dali moze

• Začetnik teme Začetnik teme duduk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

duduk

Zainteresovan član
Poruka
154
pitam ako upadne virus na xp os dali moze da zarazi i 98 koji se nalazi na istom hdd i joj jedno pitanje zbog cega nekad nece da se otvore ikonice na ie i otluk dali ima veze sa nekim virusom ,i jos nesto molim da mi odgovorite a oni sto mnogo znaju .neka se uzdrze ,i oni su pocinali pa nisu dosta znali u staryu ,a sada se junace ,zasto ako su toliko pametni ne rade kod bil gejtsta a ne da zezaju preko foruma ,jer ima dosta ljudi koji su pocetnici i pitaju jednostavne stvari .pozdrav od duduka

Mladi gospodine... nadam se da je tako... Prvo diglo se oko tebe mnogo prasine na ovom forumu.. Prvo, moras da shvatis da ljudi nisu isti (samo zamisli da su svi isti kao ti), pa da ljudi svi znalci ne mogu da rade kod Microsofta jer onda sta bi bilo... Ko bi radio jos kojesta drugo a znalaca ima koliko hoces us vijetu samo nisi imao prilike da stupis sa njima u kontakt pa ne bi razumeo ni jedne jedine reci.. Sto se tice ovog foruma, kako se obracas ljudima za neku pomoc i na koji nacin pravo je cudo da ti iko da ikakav odgovor. Ima jedna narodna poslovica koju bi trebao da svaris "koga je moliti nije ga ljutiti", znaci vredjanje znalaca koji daju najbolje odgovore nije rjesenje za tebe jer ti a i mnogi drugi koji misle kao ti ne mogu ocekivati da ima neko pomogne ako ih neko vrijedja.. Dakle ubuduce preispitaj sebe i svoje ponasanje.. Niko se naucan nije rodio pa tako ni ti.. Prvo i osnovno svi smo mi bili pocetnici, neko manje neko vise, sada raspolazemo nekim znanjem. Ja uvijek podjem od sebe, smatram se malim i sasvim malim znalcem kada vidim koliko ljudi znaju i umiju ali se nadje i negdje prostor gdje ja mogu da pomognem.. Dakle ubuduce pokazi vise kulture i postovanja prema znalcima jer ljudi znaju i pitanja ne postavljaj onako radi reda. Ako ne znas objasniti neki problem koji te muci onda ga lijepo napisi na srpskom svi ce te razumjeti. Ne koristi neke nebuloze koje niko ne razumije. Znaci uprosti rijecima o kakvom se problemu radi i svi ce pokusati da ti pomognu.. Najjednostavniji primjer kada trazis problem je da kazes i napises sta si pokusao i sta zelis da uradis i naravno koji OS koristis.. Ne osvrci se na upade i komentare koji nisu pozitivne prirode jer kako rekoh na pocetku nismo svi isti.. Srdacan pozdrav uz nadu da sec pozitivno shvatiti moju poruku.. GZ.

duduk:
pitam ako upadne virus na xp os dali moze da zarazi i 98 koji se nalazi na istom hdd i joj jedno pitanje zbog cega nekad nece da se otvore ikonice na ie i otluk dali ima veze sa nekim virusom ,i jos nesto molim da mi odgovorite a oni sto mnogo znaju .neka se uzdrze ,i oni su pocinali pa nisu dosta znali u staryu ,a sada se junace ,zasto ako su toliko pametni ne rade kod bil gejtsta a ne da zezaju preko foruma ,jer ima dosta ljudi koji su pocetnici i pitaju jednostavne stvari .pozdrav od duduka
Stani bre Duduk.Ti nas čoveče stvarno šetaš.Hoćeš da kažeš da si na hdd instalirao i win 98 i win xp.Ovo još nisam čuo ali ko zna možda i to može.Ali ako i može zašto bi to neko radio?Uopšte te ne razumem ni tebe ni tvoja pitanja.
U pravu si da smo svi mi nekad bili početnici a ja sam to još uvek i zato i postoje ovakvi forumi da bi nama pomogli.Samo baš kao što to reče ovaj gospodin iznad postavljaj malo jasnija pitanja i verovatno će ti neko pomoći.
Pozdrav :wink:

Ako ti virus ili bilo kakva stetocina upadne u jedan OS, ne bi trebalo da osteti drugi.
IE i Outlook su ti najveci izvori zaraze na racunarima. Da bi se zastitio od virusa prvi korak ti je da batalis IE i Outlook, a tek onda AV i ostale vidove zastite.
@wizard
Sta fali 98 i XP-u na istom hardu?
Ja sam to mnogima instalirao (po njihovoj zelji), mnogi imaju, a i kod mene je jedno vreme bila i 98 dok sam imao dovoljno prostora na hardu.
Ima ljudi kojima 98 mnogo bolje odradjuje posao nego XP i zato je drze, ne vidim sta tu ne valja.

Zns li zasto ne vidim razlog da bilo ko ima 98 i xp u isto vreme.Zato sto kad desnim tasterom kliknes na ikonicu pa odes na svojstva pa na jezicak kompatibilnost tu mozes da biras rezim kompitabilnosti pod kojim ce program raditi.Da malo pojasnim tu pise "Ukoliko imate problema sa ovim programom a radio je ispravno u ranijim verzijama windowsa , izaberiti rezim kompatibilnosti koji je podudaran sa ranijom verzijom" pa onda mozes da biras od OS win95 do win2000.To bi trebalo da znaci da ako imas instairan xp bez problema ce svi programi raditi i u ranijim verzijama windowsa.Ne znam mozda ja gresim,mozda to ne moze tako. :roll:
Pozdrav :?

duduk:

Kod mene su instalirani ( hronoloski) 98, pa 2000 prof. i XP, dakle tri! Kad sam imala prva dva, pojavio se virus na 2000 prof.,nisam se mogla konektovati ni obavljati druge radnje na racunaru. Pokusala sam za svaki slucaj sa "starom" 98. i sve je bilo OK, pa sam je koristila do instaliranja XP-a. Osoba koja mi je instalirala sve te sisteme mi je objasnila da je mala vjerovatnoca da virus predje sa sistema na sistem, ali da teoretski nije nemoguce ( nije mi poznato da se nekom desilo).
Pozdrav!

Back