Dal je život bio lepši a ljudi srećniji pre nego su se pojavili kompjuteri i mobilni?

Pre buma tehnologije je život bio mnogo jednostavnmiji. I naizgled srećniji.

Jel tako?
Reci cu ti iz prakse...
Najsrecniji su bili ljudi kad su kompjutere mogli da koriste samo inzenjeri i strucnjaci kojima inzenjeri to dopuste, cai , cad i slicno..

Mozda moze da se se kaze sve osim javnih komunikacija da se dozvoli ljudima, to drzi vodu , ali cim su se mogucnosti chata i foruma dohvatili zbog cene svi , otislo je sve u narkomanske vode..bukvalno se svaki inzenjer osetio kao da je usao u prostoriju koja je prepuna dima i trave i narkomana i svih ljudskih iracionalnosti koje idu sa tim...

Ne znam da li je bio lepši, ali samo pomisli koliko su do sada mobilni telefoni spasili života kada se odmah posle nesreće ili neke opasnosti istog trena pozove hitna pomoć, vatrogasci, policija ...
Pa moze mobilni da postoji a da se ukinu sve osim personalne komunikacije....Mobilni su postojali pre interneta, samo vi to ne znate...
Internet je usao u Srbiju 1992 a za raju 1993, a mobilni je 1990 vec mogao da se ima samo uz protekciju pa to necu da racunam, ali 1992 je vec bio dostupan malo plateznijim korisnicima...
Tako da mobilni moze postojati bez ikakvog interneta...

E sad pitanje, svi chatovi mogu da se ukinu , svi forumi mogu da se ociste od chat nacina komunikacije, i tako bi se ta kakofonija unistila..
Naravno vratilo bi se sve na doba kad su ljudi trazili pakete sa tri omiljena broja i da mogu da vezu celu noc kao zaljubljeni golupcici...i racuni su bili 3000 za vece, ali nema veze, ljubav je to...

Ono sto je sigurno , potenciju bi izgubili blejaci i blente a dobili oni koji su realci , droljastvo bi vise izaslo na videlo , to se vidi kad se ukine net domundjavanje, tako da mozda bi bilo jako pozitivnih pomaka...
A to moze da se odradi , jeste mimo sveta, ali moze..

Sto se tice zombiranja, ja sam tu nemocan, tj jasno je i ocigledno da sam protivnik i lecnik od toga, ali ljudi vole da budu zombiji i jako su ponosni sto su vise zombiji , zak je mozda i polovina sretnija kad je zombi ljubav a ne neka realna, obicna, jer su zombi ljubavi prenaglaene ocekivanjima, zombi je mocan sa projekcijama i transferazama...

E sad, da li su oni koji ne zele da budu zombi istovremeno i podareni da mogu da ne budu zombi , pa nisu , ali nema veze, to se zove slabici , slabost coveka, volje, i moze da funkcionise....
Ja znam jednog zanimljivog mladica, coveka, koji zudi da se napije, ali je sebe cvrsto vezao da pije samo u drustvu i da pije samo sa onima koji nisu skloni picu , tj nisu alkosi...
E sad, to je kao da ste vi slanina a on macak...takav osecaj imate..
Znaci ooo gde si , bas lepo sto smo se sreli , imam neka posla za 1h, imas vremena da sednemo negde...i dalje tece prica normalno , ali tu ide slanina..
meni jednu zestinu , sta ces ti ...gusti , eee, nemoj gusti daj neki gorki list, (sto je popularan gorki list kod alkoholicara antialkoholicara i narocito alkoholicarki)
ajd uzmi orahovacu , ovde je dobra, ajd...
sretan covek, a lepo je biti sa sretnim ljudima, aktivan, ne zavlaci , jasno kaze ne kad nece, kad mu nije u interesu i ja volim takve ljude, hoces neces, daj da se izljubimo i idemo dalje...
Ali mora jos jedna casica, stvarno ljuta , stomaklija ili sta vec se brze pije nego orahovaca, nema tu primedbe..

Ali ja rado ucestvujem iako ne pijem cak ni likere, u tom njegovom odrzanju reci sebi i druzenju sa pogodnim ljudima...i proverim ponekad jer klecnuo , nije...i onda hocu da ucestvujem u takvim ne bas pogodnim za mene drink sesijama, ali ajd nece se umreti od jedne orahovace..

da li je život bio lepši pre svega toga? verovatno za koga kako kod svake osobe je bio drugačiji ali fora je u tome da i nisu postojali mobilni i internet bukvalno bi se razvijale one stare konzole koje su bile pre dve hiljadite tako da ono postojao bi već neki takav tehnološki svet.... ako izuzmemo uopšteno da ne postoje kompjuteri ni oni prastari mobilni e onda bi se televizija razvijala u ko zna kakvom pravcu možda bi bilo i mnogo grdje nego sada....

inače ne slažem se sa time da su na netu samo dezinformacije i laži-treba znati filtrirati...da ne postoji net televizija bi nas urnisala samo tako još i dalje većina gleda tv...

Mislim da je ovo neophodno

1729719408675.jpeg

Back