Da slučajno ne ostanem u manjini..

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
329047488_1186071618752500_657228005289446337_n.jpg

Obično se kritikuju oni koji veruju u teorije zavere, odnosno kritički preispituju
ono što im se servira kao istina od strane autoriteta.
Pa da vidimo šta su motivi onih koji radije ništa ne bi preispitivali.

Strah da će biti neka neshvaćena manjina? Odbačeni od društva?

Jel vam političari žele dobro? Ne
Jel nauka u rukama onih koji je finansiraju? Da

Pa šta vas sprečava da izađete iz zone komfora i primetite da nije baš sve
tako kako vi verujete da jeste?

Problem sa takvima je sto uglavnom prenose rekla-kazala, i to tudje narative s koca i konopca...Znaci, svojih rezona - ich. Sto znaci da im rezon bas i nije jaca strana... ;) Prosto, ne koriste ga. :) I onda to predje u naviku...:cool: Gadnu naviku.:confused: Mracnu, sizofrenu, paranoicnu naviku...:neutral:
Kako bi bilo da se, za promenu, umesto "Vi ste svi u krivu..." uzvikuje: "Slusajte, ja zapravo imam viziju..." ;) Znaci, taj je nesto uvideo svojim ocima, umom. ;)

Problem sa takvima je sto uglavnom prenose rekla-kazala, i to tudje narative s koca i konopca...Znaci, svojih rezona - ich. Sto znaci da im rezon bas i nije jaca strana... ;) Prosto, ne koriste ga. :) I onda to predje u naviku...:cool: Gadnu naviku.:confused: Mracnu, sizofrenu, paranoicnu naviku...:neutral:
Kako bi bilo da se, za promenu, umesto "Vi ste svi u krivu..." uzvikuje: "Slusajte, ja zapravo imam viziju..." ;) Znaci, taj je nesto uvideo svojim ocima, umom. ;)

Da. Kaže "ja kritički preispitujem", a čuo od Jovanke Jolić na Balkan Infu.

Sa kakvima je tvoj problem to znam. Pitala sam nešto drugo.
Ti temu nisi razumeo ili ne želiš da odgovoriš.

Dijagnoza da se manemo. Stručni nismo, niti smo na pdf Psihologija.

Negde u ranim dvadesetim, kada sam počela da se interesujem
za širu sliku sveta i pratim društvena i politička dešavanja, imala
sam običaj da pogledam emisije gde dovedu neke glavonje koji
su stručni da prokomentarišu događaj.
A onda sam primetila i da događaj ne može da prođe a da se
ne dovede u goste neko ko će formirati mišljenje dugima, pa sam
od gledanja takvih emisija odustala.

Dakle, prisutna je tendencija da se ne dozvoli ljudima da o nečemu
slobodno razmisle, već su naviknuti da to neko drugi radi za njih.
Njihovo je sa samo dobro upamte šta je rečeno i sutra na poslu
uz jutarnju kafu iznesu ''svoje mišljenje''.

Već dugo TV uopšte nemam u kući i primećujem da sve teže mogu
da razgovaram sa ljudima koji čitaju novine ili gledaju TV. Kada
ih pitam nešto što im nije unapred servirano i o čemu bi tog momenta
trebali da razmisle, oni samo gledaju zbunjeno. Tajac.

Pa da vidimo šta su motivi onih koji radije ništa ne bi preispitivali.
Jel vam političari žele dobro? Ne
Jel nauka u rukama onih koji je finansiraju? Da
Pa šta vas sprečava da izađete iz zone komfora i primetite da nije baš sve
tako kako vi verujete da jeste?
Psiholoska potreba za sigurnoscu i poverenjem, ima tema...

Neverovanje u zavere - nedostatak obrazovanja, kritickog...

pa zar i zvanični izvor recimo rts ne baca teorije zavere?
Baca ali takvi obicno ne veruju ni RTS-u, jer im je srpski rezim zaverenicki i sve sto on kontrolise a samo CNN i BBC ok.

