbljaninu kaže "Oprostite u moje ime za svakog Srbina ubijenog u Operaciji Oluja prije skoro sto godina"? Pa to je točno to na što i mislim.

"Nama" (pacifistima, normalnima, itd..) sve što ima ustaški predznak - jeste ustaško! Franjo Tuđman i jedno vrijeme Stjepan Mesić nijesu bili patriote, koji su voljeli svoj narod (samo), već i pro-Ustaše. Hrvatstvo nije = ustaštvo pobogu, razlika je ogromna (po mom osobnom mišljenju Ustaše ne zaslužuju da se zovu Hrvatima, i treba ih odbaciti). Ne govorim ja o nacionalnom, već o nacionalističkom.

Kao i Branimir Glavaš...i sam Tuđman...prikriveni zagriženi hrvatski nacionalisti Tuđmanove lige su i Jadranka Kosor, pa i Hloverka (gle, i oni uz Sanadera).

Super. I?

Isto tako možemo truć bla-bruć o genocidu koji se dogodio u Srebrenici. No sud je samo na papir. Ja govorim o nama ljudima koji imamo inteligenciju, i koji kada sagledamo Tuđmanova djela, a ponajviše ono što je bilo na Brionima, tu nema sumnje (a kao što i sam znaš, Haški tribunal izdaje sramne presude, tako da me ne bi čudilo da ipak na kraju presudi da nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata protiv srpskoga naroda u Hrvatskoj). Za mene je Ratko Mladić zločinac. Za mene je Ante Gotovina zločinac, svi ljudi koji misle drukčije ili imaju dvostruke standarde ili je nešto slično u pitanju...

Tuđman nikako nije mislio na RSK vojsku, već na nepoželjnu etničku grupu (griješnoga li podrijetla) u svojoj državi. Kao što sam već reka, sramni izgovori sa nacionalističkim predznakom kako je on tu mislio samo na vojnike koji se zovu civilima i kojima treba lažno garantirati građanska prava ne stoji, isto kao i oni tupavi izgovori da je falsifikat, zato što čak ni životinje u strahu ne pište kada Tuđman priča.

Operacija Oluja nikako nije mogla biti legitimna, jer bi tada Srbi Krajišnici trebalo pozvati Hrvatsku Vojsku da dođe da bi to bila. Ona je bila legalna, isto kao i intervencija Jugoslovenske Narodne Armije u republikama Sloveniji i Hrvatskoj 1991. i 1992. godine, koja se u tim zemljama definiše kao agresija (dok je sa druge strane za Srbe "Oluja" agresija). To me i podsjeća na činjenicu da je ona bila unilateralni čin protiv savjetovanja međunarodne zajednice, s ciljem stavljanja svijeta pred svršeni čin.

Što su to mogli imati 1992. godine? Imaj na umu da je konačni Tuđmanov cilj bio da se Hrvatska očisti od Srba, jer i sam kaže da je mogla postat mirom neovisna...problem mu je bio što bi Srbi u takvoj državi ostali da žive. Da su Srbi počinili "najviše zločina", u cijelom raspadu nesumnjivo jest istina, ali ona se zlonamjerno koristi u slučaju Hrvatske, gdje se ne može sa takvom sigurnošću tako izreći.

Problem je što nijesu države imale samoopredeljenje, već narodi. Da su ti tupavci 1974. godine malo ljepše i preciznije to definirali, ne bismo bili u tim teškim problemima. Trebali su jednostavno dati samoopredeljenje republikama, ili jednostavno bolje precizirati. :roll:

Jeste,itekako je imala politiku,ali kakvu? IZDAJNICKU!!!
Ne može da se ''izda'' nešto što je polu-terorističkog karaktera...
Misliš da vlada Republike Irske ne bi otvoreno pomogla borbu sepratista I.R.A.-e( ja ih gotivim ali oni ipak jesu separatisti:!: ) ,ali zna pravila igre, i danas nijedan irski zvaničnik, čak ni najniži neće javno reći:''Da, IRA je super, želim im sreću itd''.Za to se tamo KRIVIČNO odgovara:!:
Mora se jasno reći da je karakter tzv. Srpske Krajine bio pobunjenički i da se Srbija otvoreno umešala u građanski rat na teritoriji druge, u tom trenutku već priznate SUVERENE države8-)

