ДАЧИЋ ЗАГРМЕО: Шта ће они ту? Јесмо ми учествовали у дијалогу Скопља и Атине?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
ДАЧИЋ ЗАГРМЕО: Шта ће они ту? Јесмо ми учествовали у дијалогу Скопља и Атине?

Дачић

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је јуче да састанак у Берлину не представља нови формат дијалога Београда и Приштине јер дијалог, како каже, не постоји.

Дачић је рекао да је то "припрема" да се изврши тотални притисак на Србију:
- Сви говоре о томе да нема прекрајања граница, а прекројили су границе Србије. Па, видите, Албанци демонстрирају у Берлину против промене граница са заставама велике Албаније. Докле је стигла та лудост, цинизам и двоструки стандаради? - рекао је Дачић за О2.

Он сматра да што се Србије тиче, кад се говори о односу Београда и Приштине, потпуно је безразложно и непотребно да се сазива састанак западнобалканске шесторке: "Шта ће они ту? Јесмо ми учествовали у дијалогу Скопља и Атине? Али они су ту дошли да би напали Вучића, да би напали Србију".
http://www.pravda.rs/2019/5/1/dacic...smo-mi-ucestvovali-u-dijalogu-skoplja-i-atine
Браво, министре!

Dačić je u pravu.
Dačić je mnogo puta u pravu !
Pametniji je i sposobniji od Vučića i većine ministara to je trenutno političar sa najviše političkog iskustva.
No raja zaslepljena mržnjom prema SPS -u ima ograničen vizir i ne prati njegov rad !

Не треба све прећуткивати; медији, гладни сензација- преносе прво ово.
Полако- то улази у уши, и временом- почну људи да схватају.
Зна Дачмен шта ради...

Upravo to je bio cilj, da padnu maske. Sastanak je bio vise informativan o odnosima komsija nego o nekakvom dogovoru o Kosovu. To je poenta. Daci je u pravu ali mu brzi jezik od pameti.
Ali ako je sastanak na temu Kosova, stvarno, šta tu traži zapadnobalkanska šestorka?

Pa države i lideri tzv. zapadnog Balkana i nemaju baš neki velik ugled i značaj svetu , tako da je razumljivo da uticajni lideri poput babe i babojebca žele da sa istima provedu što je moguće manje vremena ,pa im se više isplati da ih sve na gomili djutrure prime,kažu im šta imaju i skinu sa k... dnevnog reda

Ali ako je sastanak na temu Kosova, stvarno, šta tu traž balkanska šestorka?
Da se eksponiraju. Vucic je komentarisao poslje sastanka da su pale maske. Izveli ih Njemci za sto da se ofiraju,
Pa to svi znaju, svi znaju da se ovi nista ne pitaju i da su nebitni po ovom pitanju. Nebitna je i Njemacka na kraju krajeva, i Francuska. Ali postoje druga pitanja i veci strateski odnosi i tu za stolom je Vuci dobio pregled stvari. To je sve.

Primetno je evoulirao kao političar poslednjih godina.

Zameram mu dve stvari: nepotizam u SPS-u i kulturni model koji podržava.

еволуција – значење

постанак нових биљних и животињских врста из ранијих путем природног одабирања,
при чему опстају оне врсте које су захваљујући мутацијама боље прилагођене околини

Da se eksponiraju. Vucic je komentarisao poslje sastanka da su pale maske. Izveli ih Njemci za sto da se ofiraju,
Pa to svi znaju, svi znaju da se ovi nista ne pitaju i da su nebitni po ovom pitanju. Nebitna je i Njemacka na kraju krajeva, i Francuska. Ali postoje druga pitanja i veci strateski odnosi i tu za stolom je Vuci dobio pregled stvari. To je sve.
Slažem se samo te konferencije u SFRJ stilu nemaju više nikakvu svrhu.

Potpuno je u pravu kada kaže da su ih doveli tu samo zarad pritiska.

Dačić je postao кул, priča smisleno.

Čudi me da nisi primetila.

Чувај се Данајаца и кад дарове носе

Данајци су били грчко племе са Пелопонеза, потомци митског краља Данаја. Наводно, Данајци су били ти који су донели Тројанског коња пред капије Троје. Сходно томе Данајски дар се сматра се опасним и погубним поклоном.

Израз користимо када нам на пример домаћи политикант објасни шта је добро за 'нас'...

Ali ako je sastanak na temu Kosova, stvarno, šta tu traži zapadnobalkanska šestorka?

Njemačka je zatražila prisustvo hrvatskih predstavnika na sastanku, jer Hrvatska početkom 2020. godine preuzima predsjedanje EU-om pa će formalno sudjelovati u tim pregovorima. Što se ostalih tiče, nije ni meni jasno zašto je pozvana Slovenija, a nije recimo, Bugarska.

Njemačka je zatražila prisustvo hrvatskih predstavnika na sastanku, jer Hrvatska početkom 2020. godine preuzima predsjedanje EU-om pa će formalno sudjelovati u tim pregovorima. Što se ostalih tiče, nije ni meni jasno zašto je pozvana Slovenija, a nije recimo, Bugarska.
Šta nas briga, niti smo u EU niti se EU uopšte išta pita u ujdurmi oko okupacije Kosova, Istre ili Dalmacije.

Pravo pitanje koje se krije iza Dačićevog je - šta mi uopšte sa tom srbohisteričnom ekipom radimo u istoj prostoriji - ali verujem da ga je ublažio iz diplomatskih pobuda.

Dačić je mnogo puta u pravu !
Pametniji je i sposobniji od Vučića i većine ministara to je trenutno političar sa najviše političkog iskustva.
No raja zaslepljena mržnjom prema SPS -u ima ograničen vizir i ne prati njegov rad !
Delimično tačno, ali i pored toga je neotesana pojava.

Već sam se na ovoj temi izjasnio o tome šta mislim o kadrovskoj politici SPS-a.

Ali za razliku od mnogih ono što Dačić govori u zadnjih nekoliko godina ima smisla.

Види се и из ави(Ј)она да немаш поооојма ко је Дачић...
........................................или си неки његов увлакач, а има он њих поооодоста! (оних из оне "интересне" сфере)

Back