DACIC: NOVA VLAST U NOVOM SADU....

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Dačić: Nova vlast u Novom Sadu, u Beogradu zasad bez promena
Tanjug | 29. jul 2012. 15:22 > 16:00
"Gde god je moguće treba upodobiti formiranje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkim. U Beogradu je Dragan Đilas ubedljivo pobedio i tu za sada promena neće biti, rekao je premijer Ivica Dačić

SMEDEREVSKA PALANKA - Premijer Srbije Ivica Dačić najavio da će novu vlast po republičkom modelu narednih dana, između ostalih, dobiti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da u Beogradu za sada neće biti promena.

Dačić je najavio da će narednih dana koalicioni partneri koji čine vladu napraviti spisak gradova i opština u kojima će biti formirana vlast po republičkom modelu.

"Gde god je moguće treba upodobiti formiranje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkim", rekao je Dačić istakavši da se ništa neće raditi silom.

On je precizirao da će predmet razgovora o promeni vlasti, između ostalih, biti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da je u Beogradu Dragan Đilas ubedljivo pobedio i da za sada promena neće biti.

Prema Dačićevim rečima, to nije nikakva prevara izborne volje građana.
SLEDEĆE NEDELJE O ŠEFU BIA

Dačić JE izjavio da sa koalicinim partnerima još nije razgovarao o imenovanju novog šefa Bezbednosno-informativne agencije. "To nije bila tema razgovora. To će sigurno biti jedna od prvih tema sledeće nedelje", izjavio je Dačić.

"Imamo nelogičnu situaciju da SPS nije na vlasti na primer u Vojvodini, a s druge strane SPS u nekim opštinama poštuje dogovor sa DS zbog čega se SNS naljutila i iz te ljutnje u pojedinim opštinama pravi vlasti sa DS, a izbacuju SPS", objasnio je Dačić, koji je i lider SPS.

On je najavio i da će u toku ove nedelje Skupština Srbije izabrati novog zaštitinika građana i da će Skupština raspravljati o još nekim bitnim zakonima koje je vlada upitila Parlamentu.

Kako je dodao, neki predlozi zakona koje je prethodna vlada uputila Skupštini biće vraćeni vladi i svaki ministar će analizirati te akte ponovo.

Dačić je navio i da će posle pauze u radu Parlamenta, krajem avugusta Skupština raspravljasti o zakonima iz oblasti ekonomije i informisanja.

:super::super::super:
 

Back
Top