Dacia logan

U najnovijem Auto Bild-u su poredili Daciu sa polovnim Golfom 4, starim 5 godina, jer su im cene na slicnom nivou.

Kao najvece mane Dacia-e nisu izdvojili ni probleme sa stabilnoscu, ni zavrsnu obradu, nego veliku buku u kabini i ocajne kocnice.

Nivo buke je pri 100 km/h duplo veci nego u golfu, a "vec pri 130 km/h motor pocinje da zveci".
A kocnice su posebna prica, jer je zaustavni put (pri brzini od 100 km/h) za 14 m duzi nego kod Golfa. A to su otprilike tri duzine automobila?!

U SATu su poredili Punta i Dacia-u, i rezultati su bili slicni ovima. Jedina prednost Dacia-e je sto ima veci prtljaznik, a sve ostalo (lezanje na putu, upravljivost, ekonomicnost..) je bilo na strani Punta.

Mozda su neke novine pristrasne ali ne verujem da je ovo neka zavera protiv Dacia-e, pre bih rekao da se radi o slabom kvalitetu.

HGT:
U najnovijem Auto Bild-u su poredili Daciu sa polovnim Golfom 4, starim 5 godina, jer su im cene na slicnom nivou.

Kao najvece mane Dacia-e nisu izdvojili ni probleme sa stabilnoscu, ni zavrsnu obradu, nego veliku buku u kabini i ocajne kocnice.

Nivo buke je pri 100 km/h duplo veci nego u golfu, a "vec pri 130 km/h motor pocinje da zveci".
A kocnice su posebna prica, jer je zaustavni put (pri brzini od 100 km/h) za 14 m duzi nego kod Golfa. A to su otprilike tri duzine automobila?!

U SATu su poredili Punta i Dacia-u, i rezultati su bili slicni ovima. Jedina prednost Dacia-e je sto ima veci prtljaznik, a sve ostalo (lezanje na putu, upravljivost, ekonomicnost..) je bilo na strani Punta.

Mozda su neke novine pristrasne ali ne verujem da je ovo neka zavera protiv Dacia-e, pre bih rekao da se radi o slabom kvalitetu.

VW i Fait su mnogo iskusnije fabrike u odnosu na Daciu pa je kvalitet naravno i bolji... ipak je VW 70-ih i 80-ih godina vec bio ime... :?

HGT:

Ma, nova Lada je zakon! između nove Dačije, Punta i Lade ja sam izabrao Ladu i ne kajem se. Nečuje se na 160 km. Provereno!!! :) Toliko čovek nije svestan ubrzanja kao kod karburatorskih motora. Nemože da se potpiše jer ima kompjutersku regulaciju svih vitalnih funkcija. Zgaziš i čini ti se kako auto ne vuče a on već na stotki. Punto je možda bolji ali ta minimalna razlika ne vredi razlike u ceni. Još nešto. Automobili iz iste serije se razlikuju iako nebi trebalo. Drugim rečima, neko će izvući npr. Ladu koju neće pipnuti godinama a neko neki primerak sa kojim će uvek imati zezalica. Pozdrav!

Zagor BG:
Ma, nova Lada je zakon! između nove Dačije, Punta i Lade ja sam izabrao Ladu i ne kajem se. Nečuje se na 160 km. Provereno!!! :) Toliko čovek nije svestan ubrzanja kao kod karburatorskih motora. Nemože da se potpiše jer ima kompjutersku regulaciju svih vitalnih funkcija. Zgaziš i čini ti se kako auto ne vuče a on već na stotki. Punto je možda bolji ali ta minimalna razlika ne vredi razlike u ceni. Još nešto. Automobili iz iste serije se razlikuju iako nebi trebalo. Drugim rečima, neko će izvući npr. Ladu koju neće pipnuti godinama a neko neki primerak sa kojim će uvek imati zezalica. Pozdrav!

pa recimo da dodjem do love koja je tvoja preporuka sto se tice lade koji model.........
prednosti njene mane ........
protiv lajke nemam nista protiv cale je nekad vozio

Zagor BG:
Ma, nova Lada je zakon! između nove Dačije, Punta i Lade ja sam izabrao Ladu i ne kajem se.

Moram priznati da motor 1.6 sa 91 KS deluje primamljivo, ali se bojim da je jako tesko upravljati u gradu bez servo volana, a kada se i to uracuna u cenu, ona raste do skoro 8000 E.
A druga stvar koja mi se nikako ne svidja su ti mali tockovi. Pa, ko jos stavlja 13-ice na toliki automobil?! Mnogo bi vise pristajale neke felne od 15''.

Inace, vozio sam se u Ladi 110 i stvarno je auto tih i udoban.

HGT:
Moram priznati da motor 1.6 sa 91 KS deluje primamljivo, ali se bojim da je jako tesko upravljati u gradu bez servo volana, a kada se i to uracuna u cenu, ona raste do skoro 8000 E.
A druga stvar koja mi se nikako ne svidja su ti mali tockovi. Pa, ko jos stavlja 13-ice na toliki automobil?! Mnogo bi vise pristajale neke felne od 15''.

Trinaestice su na Ladi 1500 kubika, dok su na 1600 16V 14.

HGT:

Sada imaju ugradjen servo volan.Nazalost nasi dileri uzimaju samo najsiromasnije verzije da bi sto vise zaradili.Inace u Rusiji se za malo para moze dobiti dosta dodatne opreme,klima itd

yugo 45:
pa recimo da dodjem do love koja je tvoja preporuka sto se tice lade koji model.........
prednosti njene mane ........
protiv lajke nemam nista protiv cale je nekad vozio

Pošto vozim najnoviju Ladu raspitivao sam se kod raznih ljudi koji je poseduju o problemima koje su imali ili su za njih čuli. Na prvom mestu su elektronski podizači stakla u smislu da su zupčanici plastični pa ih ne treba forsirati. Samoventilirajući diskovi hoće da se iskrive kod onih koji mnogo koriste kočnicu umesto motornog kočenje (neki kažu da je to od tvrdih ruskih pločica pa preporučuju da se odmah zamene Lucasovim). Neki kažu da lamela nije dugovečna dok drugi tvrde suprotno. Zadnji točkovi su prenisko postavljeni tako da treba dodati ''kovalke'' ispod amortizera da bi bio zadnji trap viši. Preglednost kod modela 112 je za vožnju unazad mala jer su zadnji stubovi veliki ali je još veći stabilizator. Gume su ruske i kažu kada se promene gume da je to drugi auto. Čvrsta je i ''tvrda'' kao, recimo, Golf II što nekome smeta jer voli gibanje Citroena GS, GA ili BX. Teška je na volanu jer nema servo. Potrošnja van grada 7-7,5 lit/100km (120-150km/h), gradska na 2000-2500 obrtaja za vreme razrade motora od 8,5 - 10,5 lit/100km. Eto, to su neke mane a o vrlinama ne bih pričao jer bi bilo da je hvalim. Ako treba nešto detaljnije tu sam. Pozdrav svima!

Dačija mislim da je OK auto... u svakom slučaju je nov auto. Ali ni ovde nema izuzetka pravila: koliko para toliko muzike. Mislim da je za te pare vrhunski auto. Bolji i lepši od lade... ali ispod Punta je ohoho po kvalitetu obrade i ekonomičnosti, ali je i ohoho jeftiniji. Što nije zanemarljivo.
Meni je najgora stvar velika potrošnja u gradu i onaj ogromni zadnji kraj. Isto mi smeta i kod Lade 112.

Back