dailer programi

Dailer programe briše SpyBot search & destroy 1.3 a takodje možeš probati i ručno da brišeš (desni klik na ikonu AKO IMA pa properti i pronadji putanju.Pokazaće ti gde je lociran event.zapiši na papir pa kikći redom)Takodje se desi da se može izbrisati i iz ADD REMOV.prog.

Sa firewallom tesko da ce ista obrisati...;)
Obrishi ga rucno, ili koristi SpyBOT-a...
U 100 € da je mtree dealer.. :lol:
Zaboravih...Ako te je vec prilkjucivao na "inozemstvo", spremi se psihicki ali i novcano za sledeci telefonski racun....Ili emigriraj...

Meni se dogodio slican problem pri pokusaju da skinem neke mp3 numere sa nekog od ovih sajtova: (vodite racuna na sta klikcete)

http://www.mp3dimension.com/
http://mp3-i.mp3high.com
www.mp3search.ru
http://lomik.iatp.org.ua/muz-burjuyskie.html
http://club.mp3search.ru
www.01-mp3search.com

I pored instaliranih Ad-aware i KAV-a ruski "krimosi" su uspeli da mi uskoce u masinu i prepakuju sve moje konekcije na njihov broj 994382088882037. Nisam odmah primetio pa sam sutradan proveo 15 minuta puneci njihov racun. Pobrisao sam sve konekcije, pretreso masinu ponovo sa ova dva programa, "zanovio" konekcije i sta se desilo: Celih desetak minuta konekcije pokazuju parametre koje sam im ja zadao. A onda odjednom prelaze na njihove parametre. Vrlo podlo i inteligentno.

Ako vam paznja popusti i ne gledate sta vam modem okrece ponovo postajete njihov "poreski obveznik". Onda sam pogledao sve fajlove nastale u WINDOWS-u toga dana (oko 30) i eliminacijom dosao do njih 4 bez kojih mi je masina radila normalno a "spijunu" sam sasekao korenje (fajlovi KB813744.log , start7.inf ,switchagreement.txt ,wstamp.bin). Ne znam kako i sa cim bi se potpuno pocistio ali i ovako je dobro.

Bojim se da ce u narednom periodu biti masa neopreznih korisnika interneta koji ce imati slican problem jer su metode za pljacku sve perfidnije cak i za iskusnije korisnike web-a.

Usput ima li neko predstavu koliko kosta minut na ovakvim brojevima i koja je uopste ovo drzava-Azerbejdzan mozda-pozivni 994)

O ovom problemu puno je pisano na Forumu.I ja sam u martu zakacio dialer program koji me je "odvukao" na arhipelag Diego Garsia u Indijskom okeanu i,na srecu (jer je moglo da bude znatno gore),uvecao mi telef.racun za oko 40%.Neki ljudi su "pucali"za iznose od nekoliko desetina hiljada,pa do 100.000,-.dinara.Odmah sam reagovao i problem definitivno resio tako sto sam od Telekom-a trazio da mi blokiraju biranje telefonskih brojeva koji pocinju brojem 9 ("izlazak iz zemlje"),i sada potpuno spokojno i bezbedno "surfujem" netom,bez bojazni da cu nesto zakaciti i koliki ce racun na kraju meseca biti.

za dailere ima lep programcic Dial Guard 2.20.838 koji vrlo efikasno sprecava da se tvoj komp.konektuje na neki drugi broj jer se pri instalaciji ukuca broj provajdera i za njega drugi broj ne postoji za svaki pokusaj dailera da ti prebaci broj pojavljuje se prozor koji ti javlja da li zelis da se nakacis na taj broj,naravno kliknes na ne i to je to,nemoguce je da te prebaci na neki drugi (program je mali nekih 400 kb)Uglavnom ti je posle surf bez bojazni gde ides,naravno skinuces ga sa !! znaces gde

sto se tice telekoma srbije postupak je u tome da odes u tvoj gradski telekom i otkazes uslugu sa devetkama (pozive u inostranstvo)i one brojeve sa 041 tako da se nece nikad dogoditi da se prebaci na neki dailer program sa 99... sve ce ti ici preko provajdera po ceni lokalnog poziva,(znaci vlasnik telefona na koga se vodi telefon ponese licnu kartu i odjavi te brojeve mislim da se placa nesto vrlo malo kao usluga s tim naravno uvek mozes da vratis na prethodno stanje da odjavis uslugu.

Čujem da Telekom obaveštava korisnike ukoliko dnevno potroše preko 2000 impulsa. Sve u cilju da se spreči dalje priključivanje na inostrane brojeve (naravno, ako je u pitanju dialer).

Od pre tri cetiri dana i meni se javlja isti problem, mada nisam isao na sumnjive sajtove... Pokusao sam sa AD Aware ali pri svakom kliku za konekciju nudi mi taj famozni broj...9968829111.... cili je, zna li ko... medjutim sta sam primetio, kad ti se pojavi ikona za konekciju, pa ides properties> security ...meni je bio Typical ali ga je taj dial prebacio na Advanced...ja sam vratio na Typical ali kad god mi nudi taj broj Security je na Advanced...pa otuda pitanje kako to mogu da sprecim, odnosno da security bude na Typical stalno...I jos jedno pitanje,,,kako vi pronalazite manuelno taj fajl?

akvarijuss:
Od pre tri cetiri dana i meni se javlja isti problem, mada nisam isao na sumnjive sajtove... Pokusao sam sa AD Aware ali pri svakom kliku za konekciju nudi mi taj famozni broj...9968829111.... cili je, zna li ko... medjutim sta sam primetio, kad ti se pojavi ikona za konekciju, pa ides properties> security ...meni je bio Typical ali ga je taj dial prebacio na Advanced...ja sam vratio na Typical ali kad god mi nudi taj broj Security je na Advanced...pa otuda pitanje kako to mogu da sprecim, odnosno da security bude na Typical stalno...I jos jedno pitanje,,,kako vi pronalazite manuelno taj fajl?

ovako meni se to desavalo i ako odmah primetis da ti zakacio broj najbolje odes u windows i nadjes fajlove sa tim datumom kada ti se to desilo znaci brises sve sto ti ubacilo sa datumom dana kada si primetio!

ili mozda ti izbaci ikonu na des. samo vidis gde je smesteno i odes tamo i izbrises! a moze i u start da ti ubaci-isti postupak kao gore!

Back