Da se zna kada Srbin Bozic slavi !!!

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
heh...ti si sve vec zakljucio...z:shock:

vatreno oruzje iz moje perspektive ima drugu simboliku i sluzi za oduzimanje zivota.
nisu mi jasni ljudi koji ne mogu da slave bez pucanja iz vatrenog oruzja...

naravno da ne brinem za njih.
sto se tice drugog dela - a jesi sve zakljucio z:shock:

batali ti tvoju perspektivu, nema ona nikakav znacaj ovde.

u vezi blama, znas sta je blam?
ee, 10 godfina nema rata, sankcija, i onako bogata zemlja i tlo a Srbija u bedi, sve vecoj i vecoj.
E to je blam, aj da je neka pustinja nego nije.
to je bato blam, tezak blam.

usmeri svoje malogradjanske komoplekse na resenje tog problema, nema nista prece od toga.
tu ti je perspektiva

al bundy

Legenda
Poruka
63.974
i to sto al bandi prica da su jednom u godinu dana veliki srbi, bas neznanje prica iz njega.
stara emigracija koja postuje tradiciju i veru i koja je tu od kraja 19-og veka nije samo postovala tradiciju i veru, vec je ulozila i trud da ostanmu srbi, da se vencavaju medju sobom, imaju svoje skole i da ne zaborave ko su i sta su, preko jednog veka.

u to vreme, srbijanci su vecim delom postali jugosloveni i zboravili i ko su i sta su i koje su vere u svojoj rodjenoj drzavi

Pa mozda i nisam u pravu , al ono sto sam vidjao po Minesoti i Ilinoisu mi bas nije delovalo da mnogo drze do tradicija , ja sam bio na dOsta tih srpskih proslava , graduation partija , slava , rodjendana gde su skoro svi bili Srbi i niko od mojih vrsnjaka tada klinaca od nekih 17-18 godina nije znao vise od par reci srpskog , iako su im uglavnom roditelji ili eventualno babe i dede dosli iz Srbije .Dok sam recimo bio u Ukrajnskoj crkvi i na proslavi kod nekih Grka gde su svi govorili zavicajni jezik , od sitne dece do penzosa , sad dal su ga govorili tecno i pravilno ***** li ga posto ne razumem , al je vezno da su izmedju sebe razgovarali na njemu . Slicna iskustva sam imao i po Nemackoj i Francuskoj sa nasim ljudima ,a sad verovatno ima i drugacijih primera ne kazem .

Poslednja izmena:

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
Pa mozda i nisam u pravu , al ono sto sam vidjao po Minesoti i Ilinoisu mi bas nije delovalo da mnogo drze do tradicija , ja sam bio na dOsta tih srpskih proslava , graduation partija , slava , rodjendana gde su skoro svi bili Srbi i niko od mojih vrsnjaka tada klinaca od nekih 17-18 godina nije znaovise od par reci srpskog , iako su im uglavnom roditelji ili eventualno babe i dede dosli iz Srbije .Dok sam recimo bio u Ukrajnskoj crkvi i na proslavi kod nekih Grka gde su svi govorili zavicajni jezik , od sitne dece do penzosa , sad dal su ga govorili tecno i pravilno ***** li ga posto ne razumem , al je vezno da su izmedju sebe razgovarali na njemu . Slicna iskustva sam imao i po Nemackoj i Francuskoj sa nasim ljudima ,a sad verovatno ima i drugacijih primera ne kazem .

a zamisli neki srbin ciji su preci unazad 5 generacija u americi dodje u srbiju 1970-e pa vidi da su crkve postale javni vecei a srbi kad prodju pored crkve ili popa - pljunu.
a srppki im nije ni maternji bio nego srpskohrvatski, masa njih jugosloveni.

sta vredi jezik i sta vredi tlo otadzbine u ovom slucaju?

nista

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
a jel primetio neko od ovih sto se blamiraju na tudj racun da se na snimku pominju turisti koji su dosli u gradic? kojim li su povodom dosli?
jel primetio neko pri kraju snimka nase lepe, mlade, visoke i lepo obuchene Srbe i Srpkinje?

sta treba vise od toga da se chovek ponosi kad je u inostranstvu

Drizzt

Domaćin
Poruka
4.070
batali ti tvoju perspektivu, nema ona nikakav znacaj ovde.

u vezi blama, znas sta je blam?
ee, 10 godfina nema rata, sankcija, i onako bogata zemlja i tlo a Srbija u bedi, sve vecoj i vecoj.
E to je blam, aj da je neka pustinja nego nije.
to je bato blam, tezak blam.

