Дачићевом `заслугом` у историју одлазе: Слоба, црвена ружа и неки функционери СПС-а

Poruka
20.095
Социјалистичка партија Србије, коју је основао Слободан Милошевић, дефинитивно одлази у историју, као и црвена ружа, досадашњи симбол социјалиста, али је занимљиво и да ће многи страначки функционери отићи у политичку пензију, сазнаје Телеграф!

Читава ствар биће спроведена у дело на 9. Конгресу СПС-а који је заказан за 14. децембар 2014. Тог дана Главни одбор СПС- реформисаће и модернизовати партију, а СПС ће се профилисати као модерна и снажна партија европске и социјалдемократске оријентације.

444060_21491068b_f.jpg
Ивица Дачић прави "чистку" у СПС-у:
На седници Главног одбора 14. децембра реформисаће и модернизовати партију​

Како сазнаје Телеграф у врху СПС-а, потпуна модернизација странке подразумеваће нови лого, нове функционере, а није искључено и ново име партије.

- Променићемо све, највише ме боли што ће црвена ружа отићи у историју, али шта да се ради, живот иде даље и морамо ићи у корак с временом. Одбацивање руже ће и дефинитивно значити раскид с везивањем странке за Слободана Милошевића. Партија ће добити нова имена у врху, нова лица, а Ивица Дачић биће једини кандидат за лидера нове – старе странке – каже наш добро обавештени саговорник из врха странке.

Лидер СПС-а Ивица Дачић поручио је на седници ГО странке свима којима се не свиђа шта он прича да могу слободно да изађу из партије.

- На конгресу странка ће бити профилисана као модерна социјалдемократска странка европске оријентације. Биће то конгрес реформи, на којем ћемо одредити страначке приоритете, дефинисати шта припада прошлости странке и шта је чека у будућности – рекао је Дачић.

http://www.vesti-online.com/Vesti/S...Sloba-crvena-ruza-i-pojedini-funkcioneri-SPSa

*******************************************************************************************************************************

Прошле године је Дачић начинио
ПРВИ КОРАК, изјавивши: (отворила сам тада тему о томе)

"Да сам одлучивао уместо Милошевића рата не би било"

Сада чини ДРУГИ КОРАК:

"У историју шаље Слобу, црвену ружу и неке функционере СПС-а"

а онда неминовно следи ТРЕЋИ КОРАК,...али не знам да ли ће га лично Дачић учинити или неко други...:think:

Шта мислите шта ће да буде тај "ТРЕЋИ КОРАК" :?:

Када чујем вас и ја ћу онда да кажем своје мишљење.

Dacic je jedan fin i inteligentan politicar, podrzavam ovaj korak.

Ali ako ijedna stranka misli da napravi stvarno otklon od proslosti, onda nista bez zakona o poreklu imovine, ili seta slicnih poreskih zakona o mafijasima i kriminalcima iz tih vremena.

"Dacic je jedan fin i inteligentan politicar..."

Наведи пример,....нарочито за оно, "фин" :worth:

Nista se taj neradnik i lezilebovic ne pita ili odlucuje, neko drugi je to doneo odluku i debeli samo igra kako mu gazda zasvira.

Да ли је то тако, често се и сама питам :think:

Шта мислиш, како ће чланство да реагује? За Конгрес није проблем. Да се напуни Сава центар или чак Арена, може увек да се створи привидна слика велике подршке (док има пара, тражиће се `карта више` за улаз од случајних пролазника). Али шта даље...без СОПСТВЕНЕ ПРОШЛОСТИ? (А ко нема прошлости, нема ни будућности!)

Još malo ću punih 65 a nikako mi nije jasno, iskreno, da li Srbiji treba levica. Ako treba, koja je to snaga sposobna da je gradi. SPS nije bio levica ni u vreme Miloševića. Onda je došao Dačić koji je već skoro 15 godina vuče desno. I ono malo stravki iz programa koje su mirisale na levisu, izbrisano je. Sada socijalistička ode u socijaldemokratsku. To je, naravno, Dačićevo neotuđivo pravi. Pitanje je da li u SPS ima snage da spreči ovo desničarenje i da vrati tu pasrtiju na pozicije levice, zato što, makar ime, to traži.

"Dacic je jedan fin i inteligentan politicar..."

Наведи пример,....нарочито за оно, "фин" :worth:

Ne bih razdvajao...molim primer i za inteligentan :)

- - - - - - - - - -

Pa fin je...kulturan, pametan.

