Dajte nam "Sever" pa da se razilazimo već jednom!

• Začetnik teme Začetnik teme lima
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svako poređenje Kosova sa bilo kojim drugim delom teritorije bilo gde u svetu je neodrživo .... to je stav koji zastupaju one sile koje su priznale Kosovo , kada bi smo podelili Kosovo , mi i oni koji nas podržavaju prešli bi smo na takav stav i to je to ....

Mislis jedan deo pokloniti, a drugi zadrzati za sebe?
Cime oni taj poklon zasluzuju?
Ili mislis spasti sto se spasti moze?
ok,ok, citam tvoj odgovor iznad..nisam videla.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...46/Игре+око+Косова,+део+трећи.html?message=ok

Po meni jedino rešenje za Kosovski problem je podela... Svako ko je bar malo realan vidi da je Kosovo već 11 godina daleko od Srbije kao od Sunca... Ako se ne opametimo i uzmemo i taj mali sever, oko 15% teritorije Kosova, za par godina, biće nam južna granica na pola Kopaonika... Red je da se već jednom podvuče crta, i da se konačno zna šta je naše! Sad će "patriote" da me "rastrgnu", ali i takvi su svesni da je celo Kosovo u Srbiji, davno prošlo vreme!!!

U svoje ime! U ovakvim pitanjima nema kockanja i nagađanja, ili sve ili ništa! Prihvatanje podele je priznavanje poraza, a postoje mnoga sredstva kojima se pobunjeni i okupirani deo teritorije može vratiti

:whistling::whistling::whistling:
pol-niss.jpg

Višnjić na izborima osvoji čitava tri glasa...njegov i od tate i mame. Mani nas sa bivšim žutaćima...

Srblje nece dobiti sjever Kosova iz prostog razloga sto bi tad odmah trazili RS i istocnu Slavoniju a digli bi se i Madjari i sandzacki Bosnjaci da traze neke pizdarije tako da bi to onda na Balkanu lancano sve otislo u qratz krasni.

Da prostite.

Zato i ne treba tražiti ništa već sačekati povoljnije vreme i vratiti ono što je naše

a zasto bi sqiptari ista dali sto je vec ionako njihovo...

Косово са садашњим статусом никада неће постати чланица УН и многих других политичких, спортских и финансијских организација док год се не договори са Србијом!

Тренутно шипци играју на карту одуговлачења и наде да ће Србија попустити под притиском запада!

Слажем се. Треба Косово и Метохија да се врате Србији а Албанци да буду лојални грађани. Да престану да ваљају доп и почну нормално да живе.

Kolega ja se nebih slozio sa tobom, mi bi smo u takvoj situaciji prosli najgore, izgubili bi smo mjesto predsjednika drzave a usput i jos mnogo direktorsih fotelja.

Meni je podela Kosova neprihvatljiva.
Ne kazem da u svemu tome mozda i nema neke logike, ali jednostavno mi je strashno da tako razmisljam.

da se dopunim...
takvo neko resenje o podeli mogla bih da podrzim jedino i samo ukoliko bi SPC to otvoreno podrzala, srpski narod na Kosovu i jos neki ljudi cije misljenje postujem i ukoliko bi svi oni izneli argumente za takav chin.

Meni je podela Kosova neprihvatljiva.
Ne kazem da u svemu tome mozda i nema neke logike, ali jednostavno mi je strashno da tako razmisljam.

Politika se ne vodi emocijama već razumom , jedina emocija koja stoji iza svega je ljubav prema državi i prema narodu ....

Podela Kosova je bolna za svakog Srbina i svakog ko voli Srbiju ali mi se čini da bilo koje drugo moguće rešenje bi bilo još bolnije i poraznije ....

da se dopunim...
takvo neko resenje o podeli mogla bih da podrzim jedino i samo ukoliko bi SPC to otvoreno podrzala, srpski narod na Kosovu i jos neki ljudi cije misljenje postujem i ukoliko bi svi oni izneli argumente za takav chin.

Ako si videla u mom postu gore, ja smatram da SVETINJE SRBIJE NA KOSOVU TREBA DA UŽIVAJU AUTONOMIJU SHODNU HILANDARSKOJ , da budu pod uprevom SPC i Republike Srbije .....Mislim da to ne bi bilo teško izdejstvovati .... Albancima do istih nije preterano stalo, Amerikancima pogotovu .... Srpskom narodu na Kosovu podela bi donela mir i rešila egzistencionalna pitanja ....