usmeri svoje malogradjanske komoplekse na resenje tog problema, nema nista prece od toga.
tu ti je perspektiva

previse je onih koji se zalazu za 'nebesku' umesto za civilizovanu srbiju.
tacnije - previse je onih koji za dobar kes prodaju pricu o nebeskoj srbiji a jos vise onih koji tu pricu kupuju. mentalitet se ne leci preko noci.

sto se tice malogradjanskih kompleksa - 'jel' jesi sve zakljucio...z:shock:

Poruka
23.092
previse je onih koji se zalazu za 'nebesku' umesto za civilizovanu srbiju.
tacnije - previse je onih koji za dobar kes prodaju pricu o nebeskoj srbiji a jos vise onih koji tu pricu kupuju. mentalitet se ne leci preko noci.

sto se tice malogradjanskih kompleksa - 'jel' jesi sve zakljucio...z:shock:

Ni jedna ni druga se ne mogu ostvariti praznog stomaka , niti praznih dzepova.
Ja bih rekao da je u Srbiji previshe politichara ,filozofa , tzv. intelektualaca i pevacha , a jako malo radnika .

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
da vis ti ovu novu depresivno/neurotuicnu emigraciju iz begisha kad dodzu, kad ih stranac pita odakle su, mnogi odgovore da su iz ex jugoslavije, i pomene jos da je iz beograda.
stide se yebote.

pre neki dan razgovaram sa jednim, pricamo o pivu i ja ga priupito jel probao nase banjalucko pivo (jedino srpsko pivo u kanadi za sad koje redovno tochim na slavi ako ga nadjem), kaze jeste i nije nesto. reko to je stoje, al je nase jedino sto ima da se kupi, bas lepo da koja parica ode u RS.
kad tip - ma ima jos nasih piva, koje reko?
ozujsko :)

yebelmimu oca ocinjeg

Poruka
23.092
da vis ti ovu novu depresivno/neurotuicnu emigraciju iz begisha kad dodzu, kad ih stranac pita odakle su, mnogi odgovore da su iz ex jugoslavije, i pomene jos da je iz beograda.
stide se yebote.

pre neki dan razgovaram sa jednim, pricamo o pivu i ja ga priupito jel probao nase banjalucko pivo (jedino srpsko pivo u kanadi za sad koje redovno tochim na slavi ako ga nadjem), kaze jeste i nije nesto. reko to je stoje, al je nase jedino sto ima da se kupi, bas lepo da koja parica ode u RS.
kad tip - ma ima jos nasih piva, koje reko?
ozujsko :)

yebelmimu oca ocinjeg

z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:
Sad mogu bez viza da se krecu pa da vidish koji shljam sa BG tablicama (mercedes,bmw,audi) sada u Bech dolazi. Ove sisate pevaljke su na njihovom nivou , a ovamo se predstavljaju kao direktori,vlasnici firmi...itd. Ako im kazesh da si mundzos odmah udare po Miloshevicu , ako kazesh da si Srbin..............eeeeeeee to je vec pricha z:mrgreen:

tropico

Zainteresovan član
Poruka
310
Mrzi me da citam komentare.. ali nesto mi ne deluje to kao srpska tradicija da rafalima proslavlja Bozic !?!?!

Pa zar Bozic nije dan rodjenja Bozjeg jagnjeta Hrista!?!?! Jel Hrist ima lepo misljenje o oruzju??? Nevernici!

ja ne znam kako je kod vas na Kubi ali ovde u RS je obicaj da kad se sijece badnjak da se puca i na dan bozica kad se unosi pecenica u kucu

gost 186421

Elita
Poruka
16.871
Српски Тексас у Калифорнији

Српско обележавање Божића у америчком градићу Џексон привукло је пажњу тамошњих ТВ станице, а снимак је постао хит и на Јутјубу, иако је реч о прошлогодишњој прослави.................

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/823936/Српски+Тексас+у+Калифорнији.html

Хахахахахаха ................ па шта мислиш када би смо ми то овде у Србији радили .................. ајде петарде да занемаримо ..................... какви су ово ликови мајко мила :)))

Drug Droid

Buduća legenda
Poruka
47.685
ja ne znam kako je kod vas na Kubi ali ovde u RS je obicaj da kad se sijece badnjak da se puca i na dan bozica kad se unosi pecenica u kucu

koje bre na kubi!!! mi smo ateisti i ne verujemo u te babine price... kakav badnjak kakvi bakraci.. a ako ste krscani onda treba da odbacite te praslovenske neke gluposti, mnogobostvo, i ostale jereticke stvari koje postoje u SPC. a da ne pricam koja je notorna glupost da se rodjenje Hrista slavi vatrenim oruzjem.. aloooooooooo bato... pa vi ko inkvizicija.. slavite Boga u nasilju???