Дали је Динкић српски барон Минхаузен?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Миливојевић: Признањем да је намерно лагао за бесплатне акције, лидер Г17 плус би могао да ојача позицију унутар владајуће коалиције. – Логар: Поверење у Динкића није вeлико јер је много обећавао, а није испуњавао
kocic.jpg
Илустрација Новица Коцић

Већ пуне три године кад год неко из опозиције или од аналитичара жели да прозове потпредседника владе Млађана Динкића редовно се позове на његово предизборно обећање с краја 2007 године да ће грађани добити акције у вредности од хиљаду евра. Све до сада Динкић је за лошу процену кривио светску економску кризу, а онда је пре неколико дана „отворио душу” и признао да је то обећање дао како Борис Тадић не би изгубио председничку трку са Томиславом Николићем. Испоставило се, како је рекао, да буквално тих сто хиљада гласова, за колико је Тадић победио у другом кругу, добрим делом потичу од тог обећања.
Као прво политичко признање за почињене грешке остало је упамћено Тадићево признање да је Демократска странка злоупотребила посланичку картицу Неде Арнерић приликом гласања за избор Кори Удовички за гувернера НБС у јулу 2003. године.
Предизборне лажи и признања нису наша специфичност. Грађани Мађарске тужили су 2007. године свог премијера Ференца Дурчњаја јер их је лагао у предизборној кампањи и на томе добио изборе што је касније и сам признао.
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Sta-znaci-Dinkiceva-iznenadnaiskrenost.sr.html

Дефинитивно јесте.
Када год су му требали политички поени, лагао је а да не трепне. Обећавати а не испунити је такође лаж а он је пуно обећавао а врло мало испунио осим штео се оволико година одржао у власти. Најчешће је то радио пред изборе скупљајући политичке поене. Али није пропуштао прилику да лаже и када је требало нешто озбиљније приватизовати а провизију смотати у џеп. Безобзирно се трудио да елиминише јаке играче чија је провизија занемарљива или уопште није била у игри.
Просто речено: српски мутикаша или барон Минхаузен.
 
Јавно обмањивање је кривилно дело. Али, ко да га казни за то?


Па, рецимо, може да се скупи једно 1 000 људи КОЈИ СУ ГЛАСАЛИ ЗА САДАШЊУ ВЛАСТ НА ОСНОВУ ЊЕГОВИХ ОБМАНА И ЛАЖИ И ДА ПОДНЕСУ ТУЖБУ... треба то говн* с****ти да више нос не промоли у политици......
 
u zemlji u kojoj popovi kradu, u kojoj humanitarna organizacija krade,
u kojoj lekari namerno daju pogrešne lekove deci i kradu, u zemlji u kojoj iz dana u dan imamo novu aferu
naravno vezanu za lopovluk i pare, u zemlji u kojoj sve i jedan političar laže i krade
šta mi da očekujemo? pa kakvi mi obični građani da budemo?
kada nam se postavlja model da je laganje i lopovluk potpuno legitimna stvar
ako je usmerena za neke više ciljeve, alo
sve je iskrivljeno u ovoj zemlji i sve više i više shvatam
da lično ja, nemam još 10 ili 20 godina koje sam voljan pokloniti našim političarima
koji vidim lepo su se skućili dok narod nema leba da jede
 
.. šta ste tražili to ste i dobili!! gde ste vi videli političara koji govori istinu, pa to nema ni na crtanim filmovima!!!
.. ja bih uzeo, sve, te pare i stpao im u njihove debele guzice, a onda bi ih zatvorio u rudnik!! kakve motke, kakve puške, pa rudnici i njive plaču za radnom snagom....

Vise puta sam rekao nema motke besenja na bandere, samo rudnici i izgradnja infrastrukture placu za Dinkica i ostalu bagru.
Naravno sa bukagijama na nogama i minimalnom ishranom.
 
Dinkic je obicna lopuza koja se domogla vlasti,i grehota bi bilo da mu se nesto desi ,a da ne odrobija 40 godina u Zabeli....

Ахахаха......:hahaha::hahaha::hahaha: ево га и данас ОН НАСТАВЉА... па ово није нормално:

Динкић: Биће још 5.000 радних места

dinkic.jpgБЕОГРАД – Потпредседник Владе Србије и министар за економију и регионални развој Млађан Динкић изјавио је, поводом протеста радника фабрике „Застава аутомобили” из Крагујевца, да ће бити најављених 5.000 радних места, али да је „Фијат” одлучио да прими само 1.100 радника.


Он је за РТВ Б92 изјавио је да се преговара са 1.600 радника крагујевачке „Заставе” и да никада није речено да ће сви који су затечени у „Застави” добити посао у „Фијату”, који је анкетирао све затечене раднике „Заставе”.
У „Фијату” ради 1.100 радника и примиће до пролећа још 1.300, што значи да ће 2.400 бити када почне серијска производња. У „Јури”, која је „компоненташ”, већ ради 1.300 радника, док ће у фабрикама које ће радити компоненте само у Крагујевцу бити 1.000 радних места, најавио је он.
Око 800 људи, који ће ових дана бити проглашени за технолошки вишак, требало би да добију у јануару отпремнину у износу од 300 евра по години радног стажа, а држава је понудила да држава 18 месеци сноси трошкове обуке и преквалификације, подсетио је Динкић.

Он је навео да је стопа незапослености износи 19,2 одсто, али да у условима светске економске кризе, када је 10 милиона људи изгубило посао у свету, део запослених у Србији задржао посао у приватном сектору.


Динкић је оценио да је излишно говорити о томе да ли би председник СПС-а и министар унутрашњих послова Ивица Дачић био бољи премијер, јер је ДС добила највише гласова у владајућој коалицији и она одлучује о томе ко ће бити председник владе.


Динкић је оценио да је питање реконструкције владе „екстра пасе тема” јер се о томе говори само у медијима, док се о томе за три године није причало у владајућој коалицији.
Влада би требало да буде мања, али о томе би требало да одлучи онај онај ко води владу, јер „више немамо много времена за реконструкцију”, оценио је Динкић.


Динкић, који је и председник Г17 плус и УРС, рекао је да његова странка ДС види као јединог стратешког партнера у будућности, што не значи да неће учинити сва да појача рејтинг УРС и спроведе програм преноса овлашћења са централног на ниво локалне самоуправе.


Он је рекао да његовој странци није приоритет програм 2020. године него шта ће урадити у наредних годину или пет година.


Динкић је за прилеће најавио почетак прикупљање потписа за промену устава, али не као СНС само због смањења броја посланика, него због промена које омогућавају регионализацију и преношење већих овлашћења локалним самоуправама.

Он је је рекао да је рано за доношење одлука о томе како ће његова странка учествовати на наредним изборима, који ће бити кроз 15 месеци, а да после избора не би улазио у коалицију на републичком нивоу са СНС ако су на њеном челу Томислав Николић и Александар Вучић.Танјуг
објављено: 29/12/2010

*************************************

Ма у ствари ова шушумига ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ ДОБРЕ БАТИНЕ...
 

Back
Top