ДАЈ ШТА ДАШ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Нема више шлапања из министарске фотеље....
а трошкови живота порасли...
па се бивши монистри продржавају оне народне....
ДАЈ ШТА ДАШ....
:rotf::rotf::rotf:

DUŠAN PETROVIĆ VODI POSLANIČKU GRUPU
Ministri iz DS idu u poslanike
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/332226/Ministri-iz-DS-idu-u-poslanike
Gotovo svi ministri Demokratske stranke u opoziciji biće poslanici u republičkom parlamentu. Demokrate će u narednih nekoliko dana doneti odluku ko će biti šef poslaničke grupe, a za sada se nezvanično pominje da bi to mogao da bude potpredsednik stranke i odlazeći ministar poljoprivrede Dušan Petrović.
258233_vlada2-foto-fonet_f.jpg
Neki ministri još nisu sasvim sigurni kojim će se poslom baviti: Stara Vlada

- Još nisam doneo konačnu odluku čime ću se baviti. Ili se vraćam advokaturi ili ću biti stalno angažovan u parlamentu - kaže za “Blic” Dušan Petrović.

Definitivnu odluku o svom budućem angažmanu još nije donela ni ministarka pravde Snežana Malović. Ona za “Blic” kaže da će odlučiti narednih dana.
Dosadašnji ministar vojni Dragan Šutanovac već je prelomio.


- Bio sam na listi i biću poslanik, a baviću se i strankom kao potpredsednik. Zajedno sa kolegama iz Ministarstva odbrane planiramo da oformimo nevladinu organizaciju koja će se baviti pitanjima reforme državne uprave sa posebnim aspektom na bezbednost i odbranu - ističe Šutanovac za “Blic”.

Promene u kabinetima

Osim ministara na posao redovno dolaze i državni sekretari i pomoćnici. Za sada niko od funkcionera koji neće biti u novom sazivu ne iznosi privatne sitnice koje su im stajale u kabinetima. U Vladi kažu da je za spremanje kabineta dovoljan dan i da će i taj deo posla biti obavljen kada se izabere nova vlada.
Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja takođe će u poslaničku klupu, ali će se posvetiti i svojoj profesiji.

- Vratiću se i ortopediji i planiram da doktoriram - kaže Dulić za “Blic”.
Odlazeći ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković kratko kaže da će u parlament.

Dok se najavljuje nova vlada u kojoj nema DS koji je do sada bio stožer vlasti, svi ministri u Nemanjinu 11 odlaze redovno na posao. Premijer Mirko Cvetković dolazi ujutro i odlazi uveče oko 19 - 20 časova kao što je činio i protekle četiri godine. Dosadašnji koalicioni partner ministara DS socijalista Milutin Mrkonjić kako kažu u Vladi redovan je.

- Mrka je svaki dan na poslu. Obavlja poslove u kabinetu, ali češće je na terenu jer sada je vreme radova - kažu u Vladi.
 

Back
Top