- Poruka
- 4.532
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako je došlo do toga da se odseli?Ja se već preselio u EU tako da mi to samo olakšalo prolaz kada krenem da obidjem familiju.
Ne bih se vratio u Srbiju sve dok ne moram.
Kako je došlo do toga da se odseli?
Hteo si i planirao to ili ti se samo ukazala prilika?
Npr?Trebalo mi je 3 meseca da vidim sve prednosti a u Srbiji nisam mogao da nađem pouzdanu firmu.
Provalio sam to 2016 kada sam radio u Torinu ... Prilično zanimljivo iskustvo, iz onoga što sam sam iskusio oni rade 50% manje od nas, a imaju 50%+ veća primanja ... A i na poslu/u kolektivu nije bilo negativnosti niti stresa ...Kada odeđš da radiš (i živiš) u inostranstvu, politika te ne interesuje. Fokusiran si samo na ekonomski i socijalni aspekt života. Grč za opstanak i boljitak je veoma sličan, s time što to radiš na višem nivou.
Kada priča o politici uđe u vene nekome ko se njom profesionalno ne bavi samo može da stvori kurzschluss u glavi ....Kada isbaciš politiku iz jednačine, onda je život jednostavniji.
A oni koji se njome bave ne veruju ni pola onoga što sami pričaju. Kao i svaki drugi posao trgovca - hvališ svoju robu a kudiš onu od konkurenta.Kada priča o politici uđe u vene nekome ko se njom profesionalno ne bavi samo može da stvori kurzschluss u glavi ....
Neki utisak mi je da se kod nas mahom politikanti zanimaju pričom o dnevnoj politici?A oni koji se njome bave ne veruju ni pola onoga što sami pričaju. Kao i svaki drugi posao trgovca - hvališ svoju robu a kudiš onu od konkurenta.
i ne treba da se vratis. ni posle smrti.Ja se već preselio u EU tako da mi to samo olakšalo prolaz kada krenem da obidjem familiju.
Ne bih se vratio u Srbiju sve dok ne moram.

Зато што би нас натерали да спроводимо прописе које омогућавају да обичан живот тече нормално... Да око наших права и обавеза не буде "како је она на шалтеру данас расположена", него да важе прописи.Zašto?
Da li je tako nešto izvodljivo kod nas - tipa bez korišćenja neke sile?Зато што би нас натерали да спроводимо прописе које омогућавају да обичан живот тече нормално...
Орбан је направио шта треба када је требало да направи. Ми нисмо. Ми смо трчали уназад.Da li je tako nešto izvodljivo kod nas - tipa bez korišćenja neke sile?
Imaš i situaciju Orbana koji valjda radi kako hoće protivno EU željama?
Takođe, zašto mi sami ne nateramo našu vlast da sprovodi sve propise kako treba?
Suštinski trenutno nemamo neku alternativu a da ona deluje opipljivo u smislu da može da natera na promene?Ми имамо Партију, која је заинтересована да остане на власти до краја свемира, и опозицију која је само заинтересована да смени вођу. Народом се не баве ни једни ни други.
Šta te drži u BG-u? A i jesi li rođeni beograđanin ili ?Немам жељу да одем било куд из Београда,
Misliš u smislu ima toga kod nas i previše ili ?али да нема мржње, зависти, шиканирања,
и осталих мутација напаћености.
Šta se tačno izdešavalo od ulaska HR u EU?Desilo bi se slicno ili isto kao i kod nas u Hr.
Po meni nista dobro samo nemoj mene slusat jer je drugima "bolje" Dobro te sjecanje sluzi, a osim Irske otisli su i u druge zemlje. Odliv skolovanih, priliv vise neskolovanih ljudi. Super, a? Manja kamata na kredite. Ajmo na robiju i odmah uzet barem dvaŠta se tačno izdešavalo od ulaska HR u EU?
Ako me sećanje dobro služi masa mladih je napustila zemlju, valjda je dosta njih prešlo u tipa Irsku?

Pa ono kontam da ako bi nam EU otvorila vrata da bi se dosta toga promenilo na prilično haotično ...Po meni nista dobro samo nemoj mene slusat jer je drugima "bolje" Dobro te sjecanje sluzi, a osim Irske otisli su i u druge zemlje. Odliv skolovanih, priliv vise neskolovanih ljudi. Super, a? Manja kamata na kredite. Ajmo na robiju i odmah uzet barem dva![]()
Ustav je mrtvo slovo na papiru. Rekao bih da nam sila treba ako hoćemo da se rasformira cirkus u kome se nalazimo + da se okupi bar nekoliko sposobnih ljudi koji bi mogli da smisle nešto što bi za našu situaciju moglo da bude promena ka boljem, niko sam od sebe neće da prizna greške/korumpiranost i da ustupi mesto sposobnijima i boljima od sebe (generalno kao narod imamo problema sa egom i to se najviše vidi u vlastodršcima).Нисам био за ЕУ, зато што сам био радикал, али када сам видео шта раде бахати радикали када се дочепају власти, сада ћацад, тај степен криминала и корупције, примитивизма, бахатости, манипулација и велеиздаје ... схватио сам да је нама потребан свако ко може бар и мало да утиче на домаће аутократе. Потребан нам је неки штит, јер устав није довољан.
Šta znam taj stari sistem mi se nekako svede na jedne te iste ljudi i naslednike koje biraju/postavljaju ... Realno gledano trebalo bi se to preseći, ovako je zlo što em živimo i idiokratiji, em što će nam životni standard opadati ...Мислио сам увек да претња долази споља или од унутрашњих идеолошких неистомишљеника, али испоставило се да највеће зло долази из старог система који није расформиран и партија које су у тој служби, јер их је служба и створила.