pandorasbox:
NULL:
Pa to je vec sve implementirano, samo stoje razlika izmedju QT-a i C# brzina izvrsavanja. A to koliko znam je i dalje vazan faktor u komercijalnom svetu tako da ako se tvoja aplikacija vuce ko crevo na autoputu a moja pici ko zmaj sigurno da cu ja imati primat na trzistu za razliku od tebe. Java kada se pojavila bila je ultra laka za koriscenje isto kao i sada C# i da li je java postala jezik broj 1 u svetu nije . Ista stvar je i sa c# .
Java ima problem sto je ne spora, nego bruka spora. Sa C# nije takav slucaj, pogotovo sto se na razvoj .NET gleda na drugaciji nacin. Naravno da ce postojati problem za Unix/Linux sisteme, ali se postavlja i pitanje produktivnosti. Za koje vreme ces ti u C++ napisati aplikaciju, a za koje cu ja u, recimo sada, C#??? Da li ces ti potrositi vise vremena na testiranje aplikacije od mene??? Kada se radi aplikacija za zapad (posto u ovu pricu stvarno ne mogu da ukljucim nasu zemlju i zemlje istoka), sve je vise potraznji u specifikacijama da se radi u C#! Skoro nam je dosla specifikacija da se napravi preview varijanta aplikacije (SAMO forme) u - C++!?! Program je za Cesku!
Chekajte malo ljudi... jeste li vi uopshte koristili javu pa prichate tako? A ako jeste koju ste virtuelnu mashinu koristili? (koja verzija).
Kad je izashla prva java bila je oko 20 puta sporija od c++, ali sa trenutnom JVM 1.4.1.2 ona je sporija 3 puta od c++.
Svaka nova virtuelna mashina joj donosi oko 15% na brzini i procjenjuje se da ce za 3-4 godine izjednachiti sa c++, radi mnogih optimizacija shto u jeziku shto u vm. Shto se tiche brzine c#, C++.net-a i vb.neta zhalim sluchaj java sa pomenutom vm je brzha od njih.
Da pojasnim malo...
Razlog brzine c++ je u tome shto se kompajlira u native code (mashinski kod).
Java radi kao interpreter , uradish program "kompajlirash" ga u byte code i on se onda on the fly prevodi u vm za odredjenu platformu.
Dot net radi isto tako, naime svaki od ovih jezika (c#,c++.net,vb.net) se takodje interpretira , shto za njih obavlja dot net framework (shto je chisti plagijat javine vm) ali sa tom razlikom shto on radi samo na win platformi.Svi ti jezici kad se uradi "kompajliranje" se prevode u IL jezik (tako ga je microsoft nazvao) i samim tim na kraju rade istom brzinom jer svi koriste isti dot.net framework.
C++ i dalje ostaje broj 1 kad se trazhi beskompromisna brzina (drajveri, op.sistemi, igre..

), ali u svemu ostalom java krupnim koracima uzima primat. Moje lichno iskustvo sa . netom je razocharavajuce, jer jedan program koji sam pisao 10 dana u C# a koji koristi Crystal report, trebalo mjesec dana da odradim deployment na neku drugu mashinu. Te fali mu ovo, dam mu to, te fali mu sad ono, dash mu to, fali opet neshto i tako unedogled... tuzhno.
I za kraj ja nemam nishta protiv Microsofta chak imam i neke njihove sertifikate, ali koristim najchesce javu jer mi pruzha veliku komfornost u radu, i zato shto je portabilna na skoro sve platforme.