Dačić dao Tadiću rok sedam dana !

dbkapo

Veoma poznat
Poruka
11.819
POLITIKA
dacic-v.jpg

Lider SPS-a spreman da krene u pregovore s naprednjacima
Dačić dao Tadiću rok sedam dana
Petak - 15.06.2012
Ivica Dačić, lider SPS-a, započeće pregovore s naprednjacima o formiranju nove vlade ukoliko za sedam dana koalicije stranaka okupljenih oko DS-a i SPS-a ne postignu dogovor i ne obezbede parlamentarnu većinu, saznaje „Alo!“.

Izvor „Alo!“ blizak pregovaračkim timovima demokrata i socijalista kaže da bi Boris Tadić i Ivica Dačić trebalo na sledećem sastanku koji se očekuje u nekoliko narednih dana da konstatuju imaju ili nemaju većinu.
- Taj sastanak će biti presudan. Ukoliko ne bude bilo dogovora o većini, socijalisti su jasno poručili da nema ni govora da idu na nove izbore, već da će krenuti u pregovore s naprednjacima. Dakle, ili će se Dačić i Tadić dogovoriti ili ništa od te vlade. U slučaju da nema dogovora, SPS kreće u pregovore s naprednjacima, a to bi najbrže moglo da bude sredinom iduće nedelje. U svakom slučaju Srbija će imati vladu najkasnije za dvadesetak dana, a vrlo brzo znaćemo da li će njenu okosnicu činiti DS i SPS ili SNS i SPS - priča naš sagovornik.

Smehotresna varijanta vlade na čelu sa Tadićem...

Ukoliko se Tadić i Dačić ipak dogovore, vladu bi pored njihovih koalicija, činili i URS i delovi „Preokreta“.

- Ta vlada imala bi najverovatnije 17 resora. Demokratskoj stranci bi pripali spoljni poslovi (Tadić ili Milica Delević), poljoprivreda (Petrović), odbrana (Šutanovac), socijala (Ljajić)... SPS dobija policiju (Dačić), prosvetu (Obradović), infrastrukuturu (Mrkonjić) i sport (Branko Ružić). PUPS traži ekonomiju, a kandidat je Milan Krkobabić. Što se tiče zdravlja, ako taj resor pripadne DS-u, kandidat je Đorđe Bajec, a ako ode SPS-u, mogući ministar je direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić. Mlađan Dinkić u ovakvoj vladi traži finansije i NIP, dok bi predstavnici „Preokreta“ Zaharije Trnavčević i neko iz SPO dobili mesta državnih sekretara. Čedomiru Jovanoviću bi pripalo neko od profitabilnijih javnih preduzeća. Visoke funkcije u finansijskim i bezbednosnim strukturama planirane su za Borisove najbliže saradnike Miodraga Rakića i Jovana Ratkovića, ali i Dačićeve - Ivicu Tončeva, Petra Škundrića i Dragana Markovića Markonija - otkriva sagovornik „Alo!“.


http://www.alo.rs/politika/50344/Dacic_dao_Tadicu_rok_sedam_dana

A Vučić nestrpljivo čeka zvanične pregovore........:rotf:

Nego kako će reagovati građanin Tadić ako ne dobije funkciju i vilu na Dedinju ?
 
Српска напредна странка званично је позвала Социјалистичку партију Србије на разговоре о формирању републичке владе, рекао лидер СНС-а Александар Вучић.
Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је та странка званично позвала Социјалистичку партију Србије на разговоре о формирању републичке владе.

Знате шта ће Дачић да каже на ово:" Хвала и довиђења" и једном и другом нека се сами крпе и састављају
 

Back
Top