...ma da setali ih na daljinski iz Srbije...kako te bre nije sramota da tako pricas o ljudima koji su bili vase komsije a koje ste vi onako divljacki ubijali, proterivali i pljackali i jos da pricas da im je to Srbija to uradila a ne vasa drzava

Operacija Oluja nikako nije mogla biti legitimna, jer bi tada Srbi Krajišnici trebalo pozvati Hrvatsku Vojsku da dođe da bi to bila. Ona je bila legalna, isto kao i intervencija Jugoslovenske Narodne Armije u republikama Sloveniji i Hrvatskoj 1991. i 1992. godine, koja se u tim zemljama definiše kao agresija (dok je sa druge strane za Srbe "Oluja" agresija). To me i podsjeća na činjenicu da je ona bila unilateralni čin protiv savjetovanja međunarodne zajednice, s ciljem stavljanja svijeta pred svršeni čin. :

Hrvatska je 15. 01. 1992. postala međunarodno priznata zemlja.Što je to tkz.RSK ??
Dio RH u kojem su do zuba naoružani Srbi.U to vrijeme bolje naoružani od HV-a.Nisu imali ni u peti pomisao da razgovaraju o svom statusu unutar Hrvatske.

Što su to mogli imati 1992. godine? Imaj na umu da je konačni Tuđmanov cilj bio da se Hrvatska očisti od Srba, jer i sam kaže da je mogla postat mirom neovisna...problem mu je bio što bi Srbi u takvoj državi ostali da žive. Da su Srbi počinili "najviše zločina", u cijelom raspadu nesumnjivo jest istina, ali ona se zlonamjerno koristi u slučaju Hrvatske, gdje se ne može sa takvom sigurnošću tako izreći.
:

Ako su pobunjeni Srbi misli poboljšati svoj status unutar RH zašto ga nisu politički izborili kada su bili vojnički jači.Nije im na pamet padalo da budu unutar RH.
Istovremeno su očistili tkz. RSK od Hrvata.Prije "Oluje" bilo je permanentno 1991-1992
malih srpskih "Oluja" gdje su popaljena hrvatska sela.Čuo si npr.za Kijevo kraj Knina.
To naravno ne opravdava hrvatske zločine u Oluji!!!

Problem je što nijesu države imale samoopredeljenje, već narodi. Da su ti tupavci 1974. godine malo ljepše i preciznije to definirali, ne bismo bili u tim teškim problemima. Trebali su jednostavno dati samoopredeljenje republikama, ili jednostavno bolje precizirati. :roll:

Po ustavu bivše SFRJ, Srbi su pokušali avnojske republike predstaviti kao irelevantnu skupinu općina, ali Badinterova komisija i pravna komisija UN-a su zaključili obrnuto, tj da su republike nosioci suvereniteta (kao sto su npr bile i u SSSR-u).

Hrvatska je 15. 01. 1992. postala međunarodno priznata zemlja.Što je to tkz.RSK ??
Dio RH u kojem su do zuba naoružani Srbi.U to vrijeme bolje naoružani od HV-a.Nisu imali ni u peti pomisao da razgovaraju o svom statusu unutar Hrvatske.

Ako su pobunjeni Srbi misli poboljšati svoj status unutar RH zašto ga nisu politički izborili kada su bili vojnički jači.Nije im na pamet padalo da budu unutar RH.
Istovremeno su očistili tkz. RSK od Hrvata.Prije "Oluje" bilo je permanentno 1991-1992
malih srpskih "Oluja" gdje su popaljena hrvatska sela.Čuo si npr.za Kijevo kraj Knina.
To naravno ne opravdava hrvatske zločine u Oluji!!!

Po ustavu bivše SFRJ, Srbi su pokušali avnojske republike predstaviti kao irelevantnu skupinu općina, ali Badinterova komisija i pravna komisija UN-a su zaključili obrnuto, tj da su republike nosioci suvereniteta (kao sto su npr bile i u SSSR-u).