Pa sta mislis zasto je dezurni antiteoreticar na forumu uzeo nick @Kažu "strani plaćenik"

Dakle osim psihologije u pitanju je i politicka ideologija (plus mnogi su i stvarno placeni da je zastupaju - pogledaj samo botove na temi o Ukrajini kojima je to posao, tako imas i druge botove koji botuju sa drugim ciljevima)

Baca ali takvi obicno ne veruju ni RTS-u, jer im je srpski rezim zaverenicki i sve sto on kontrolise a samo CNN i BBC ok.

Pa sta mislis zasto je dezurni antiteoreticar na forumu uzeo nick @Kažu "strani plaćenik"

Dakle osim psihologije u pitanju je i politicka ideologija (plus mnogi su i stvarno placeni da je zastupaju - pogledaj samo botove na temi o Ukrajini kojima je to posao, tako imas i druge botove koji botuju sa drugim ciljevima)
pa dobro ima ljudi koji veruju samo zvaničnim izveštajima. to mu dođe kao definicija.
recimo svi mi smo svesni da je KiM neodvojivi deo srbije, da su tamo crkve iz 12,13 veka i jednog dana kada bude zvanično šiptarsko (kao crkve i manastiri), neki budući mi će biti teoretičari zavera.

recimo svi mi smo svesni da je KiM neodvojivi deo srbije, da su tamo crkve iz 12,13 veka i jednog dana kada bude zvanično šiptarsko (kao crkve i manastiri), neki budući mi će biti teoretičari zavera.
Како тачно замишљаш да тако нешто буде уопште и могуће? Мислиш да историја служи да о њој не учимо или шта?

Заправо, ако икад буде све званично шиптарско, стање ће бити баш супротно од тога што си написао - сви који буду причали да то никад није било српско већ одувек шиптарско, биће по дефиницији конзументи теорије завере. Зашто? Зато што би такви малоумници морали да игноришу огроман корпус података (или да тврде да су фалсификовани) који су присутни не само у српској већ и у историографијама свих осталих земаља, па и у албанској, који су неизбрисиви. Тако бисмо имали ситуацију да дебили вриште на сав глас ,,нема доказа, нема доказа" док забијају главе у песак, као што данас то чине дебили који шире ненаучне тврдње у слабије образованом делу становништва. Тога је одувек било и увек ће и бити, а лек је образовање.

Pa ko to nama bio banovan... buci, buci..

buci. buci. sa'ce ti pokazu ko je sila ovde, otvaras temu, a vec ima - ja mislim isto:

Eto, jedna zavera raskrinkana. Sad možeš na temu da odgovoriš.
ti si u pravu: oni se boje, a mi cemo samo da im podgrejemo strah, ali tako da ne znaju sta se zezamo, a sta smo ozbiljni, tj. na sta da trose to malo pameti, a na sta da se smeju kao ludi na brasno
psihologija copora

buci. buci. sa'ce ti pokazu ko je sila ovde, otvaras temu, a vec ima - ja mislim isto:

ti si u pravu: oni se boje, a mi cemo samo da im podgrejemo strah, ali tako da ne znaju sta se zezamo, a sta smo ozbiljni, tj. na sta da trose to malo pameti, a na sta da se smeju kao ludi na brasno

psihologija copora
Tu je čika moderator da vodi računa o tome kojih tema već ima.
Ja sam u gostima.

Oni se boje i svoje strahove na nas projektuju, pa mi ispadosmo
paranoični. Da, to ima smisla.

Kažu @Мали Перица se bije po prstima da ne izgine dva puta
u isti dan. :malav:
Вала, вредело је. На вр' онога ми се попела, морао сам да је почастим мало. Замисли молим те, пошаље ми приватну поруку да ми надроби како не разговара са мном и још ме извређа и оклевета. Море, сиктер, мислим се у себи. :mrgreen:

Tu je čika moderator da vodi računa o tome kojih tema već ima.
Ja sam u gostima.
naslov teme je obecavajuci, ako misle, da se spoje 2 u 1 mozda je dobra ideja

ja se secam da sam to negde vec citao
Oni se boje i svoje strahove na nas projektuju, pa mi ispadosmo
paranoični. Da, to ima smisla.
pa, ja se bar trudim da filtriram, a ne kao ovaj nik izuzetan da idem na kolicinu, svaka tema njegova [vise od 10 izbrojah na prvoj str.] onda stvarno bude pa-pa, paranoja

Back