S
SPINA
Gost
AKO VAM TREBA NEKI SAVET U VEZI KAKTUSA ILI STE ZA RAZMENU ISKUSTAVA,JAVITE SE.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
POZZZZZZ!!!!!! :wink:CUH DA JE COOL IMATI KAKTUSSSS KRAJ MONITORA,KAZU LJUDI ZDRAVO JESPINA:AKO VAM TREBA NEKI SAVET U VEZI KAKTUSA ILI STE ZA RAZMENU ISKUSTAVA,JAVITE SE.
imam nekoliko vrsta kaktusa u plasteniku i odrzavam ih vec tri godine ali mi necvetaju :shock: :shock:SPINA:AKO VAM TREBA NEKI SAVET U VEZI KAKTUSA ILI STE ZA RAZMENU ISKUSTAVA,JAVITE SE.
Tesko da mu ima spasa.Kaktus zalivaj retko, narocito u zimskom periodu, kada im je potrebno jako malo vode, skoro nikako.Sada im treba obezbediti svetlo mesto, temperatura ne bi trebala da ide ispod 10 step.C, mada neke vrste trpe i nize temperature.Znaci, zalivanje jednom u 2 ned. i to malo!hanibal77:presadila sam kaktus i sve je ok.e sad imam drugi problem .jedan iz moje kolekcije kaktusa je istrulio.da li je to zbog previse zalivanja?kad pocne da truli moze li ikako da se spase?
ako je toplo u sobi onda ces morati da je zalivas, ali ne preteruj.Orosavanje moze a ne mora, ono se vise radi kod biljaka sa liscem.gigule:mene zanima aloa...to sam već pitala na ovom forumu ali da utvrdim gradivo:
zima ide, mogu da je držim u sobi? mislim tu je dosta toplo...
orošavanje potrebno?
HvalaGoscica:ako je toplo u sobi onda ces morati da je zalivas, ali ne preteruj.Orosavanje moze a ne mora, ono se vise radi kod biljaka sa liscem.gigule:mene zanima aloa...to sam već pitala na ovom forumu ali da utvrdim gradivo:
orošavanje potrebno?
moze da mu smeta, ali najbolje je da posmatras biljku i zapazas promene.Luftiraj prostoriju malo cesce, nek ulazi svez vazduh i nadji meru i sa zalivanjem.Sukulentne biljke ne vole mnogo vode jer ih zadrzavaju u listovima, ali ako aloju drzis u toploj sobi, onda je barem stavi pored prozora da bi imala sto vise svetla i da se ne bi deformisala.gigule:HvalaGoscica:ako je toplo u sobi onda ces morati da je zalivas, ali ne preteruj.Orosavanje moze a ne mora, ono se vise radi kod biljaka sa liscem.gigule:mene zanima aloa...to sam već pitala na ovom forumu ali da utvrdim gradivo:
orošavanje potrebno?
Zalivam,ne često. A vidim da biljke vole (doduše ne sve ali te nemam pa ne moram da pazim)prskanje listova.Malo je zeznuto zbog nameštaja ali snalazim se...Ipak suv vazuh smeta bilju jel?
:wink:gigule:Hvala mnogo!
kaktusi ce cvetati samo ako im se pruzi zimski period mirovanja; neke vrste cvetaju u odredjenom periodu zivota tj. kad su starijedjilas:imam nekoliko vrsta kaktusa u plasteniku i odrzavam ih vec tri godine ali mi necvetaju :shock: :shock:SPINA:AKO VAM TREBA NEKI SAVET U VEZI KAKTUSA ILI STE ZA RAZMENU ISKUSTAVA,JAVITE SE.
imash li neki savet???
ja proizvodim petunije,begonije,muskatle i ostalo sezonsko cvece za leto.
Pozdravvvvvv
Mnoooogo...i vrsta i podvrsta....spina:koliko vrsta kaktusa ima
Sporo rastu! Pogotovo ako ih cekas iz semena da porastu, onda za to bas treba vremena....Kaktusi inace sporo rastu, ali kad porastu - ma male skulptureZoricArt:jel´ oni tako sporo inace rastu ili ih ja nepravilno gajim?? :shock: