http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...46/Игре+око+Косова,+део+трећи.html?message=ok
Po meni jedino rešenje za Kosovski problem je podela... Svako ko je bar malo realan vidi da je Kosovo već 11 godina daleko od Srbije kao od Sunca... Ako se ne opametimo i uzmemo i taj mali sever, oko 15% teritorije Kosova, za par godina, biće nam južna granica na pola Kopaonika... Red je da se već jednom podvuče crta, i da se konačno zna šta je naše! Sad će "patriote" da me "rastrgnu", ali i takvi su svesni da je celo Kosovo u Srbiji, davno prošlo vreme!!!
Da odgovorim josh jednom. Mislim da Albanci imaju najmanje prava na nezavisno Kosovo. Mnogo vece pravo imaju recimo
Srbi u Vojvodini na odcepljenje iste i ako Canak kaze da slucaji Vojvodine i Kosova nemaju veze, ili josh vece Srbi u Republici
Srpskoj od Bosne pa cak i Boshnjaci u Sandzaku. Jednostavno Albanci nisu ni po kom osnovu konstitutivan narod, nisu ni
Juzni Sloveni kao svi ostali zitelji Srbije ili bivse SFRJ, oni su nacionalna manjina i kao takvi imaju sva prava kao i Srbi u Srbiji
osim prava na odcepljenje od Srbije. Posto je unija SRB-BIH izgleda nemoguca mislim da treba organizovati u isto vreme refere-
ndume u Sandzaku i Republici Srpskoj o odcepljenju od BIH odnosno Srbije kao i referendum u Vojvodini o odcepljenju od Srbije
...tako bi se na neko duze vreme resili medjusobni sukobi izmedju konstitutivnih naroda bivse SFRJ. Mislimda je glupo i neracio-
nalno da u BIH zivi 40% stanovnishtva koje zivi na 51% teritorije BIH koje NE ZELI da zivi u BIH, tako bi se stvorili uslovi i da Zuk-
orlic ostvari svoje interese odcepi Sandzak od Srbije. U Vojvodini takodje zivi VELIKI broj Srba ali i drugih naroda koji bi na eve-
ntualnom referendumu glasao za odcepljenje od Srbije, jedan deo njih organski ne podnosi Centralnu Srbiju pa je takodje neraci-
onalno i opasno imati 3-4 stotina hiljada ljudi u Vojvodini koji ne zele da zive u drzavi Srbiji i zato i tamo treba organizovati referen-
dum i da se jednom za 100 godina razgranicimo i krenemo uzlaznom putanjom razjedinjeni i novo ujedinjeni. Srbija tako nebi izgubila
na povrsini ma da donekle na stanovnistvu, BIH bi odstranila svoje "bolesno" ako smem tako da kazem tkivo kao i Srbija a obe drzave
bi pripojile sebi PRIRODNO GRAVITIRAJUCE teritorije i stanovnistvo. MA DA SMATRAM I DALJE da je najbolje za sve da Srbija ovakva kakva je udje u uniju sa BIH takvom kakva je. Tako bi svi zadovoljili svoje potrebe osim mozda Vojvodine ali mislim da bi i oni nesto kasnije bili zadovoljni i opet sebe zvali Srbima jer bi im se standard popravio zbog vece drzave, veceg trzista i boljih uslova za investicije.