Da Srbija sutra postane punopravni član EU ...

Da li bi ostali u Srbiji ili biste se odselili u neku drugu zemlju?

• Ukupno glasova
    24
Šta te drži u BG-u? A i jesi li rođeni beograđanin ili ?

Misliš u smislu ima toga kod nas i previše ili ?

Да ти чика нешто посаветује,
не постављај потпитања код очигледних и јасних ствари.

Нисам изнео ни један став који не би могао бити и твој,
према томе само треба да прелетиш погледом по мојим речима
и кажеш, (осетиш) "а ово знам" !

Suštinski trenutno nemamo neku alternativu a da ona deluje opipljivo u smislu da može da natera na promene?
Немамо друго решење јер не можемо да променимо географију.

Ако се одрекнемо свега руског, Европа нас неће притискати, али где ћемо да нађемо гас по разумној цени, немам појма.

Пошто смо неуређена земља, предност је што смо јефтинији. Ако то изгубимо, можемо да будемо на лепом плавом Дунаву колико хоћемо, Немачкој више нећемо бити занимљиви.

Ако се одрекнемо свега руског, Европа нас неће притискати, али где ћемо да нађемо гас по разумној цени, немам појма.

Пошто смо неуређена земља, предност је што смо јефтинији. Ако то изгубимо, можемо да будемо на лепом плавом Дунаву колико хоћемо, Немачкој више нећемо бити занимљиви.

Srbiji su potrebne ozbiljne reforme u svakom pogledu.
Da se uredi admisntrativni aparat i totalna reforma ekonomskog sistema.

Kontam da bi neko rešenje moglo da bude da zasučemo rukave i baš krenemo od nule bez varanja. Šta znam lično sam za neku diktatorsku priču jer ono brat bratu ako ništa takvi bar mogu da očiste društvo od taloga ...
Ne nužno - ne vidim razlog zašto još uvek ne bi nastavila da nas pritiska - mi njoj nemamo šta od koristi da ponudimo a da nije državna svojina, za zlo verovatno imaju ideju i iskustva koliko problematično možemo da budemo, nema šanse da tačno ne znaju koliko smo korumpirani i kvarni - da sam EU van pameti bi mi bilo da takve pustim EU jer bi napravili cirkus, a i verovatno se nakačili na socijalnu pomoć ...
Zavisimo od gasa i energenata, a za manje pare je teško da možemo da ih nađemo? Ako cene toga skoče zima nam neće biti nimalo prijatna ...
Zapravo nismo više ni jeftini, skočile su cene rada pa na svako malo možeš da čuješ da su radnici otpušteni i sl. kontam da je to jedan od razloga otkud ovoliko migranata-radnika po GSP-u, građevini i sl. jednostavno rade za manje pare no mi. Imali smo skora i ono sa šugom u FIAT-u, šta reći, a ne zaplakati na to ...

Po mom misljenju, dok je Evropa bila "Evropska Ekonomska Zajednica", to je funkcionisalo dobro. Okupile se zemlje oko trgovine. Ali odkad su postali politicki entitet, stvari su krenule nizbrdo. Nisam siguran da postoji veliki razlog zbog cega bi Srbija trebala da preda svoj suverenitet necemu toliko nefunkcionalnom i neizvesnom.

Srbiji su potrebne ozbiljne reforme u svakom pogledu.
Da se uredi admisntrativni aparat i totalna reforma ekonomskog sistema.
Јасно... да држава прекине управљање приватним фирмама, за почетак.
Касније, да има право само директоре да поставља у државним.

Kontam da bi neko rešenje moglo da bude da zasučemo rukave i baš krenemo od nule bez varanja. Šta znam lično sam za neku diktatorsku priču jer ono brat bratu ako ništa takvi bar mogu da očiste društvo od taloga ...
Мени строгоћа не смета, али наше искуство са чврстом руком у последњих стотинак година није добро.

Треба прекинути партократију... попуњавање свих места од директора па до чистачице члановима Партије (а не онима који знају да раде).

Мени је монархија добро решење за нас. Краљ који може да распише изборе и одобри мантатара. Ако му се неко не свиди само да каже - дајте неког другог, са овим се не слажем. И замисли... тај неки који мисли да је свемогућ би могао да буде највише министар, или чак ни толико.

