Da vam je sin nasilan kako bi reagovali?

Pa, Zauz, možemo se setiti kako smo mi svoje predavače doživljavali-oni su u nekom trenutku preigrali ulogu predavača, tj. učitelja/nastavnika.
Vratili bi na staro, ali se mnogo mita izdešavalo, mnogo se na adresu naših prosvetnih radnika odnelo materijalnih dobara decenijama, da bi ih sad iko uzimao za ozbiljno.
Odobrovoljiti prosvetnog radnika je dati mu šta voli!
Oh, čudna mi čuda...
Lično sam videla kako osoba prelazi školske godine noseći papriku u pavlaci kantama, skupa pića i norveške radijatore na pravu adresu.
Ako treba, daćemo i više od toga, samo da se žvrljne tamo malo! :rotf:

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4435278/nastavnik-na-kojeg-je-ucenik-bacio-klupu-osecam-se-zasno

Eto,citam ovo i ubijena mi je svaka nada da ce neko da se pozabavi nasilnom decom.Da vam je sin nasilan kako bi reagovali?

Strašno. Nije mi jasno kako su lekari, stručnjaci mogli da procene da je sa detetom sve u redu kada je i ranije imao incident ?

Kako bih reagovala da mi je sin nasilnik? Pretpostavljam da je i ranije pokazivao znake agresije i vodila bih ga kod lekara.

Možda bih sama predložila da školu polaže online, i kasnije vanredno, za sve to vreme lečio bi se.

Podsetimo, nedavno su Beograđani primetili da tinejdžeri masovno istrčavaju ispred automobila kod naselja "Beograd na vodi", dok iznenada istrčavaju na kolovoz vozila naglo uspore, ali ga grupa dece opkoli, a zatim prati. Kada vozač odluči da stane oni se okupe oko vozila i fotografišu ga. I neki roditelji su upozoravali na novi čelendž, koji se može nazvati "gaženje do besvesti", mališane i tinejdžere možda da dovede u opasnost te da zbog toga ugroze i svoj život. Izazov podrazumeva da dete leži dok ga drugi gaze da vide koliko može da izdrži.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4425734/mladici-turiraju-auta-na-avali-preko-noci

Evo rastu nam revolucionari - pripremaju se za potpunu promenu u globalnoj kulturi.

Cim je on izbacen iz jedne skole,a vec na pocetrku skolske godine pravi probleme,znaci da mu treba isterati bubice iz glave.Batine su iz raja izasle.Medjutim Slavica Djukic Dejanovic,ne da da se povisi ni ton na takvu decu.I takvbi su kao i ona doneli zakone da roditelji vise ne mogu da odgajaju svoju decu kako treba,vec prave nakaze od njih.Treba da se zapitaju ko je stvarno kriv za takvo stanje u skolama.Bivalo je i ranije problema.Dete kod kuce veoma mirno i poslusno,a u skoli poludi.Medjutim kada se dokaze da je problematicno roditelji reaguju na vreme da to ne sme vise da se desi.Sada dete moze da prijavi roditelja za decije nasilje.Sramota,kakve su zakone doneli.Hebala ih EU,neka rade oni tamo sta hoce,ovde deca treba da budu primer i to najpozitivniji moguci.

Nema šanse da bih odgajao siledžiju... Jedan od prioriteta ako dobijem sina je da ga naučim da se brani po svaku cenu, ako čujem da je imao instancu nasilja ispitam pažljivo situaciju pa ako je kriv sledi ozbiljna kazna. Bahata deca iz mog iskustva su uglavnom imala i bahate očeve koji su ili negirali njihovu krivicu iz sujete ili direktno ohrabrivali bahaćenje ličnim primerom, tako da ne verujem da to može da se javi u ozbiljnijoj meri kod normalnog roditelja...

Kao prvo pre svega želim da kažem da možda moje mišljenje se neće složiti sa mnogima ali prosto to je moje mišljenje, ne planiram da ga menjam.

Kao drugo želim da kažem da ova nasilnost kod ovog dečaka kao i kod mnoge druge dece ne potiče iz škole nego potiče od kuće jer garantovano je ili to dete bilo izloženo nekom nasilju ili je bilo u okrugu gde se i te kako "upražnjavalo" takvo nasilje.

Nažalost generacije roditelja koje dolaze prosto nemaju vremena da se bave decom i deca su izložena ulici ili nekom izlivu besa od strane roditelja zato što ta ista deca nemaju te neke roditeljske trenutke gde roditelji sede sa njima pričaju s njima i bave se decom i onda sav taj izliv besa oni, nažalost, ispražnjuju na učiteljima jer su ti učitelji osobe koje ostaju sa njima najduže od celog dana.

Ja kao roditelj jednog šestogodišnjaka mogu reći da ću se i te kako potruditi da od mog deteta ne postane nasilnik jer takve stvari definitivno ne bih želeo jer bih onda ja sam sebi u svojim očima propao kao roditelj.

Postoji li još uvek onaj sivi dom u Kruševcu ko iz filma?
Nema pomoči nasilnicima,mora ih se sklanjati od normalne dece
Nikada se oni nece promeniti.Dosta je takvih slučajeva.
Škola sve preduzme ali nema nikakvu moć.
Ministsrstvo prosvete takođe.
I sve ide po starom.
Daj bože da se Ribnikar ne ponovi.

Back