Да су демонстранти 9. марта 1991 године успели сменити Слободана Милошевића и његов СПС с власти, како би се развијала ситуација у СФР Југославији?

Са су демонстранти 9. марта 1991 године успели сменити Слободана Милошевића и његов СПС с власти, ка

 • Словенија, Хрватска и БиХ би се осамосталиле без рата.

  glasova: 10 52,6%
 • Био би још жешћи рат са директним учешћем Србије и пуном мобилизацијом војних обвезника.

  glasova: 5 26,3%
 • Југославија би се одржала као конфедерација и рат би се избегао или барем одгодио за неких 10 година

  glasova: 4 21,1%

 • Ukupno glasova
  19
Вероватно би то Вук Драшковић "без рукавица" у без фолирања "би али да не уђе" одрадио? Милион војних обвезника на границе српских земаља и на западу и на југу / Македонија.
 
Rat je bio neizbežan ja mislim jer je Tuđman hteo da se otarasi 12% Srba to mu je bilo mnogo u Hrvatskoj,Sloba se tu nadovezao jer je mislio da zaigra na tu nacionalističku kartu kad je već komuizam propao i da bude novi Tito makar za Srbe ako ne i za ostale.Možda bi bilo manje mrcvarenja nego što smo imali tu čitavu deceniju jer bi Drašković činio velike ustupke zapadu i njihovim interesima ...

Драшковић у то време није био данашњи Драшковић, већ политички четник, најближи сарадник Војне Шешеља, најжешћи заговорник линије Карловац Карлобаг Огулин Вировитица.
 
Драшковић у то време није био данашњи Драшковић, већ политички четник, најближи сарадник Војне Шешеља, најжешћи заговорник линије Карловац Карлобаг Огулин Вировитица.
te iste 1991.nešto kasnije je pozivao vojnike na dezerterstvo,mani me tog četnika
 
Изгле Вук Драшковић сваког месеца мењао длаку?
Ja mislim da bi i takav kakav je bio bolje rešenje iliti manje zlo od Slobe,crvene veštice,i Vjekoslava Šeksa vojvode što su nas upropastili do daske ono nema dalje
 
Хтео је и народ јер је бирао ратне хушкаче за вође.

кад смо већ код тога шта би било да је било..
замисли да није било рата и да смо чопоративно ушетали у нато и еу?
нормално да не би било ни бомбардовања 99.
нешто се питам коме то није било у интересу ;)
 
Управо сам гледао снимке демонстрација од 9. марта 1991 године и размишљам да су демонстрације тада "одувале Слободана Милошевића и његов СПС с власти" како би се ситуација развијала у СФР Југославији, како би све то имало утицаја на даље односе у Словенији, Хрватској, БиХ, да ли би нешто било другачије? Основно питање које ми се намеће је, да ли би било рата или би нешто кренуло у другом смеру и шта? Да ли би Словенија, Хрватска и БиХ добиле "независност" од СФР Југославије без рата или би нове власти у Београду биле са много више српске националне свести (не треба заборавити да је Вук Драшковић у то време био најтврђи националиста и четник по политичкој линији) и да би увеле Србију у директан рат "без рукавица" и фолирања типа "ми нисмо у рату" и мобилисали милион војних обвезника из Србије и Црне Горе да се бране границе српских земаља. Можда би управо та опција донела много бржи српску победу него мрцварење са ограниченом војном силом и људским потенцијалом који се користио са српске стране од 1991 до 1995 године. Или би све то имало за последицу војну интервенцију НАТО пакта још током 1991 евентуално 1992 године. Можда иста не би чекала 1995 у Српској и 1999 години у Србији? Шта ви мислите о томе?
Sigurno da rata ne bi bilo, ev. konfederacija. I bili bismo danas makar kao Slovenija.

Naravno Vuk se umedjuvreemnu promenio i postao sopstvena antiteza, ali ionako bi pre ili kasnije bio izabran neko drugi dok msmo se sa Slobodanom mucili 10 godina.
 

Back
Top