Ma najgore je to što nemamo šta da prodamo... Samo neko ko je Kosovo video na TV-u i ko se busa kao Kosovo je naša sveta zemlja, a nikad nije dole ni bio, može da priča tako nešto... I da pikne Amerika, i da se desi ne znam šta, Srbija "teško" da može da povrati Kosovo, jer kako naterati 2,000.00 Albanaca da se vrate Srbiji... A Srbi na Severu žive mnogo bolje nego neki u Srbiji... Kriminal cveta, ne plaća se porez, akcize i ostale dažbine... Da se oni pitaju, oni bi da ovako "zaledjeno stanje" ostane još 100 godina... Pa bre svaki drugi stanovnik u S.K.Mitrovici se bavi nekim biznisom i vozi Audija ili eventualno neki BMW...

Evo šta se gradi u Prištini dok se mi zanosimo da ćemo JEDNOG DANA POvratiti našu svetu zemlju:
wtcpr_1.jpg
More kako ti ovo napisa o stanju na tom delu Kosova ja se nesto mislim da odem tamo i konacno zivim ko covek...Ovde ubise od tih poreza i taksi a ako i imam neki dobar auto na kredit je a osiguranje placam pola plate...Izgleda mi da je to raj za biznismene...a ne bi mnogo ni pogresila moj predak Knez Lazar se borio za Kosovo...ma ajmo svi siptari moraju da pobegnu kud znaju...

Zbog ovakvog stava smo i izgubili Kosovo.
:ok:
U svoje ime! U ovakvim pitanjima nema kockanja i nagađanja, ili sve ili ništa! Prihvatanje podele je priznavanje poraza, a postoje mnoga sredstva kojima se pobunjeni i okupirani deo teritorije može vratiti
Porazeni jeste ..Doduse sopstvenim zaslugama ...
Srblje nece dobiti sjever Kosova iz prostog razloga sto bi tad odmah trazili RS i istocnu Slavoniju a digli bi se i Madjari i sandzacki Bosnjaci da traze neke pizdarije tako da bi to onda na Balkanu lancano sve otislo u qratz krasni.

Da prostite.
To bi bilo to u kratkim crtama :mrgreen:
Sever Kosova treba da dobije neku vrstu specijalnog statusa...bez kontorle Pristine, ali i bez mesanja Beograda...mozda nesto poput Brckog ili na tu foru...jer ni Beograd ni Pristina nisu zasluzili da upravljaju tim regionom...

Novi Pazar :super:

Ахаха....."свеЦки трговински центар" па то је живи упиш... ш'а ће да продају? М*да за бубреге? Пусти компјутерски снови планирани за далеку будућност... а најбоље је да ће тај СТЦ да финансира "група Дукађини"...циркус.....

Ахаха....."свеЦки трговински центар" па то је живи упиш... ш'а ће да продају? М*да за бубреге? Пусти компјутерски снови планирани за далеку будућност... а најбоље је да ће тај СТЦ да финансира "група Дукађини"...циркус.....

Prije ce bit' da ce umjesto te kompenzacije bit' samo prodaja bubrega, i to srpskih bubrega.

Poslednja izmena:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...46/Игре+око+Косова,+део+трећи.html?message=ok

Po meni jedino rešenje za Kosovski problem je podela... Svako ko je bar malo realan vidi da je Kosovo već 11 godina daleko od Srbije kao od Sunca... Ako se ne opametimo i uzmemo i taj mali sever, oko 15% teritorije Kosova, za par godina, biće nam južna granica na pola Kopaonika... Red je da se već jednom podvuče crta, i da se konačno zna šta je naše! Sad će "patriote" da me "rastrgnu", ali i takvi su svesni da je celo Kosovo u Srbiji, davno prošlo vreme!!!