Ali je do priznanja ostala pobunjenički entitet, isto što je RSK bila tokom cijelog svog postojanja. Ubrzo nakon toga, JNA se povukla.

Politički izbor naravno nije postojao u Tuđmanovoj Hrvatskoj. Od 1990. prije nego što je počeo rat Srbi su u Hrvatskoj stavljeni u situaciju Albanaca na Kosovu. Da su se htjeli odcijepit od Hrvatske, naglasili bi to i ponajviše, ne bi pravili autonomne oblasti. Naravno, neovisnošću Hrvatske otvara se i srpsko pitanje u Hrvatskoj, to je sasvim logično bilo.

Što su htjeli prikazati - potcijenjivali jesu. Ali istina ostaje da nisu republike imale pravo na samoopredjeljenje, već 5-6 naroda u njoj. Badinterova komisija je, kao što vidimo, krajnje ostala nerelevantna - Hrvatska a što je najgore i Bosna i Hercegovina su proglasile neovisnost protiv njenih riječi unilateralno...ona je ostala mrtvo slovo na papiru, isto je rekla da su sve republike nasljednici a poslije je SRJ prihvaćena kao nasljednik SFRJ, a isto je i podvukla granice republika a uskoro Kosovo postaje neovisno...znači danas WC papir. :roll:

Kao što ni sada do zuba naoružani šiptari: Nisu imali ni u peti pomisao da razgovaraju o svom statusu unutar Srbije!:D

Badinterova..pravna..UN? Kakvi bakrači!?%&$%/(//&
KOJI SU ONI KLINAC DA ODLUČUJU O TOME...Sikter, bre!:D

Politički izbor naravno nije postojao u Tuđmanovoj Hrvatskoj. Od 1990. prije nego što je počeo rat Srbi su u Hrvatskoj stavljeni u situaciju Albanaca na Kosovu. Da su se htjeli odcijepit od Hrvatske, naglasili bi to i ponajviše, ne bi pravili autonomne oblasti. Naravno, neovisnošću Hrvatske otvara se i srpsko pitanje u Hrvatskoj, to je sasvim logično bilo.

Tko je stavio Srbe u tu situaciju?? Neki realni političari (Rašković) su lagano odjebani.
Nema sa Hrvatima dogovora!!! Ostala vam je samo politička krema(milicajac,skladištar,zubar) da se igra sa međunarodnom zajednicom.

Tko je Frenki Simatović????

Sredinom devedesetih o Simatoviću je u britanskom Guardianu progovorio jedan od njegovih saradnika, paravojni komandanata Branislav Vakić. On je opisao kako je »mala skupina policajaca pod izravnom predsjednikovom (Miloševićevom) paskom upravljala tajnim, prljavim ratom, naoružavajući hiljade osuđenika i šaljući ih u Hrvatsku i Bosnu«.Od avgusta 1990, u Krajini se javlja paralelna struktura vlasti koju su sačinjavali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije,Službe državne bezbednosti Srbije i SDS-a u Hrvatskoj, kao i policajci iz srpskih opština u Hrvatskoj, i ta struktura je u krajnjoj instanci bila direktno i isključivo odgovorna Slobodanu Miloševiću. Centralne ličnosti ove paralelne strukture u Srbiji, pored samog Miloševića, bili su Jovica Stanišić iz DB-a Srbije i njegov podređeni Franko “Frenki” Simatović. U Krajini su centralne ličnosti bile Milan Martić i Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan. Preko ove paralelne strukture, Milošević je kreirao incidente koji su kod Srba, uključujući i Milana Babića, izazivali strah i dovodili do reakcije, usled čega su se intervencije hrvatske policije pooštravale. To je eskaliralo u netrpeljivost, nasilje i, konačno, rat.

Nismo ni mi bili anđeli ali vi niste bili nenaoružan narod.