A ubedljivo je najinteligentniji od svih politicara.

Ne može on biti inteligentan koliko narod može biti stoka

Još malo ću punih 65 a nikako mi nije jasno, iskreno, da li Srbiji treba levica. Ako treba, koja je to snaga sposobna da je gradi. SPS nije bio levica ni u vreme Miloševića. Onda je došao Dačić koji je već skoro 15 godina vuče desno. I ono malo stravki iz programa koje su mirisale na levisu, izbrisano je. Sada socijalistička ode u socijaldemokratsku. To je, naravno, Dačićevo neotuđivo pravi. Pitanje je da li u SPS ima snage da spreči ovo desničarenje i da vrati tu pasrtiju na pozicije levice, zato što, makar ime, to traži.

Имам неки осећај да Коферче нечим уцењује своје опоненте у СПС, а можда им мало и запрети неки од његових "познаника". Не само у овом сада случају.
Јер како је иначе могуће да је Коферче "незаменљив" и да је у страначким превирањима победио све СПС великаше који су му били на путу?

Шта мислите шта ће да буде тај "ТРЕЋИ КОРАК" :?:

Када чујем вас и ја ћу онда да кажем своје мишљење.

Mislimo da zauvek ostanemo na vlasti, po svaku cenu. Prema tome, posto smo manji koalicioni partner, moramo da budemo zivahni inace cemo da budemo samleveni kao sadasnja opozicija.

Eto, to mislim.

Mislimo da zauvek ostanemo na vlasti, po svaku cenu. Prema tome, posto smo manji koalicioni partner, moramo da budemo zivahni inace cemo da budemo samleveni kao sadasnja opozicija.

Eto, to mislim.

Sa ovim se slažem. Sramota je za Srbiju što kao levicu tretira partiju koja je bila u koaliciji i sa Radikalima (će da vadim oči zarđalim kašikama) i sa DSS i sa DS i sa SNS i sa (će da sečem ruke Muslimanima) SPO. Jednostavno ne mogu da poverujem da Srbija u kojoj su komunisti bili treća partija po snazi u godini u kojoj su osnovani (1919), ne može da skrpi kakvu takvu levicu.

СПС је наследник КПС.
Чланство комунистичке партије Србије је колективно прешло у СПС почетком деведесетих-

Не лажи. Није постојала никаква КПС већ је Слободан Милошевић узурпирао имовину Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије и са том имовином основао политичку партију под називом Социјалистичка партија Србије, а многи се комунисти у ту партију никада нису учланили.

Не лажи. Није постојала никаква КПС већ је Слободан Милошевић узурпирао имовину Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије и са том имовином основао политичку партију под називом Социјалистичка партија Србије, а многи се комунисти у ту партију никада нису учланили.

Милошевић је био и последњи председник КПС

Osnovana je 27.7. 1990. ujedinjenjem tadašnjeg Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije. Jedan od njenih prvih vođa bio je Slobodan Milošević, koji je kao njen kandidat pobijedio i na prvim demokratskim izborima 1990.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Socijalistička_partija_Srbije

Poslednja izmena od moderatora:

Upravo tako! Svaki iskreni komunista je odbio da prati čoveka koji je uništio SK Srbije, nasilno smenio predsednika Srbije Ivana Stambolića i oteo imovinu koju su posle preprodavali.

Koji mi? Ja nisam i nemam nikoga među prijateljima ko je prešao u SPS .

Ви све радите колективно...
Цела партија ти је само заменила књижицу.... И наставила да следи Слободана Милошевића, његове идеје југословенства, комунизма...

Јуче је био председник СКС
Данас преедседник СПС

А партијски другови ИСТИ.

Ви све радите колективно...
Цела партија ти је само заменила књижицу.... И наставила да следи Слободана Милошевића, његове идеје југословенства, комунизма...

Јуче је био председник СКС
Данас преедседник СПС

А партијски другови ИСТИ.

Mislis da u drugim strankama nije bilo i nema komunista?

Da nema, bar jedna od njih bi donela zakon o poreklu imovine, a ovako su sve pokazale da im je draza licna korist i korist njihovog clanstva, od naroda.

Par pametnih ljudi na politickoj sceni i ranije i danas ne moze da izgura da se sam sistem promeni, a on je pljackaski i u samoj biti koruptivan bez ovog zakona.

Poslednja izmena:

Back