Da odgovorim josh jednom. Mislim da Albanci imaju najmanje prava na nezavisno Kosovo. Mnogo vece pravo imaju recimo
Srbi u Vojvodini na odcepljenje iste i ako Canak kaze da slucaji Vojvodine i Kosova nemaju veze, ili josh vece Srbi u Republici
Srpskoj od Bosne pa cak i Boshnjaci u Sandzaku. Jednostavno Albanci nisu ni po kom osnovu konstitutivan narod, nisu ni
Juzni Sloveni kao svi ostali zitelji Srbije ili bivse SFRJ, oni su nacionalna manjina i kao takvi imaju sva prava kao i Srbi u Srbiji
osim prava na odcepljenje od Srbije. Posto je unija SRB-BIH izgleda nemoguca mislim da treba organizovati u isto vreme refere-
ndume u Sandzaku i Republici Srpskoj o odcepljenju od BIH odnosno Srbije kao i referendum u Vojvodini o odcepljenju od Srbije
...tako bi se na neko duze vreme resili medjusobni sukobi izmedju konstitutivnih naroda bivse SFRJ. Mislimda je glupo i neracio-
nalno da u BIH zivi 40% stanovnishtva koje zivi na 51% teritorije BIH koje NE ZELI da zivi u BIH, tako bi se stvorili uslovi i da Zuk-
orlic ostvari svoje interese odcepi Sandzak od Srbije. U Vojvodini takodje zivi VELIKI broj Srba ali i drugih naroda koji bi na eve-
ntualnom referendumu glasao za odcepljenje od Srbije, jedan deo njih organski ne podnosi Centralnu Srbiju pa je takodje neraci-
onalno i opasno imati 3-4 stotina hiljada ljudi u Vojvodini koji ne zele da zive u drzavi Srbiji i zato i tamo treba organizovati referen-
dum i da se jednom za 100 godina razgranicimo i krenemo uzlaznom putanjom razjedinjeni i novo ujedinjeni. Srbija tako nebi izgubila
na povrsini ma da donekle na stanovnistvu, BIH bi odstranila svoje "bolesno" ako smem tako da kazem tkivo kao i Srbija a obe drzave
bi pripojile sebi PRIRODNO GRAVITIRAJUCE teritorije i stanovnistvo. MA DA SMATRAM I DALJE da je najbolje za sve da Srbija ovakva kakva je udje u uniju sa BIH takvom kakva je. Tako bi svi zadovoljili svoje potrebe osim mozda Vojvodine ali mislim da bi i oni nesto kasnije bili zadovoljni i opet sebe zvali Srbima jer bi im se standard popravio zbog vece drzave, veceg trzista i boljih uslova za investicije.

Poslednja izmena:
Da odgovorim josh jednom. Mislim da Albanci imaju najmanje prava na nezavisno Kosovo. Mnogo vece pravo imaju recimo
Srbi u Vojvodini
na odcepljenje iste i ako Canak kaze da slucaji Vojvodine i Kosova nemaju veze, ili josh vece Srbi u Republici
Srpskoj od Bosne pa cak i Boshnjaci u Sandzaku. Jednostavno Albanci nisu ni po kom osnovu konstitutivan narod, nisu ni
Juzni Sloveni kao svi ostali zitelji Srbije ili bivse SFRJ, oni su nacionalna manjina i kao takvi imaju sva prava kao i Srbi u Srbiji
osim prava na odcepljenje od Srbije. Posto je unija SRB-BIH izgleda nemoguca mislim da treba organizovati u isto vreme refere-
ndume u Sandzaku i Republici Srpskoj o odcepljenju od BIH odnosno Srbije kao i referendum u Vojvodini o odcepljenju od Srbije
...tako bi se na neko duze vreme resili medjusobni sukobi izmedju konstitutivnih naroda bivse SFRJ. Mislimda je glupo i neracio-
nalno da u BIH zivi 40% stanovnishtva koje zivi na 51% teritorije BIH koje NE ZELI da zivi u BIH, tako bi se stvorili uslovi i da Zuk-
orlic ostvari svoje interese odcepi Sandzak od Srbije. U Vojvodini takodje zivi VELIKI broj Srba ali i drugih naroda koji bi na eve-
ntualnom referendumu glasao za odcepljenje od Srbije, jedan deo njih organski ne podnosi Centralnu Srbiju pa je takodje neraci-
onalno i opasno imati 3-4 stotina hiljada ljudi u Vojvodini koji ne zele da zive u drzavi Srbiji i zato i tamo treba organizovati referen-
dum i da se jednom za 100 godina razgranicimo i krenemo uzlaznom putanjom razjedinjeni i novo ujedinjeni. Srbija tako nebi izgubila
na povrsini ma da donekle na stanovnistvu, BIH bi odstranila svoje "bolesno" ako smem tako da kazem tkivo kao i Srbija a obe drzave
bi pripojile sebi PRIRODNO GRAVITIRAJUCE teritorije i stanovnistvo. MA DA SMATRAM I DALJE da je najbolje za sve da Srbija ovakva kakva je udje u uniju sa BIH takvom kakva je. Tako bi svi zadovoljili svoje potrebe osim mozda Vojvodine ali mislim da bi i oni nesto kasnije bili zadovoljni i opet sebe zvali Srbima jer bi im se standard popravio zbog vece drzave, veceg trzista i boljih uslova za investicije.

Jao mila majko ...svako li danas priča o PRAVU ... reci ti meni , PO KOM PRAVNOM AKTU , PO KOM PRAVNOM IZVORU MEĐUNARODNOG ILI UNUTRAŠNJEG PRAVA VOJVODINA IMA PRAVO NA NEZAVISNOST ?????

Back