Što su htjeli prikazati - potcijenjivali jesu. Ali istina ostaje da nisu republike imale pravo na samoopredjeljenje, već 5-6 naroda u njoj. Badinterova komisija je, kao što vidimo, krajnje ostala nerelevantna - Hrvatska a što je najgore i Bosna i Hercegovina su proglasile neovisnost protiv njenih riječi unilateralno...ona je ostala mrtvo slovo na papiru, isto je rekla da su sve republike nasljednici a poslije je SRJ prihvaćena kao nasljednik SFRJ, a isto je i podvukla granice republika a uskoro Kosovo postaje neovisno...znači danas WC papir. :roll:

Tu si u krivu!!! Države a ne narodi su imali pravo ..........

Ne možemo svi isto misliti...

Mislio sam da se ne uključim u ovo ali ne mogu da izdržim.
Da krenem od kraja. Hrvatske snage su izvršile neviđen egzodus još od drugog sv. rata. Sigurno da je to sa njihove tačke gledišta najjednostavnije rešenje. Probali su i uspelo im je. Nije ni bilo za očekivati da će neko u svetu bilo kako reagovati. Pa, to su samo Srbi. Koga za njih zabole? Da su tako isterali sve pacove i štakore iz Hrvatske trpeli bi silne međunarodne kritike, a verujem da bi popili i nešto više. Ali, zašto Srbija nije reagovala? Realno hrvatska vojska je čak i te 95-e bila probušen kurton za srpsku vojsku, a pogotovo za oficirski kadar. Eto ti izvrstan povod da objaviš rat po svim međunarodnim regulativama. Mogli smo se pozivati na legitimno pravo da se zaštite sunarodnici od pogroma. Yebalo se Slobi za te ljude. I trebalo je njemu u Srbiji suditi za veleizdaju a ne slati ga u Hag.
Sredina: Da izmanipulisani milicioneri, magacioneri i ostali su proglasili SAO Krajinu, a kasnije RSK. Da nisu ovi u Beogradu bili izdajnici, što se kasnije videlo, trebalo je to proglasiti zapadnom Srbijom. Kada su Hrvati proglasili nezavisnost trebalo im je tu nezavisnost priznati i dati im otcepljenje, ali samo u granicama u kojima su i ušli u zajedničku državu, pa nek je gledaju sa Sljemena. Ali ne. Onaj bolesni skot Slobo sa još bolesnijom ženom je umislio da će obnoviti Jugoslaviju i da će on biti drugi Tito, a kad je video da od toga nema ništa njegovo interesovanje za te krajeve je nestalo, i prosto je pustio niz vodu te ljude tamo.
Početak: Da mi nismo zahtevali državu svih južnih Slovena 1918. Hrvati nikad ne bi imali svoju državu. Mi bismo imali Srbiju u etničkim granicama sa svim onim teritorijama koje su izdvojene iz A-U carstva, a pretežno naseljenim Srbima. Međutim oni nisu ni znali ni hteli da cene što se Srbija odrekla svoje državnosti za rad njih i druge nezahvalne slovenske "braće" nego su iskoristili prvu priliku (1941.) da izdaju i tu zemlju i tu ideju, koju su uzgred budi rečeno, oni usadili kralju Aleksandru u glavu. I ni to im nije bilo dosta nego su krenuli u totalno istrebljenje Srba iz krajeva koje im je Hitler dao. Iz sela odakle su moji, a u koje su stigle ustaše na početku rata, je prvi regrut otišao u vojsku tek 1961. nakon završetka rata. Šta mislite, zašto?
I dođe i taj dan kad je ta nakaradna zločinačka Hitlerova tvorevina propala, i kad je trebalo svoditi račune za sve što se radilo u protekle 4 godine, kao što se to radilo svuda u to vreme. Svuda samo ne kod nas. Srpski komunistički izdajnici su dozvolili da Hrvati prođu nekažnjeno, obnovili su Jugoslaviju sa Hrvatskom u granicama (Avnojevskim) nešto manjim od onih Hitlerovih. I ni tad se nisu umirili nego su nakon pola veka priredili reprizu WW2.
Gospodo hrvati, nemojte da se čudite što su se Krajišnici naoružavali i što nisu prihvatili hrvatsku vlast sa sve ustaškim simbolima.

Back