Замисли само наше стање, али да сада имамо краља под наведеним условима.

Зато што би нас натерали да спроводимо прописе које омогућавају да обичан живот тече нормално... Да око наших права и обавеза не буде "како је она на шалтеру данас расположена", него да важе прописи.
Да знаш шта можеш да добијеш, и у којем року.

То "у којем року" брише обичну ситну корупцију, односно незваничне захтеве нижих чиновника да би наш предмет дошао одмах на ред.
За високу корпуцију... ћераћемо се још... То је много мањи број случајева.
Imamo mi propise i bolje nego oni.
Kod nas ne sme zgradom da ti zakloni vetar a kamoli pogled , niti sme da napravi višlju od tvoje , dok nedaš saglasnost , a poštuje li ko .

Мени строгоћа не смета, али наше искуство са чврстом руком у последњих стотинак година није добро.
Ako ima neke racionalnosti i smisla ni meni strogoća ne smeta. Što se tiče pomenutih isksutava valjda deo populacije ima neke zaključke šta je bilo loše/dobro u svemu tome, samo da sada neko od takvih izađe sa idejama kako popraviti stvari.
Треба прекинути партократију... попуњавање свих места од директора па до чистачице члановима Партије (а не онима који знају да раде).
Tu bi onda trebala kompletno nova politička struktura da se gradi, definišeš u startu šta može, a šta ne i držiš se toga, kažnjavaš ako neko proba neku mahinaciju itd.
Мени је монархија добро решење за нас. Краљ који може да распише изборе и одобри мантатара. Ако му се неко не свиди само да каже - дајте неког другог, са овим се не слажем. И замисли... тај неки који мисли да је свемогућ би могао да буде највише министар, или чак ни толико.

Замисли само наше стање, али да сада имамо краља под наведеним условима.
Pa teško mi je to zamisliti, najpre iz razloga - koga bi uopšte postavili za kralja? Ono najidealniji kandidat bi mi bio neko ko je autohtoni Srbin, pravoslavac, pošten, a i sposoban da razume untrašnje i spoljašnje probleme, kao i da nalazi rešenja za njih.

Šta znam, recimo neka polu-moguća priča koju imam u glavi jeste da se kod nas stvore 2 nove stranke - jedna leva, druga desna koje mogu da sarađuju i da krenu da otimaju glasače starim strankama, na izborima uđu u koaliciji i stvore zajedničku vladu, podele ministarstva i imaju mogućnost jedni druge da proveravaju kako rade i sl.
Što se nekog programa tiče, ni to nije neki problem razviti, samo bi ljudi trebali da budu otvoreni da sarađuju i da se drže dogovorenog.

Ne treba da se odricemo nicega. Kupujemo i dalje ruski gas, i trgujemo sa svakim ko hoce da trguje sa nama. Vrlo jednostavan koncept. Ako imas proizvod koji je konkurentan na trzistu (po ceni i kvalitetu), svako ce da ti ga kupi. Za to ne moras da budes clan bilo cega.

Poslednja izmena:
Trebamo uci u EU jer nam je vlada blago receno r*tardirana i bukvalno ne mogu sraf da zavrnu a da nam to ne uradi i plati EU

E sad pametnija vlast bi razvila domacu industriju i drzala resurse u svoje ruke i tako dala EU razlog da nas prime kao punopravne clanove, al posto nad nama vladaju nepismeni kreteni koji rade samo kriminal nema nam druge opcije nego da nam sefuju dok ne budemo normalni

Trebamo uci u EU jer nam je vlada blago receno r*tardirana i bukvalno ne mogu sraf da zavrnu a da nam to ne uradi i plati EU
Tako je, treba stranci da nam sastavljaju vlade, kao onomad za vreme zutih. A vidim da ni ovi sadasnji "revolucionari" se bas puno ne ustezu od toga. Malo, malo pa eno ih u Briselu, Hagu, Berlinu ..

E sad pametnija vlast bi razvila domacu industriju i drzala resurse u svoje ruke i tako dala EU razlog da nas prime kao punopravne clanove, al posto nad nama vladaju nepismeni kreteni koji rade samo kriminal nema nam druge opcije nego da nam sefuju dok ne budemo normalni
A gde živiš?Kod nas u Srbiji je vlada solidna što se vidi na terenu.

Back