Da se nikada ne ponovi!!!

★TSG★

Iskusan
Poruka
6.549
Za sve one koji prizivaju nove ratove!

Yebalo vas više srpstvo, hrvatstvo, bošnjaštvo. Nacionalizam je bolest koja je proizvela nebrojene patnje na ovim prostorima.

A posebno napominjem za ove moje, zločine su činili SVI u ratovima devedesetih. Svi pa i Srbi.
Nemojte se rugati tuđim žrtvama. Svaku majku jednako boli gubitak sina.

Ne ponovilo se nikad više da se fukare obogate dok nevini stradaju.

Sta li si ti novo rekao, otkrio toplu vodu, sta vec..
Ako nisi preziveo sinko, bolje citaj knjige i ne pricaj kojesta na forumu..
Znaju oni koji su rat gledali uzivo, za razliku od mnogih koji osudjuju i prosudjuju o drugima dok su rat gledali na tv uz kaficu...

Pokaj se
:pop:

Ne zagovaram ja rat komsija nego samo cenim da Srbija treba da dobije svoje sto ne znaci odma i sada ali da se zapise kao podsetnik

nemamo mi pojma šta je to naše.
imamo pojma ono što su političari hteli da znamo.
"istorijska istina" je floskula i vrlo rastegljiva žvaka, da je političari razvlače kako kad im odgovara.

upravo se treba odreći "teritorijalnog razmišljanja", a uspostaviti praktičnost i mudrost.

patriotizam nije teritorijalna kategorija, već kategorija inteligencije.

nemamo mi pojma šta je to naše.
imamo pojma ono što su političari hteli da znamo.
"istorijska istina" je floskula i vrlo rastegljiva žvaka, da je političari razvlače kako kad im odgovara.

upravo se treba odreći "teritorijalnog razmišljanja", a uspostaviti praktičnost i mudrost.

patriotizam nije teritorijalna kategorija, već kategorija inteligencije.

Sve je to lepo i naravno sada treba pustiti da to odstoji da ako mozemo malo da zivnemo,ali nikako se ne treba odreci te ideje i cekati povoljnu priliku da se ipsravi nepravda (ko sto sahovnica ceka priliku da nacini jos jednu nepravdu "Srijem hrvatskoj"

Za sve one koji prizivaju nove ratove!

Yebalo vas više srpstvo, hrvatstvo, bošnjaštvo. Nacionalizam je bolest koja je proizvela nebrojene patnje na ovim prostorima.

A posebno napominjem za ove moje, zločine su činili SVI u ratovima devedesetih. Svi pa i Srbi.
Nemojte se rugati tuđim žrtvama. Svaku majku jednako boli gubitak sina.

Ne ponovilo se nikad više da se fukare obogate dok nevini stradaju.

U pravu si skroz.
Jedino mi objasni sta treba da radimo sa kosovom?
ili ako nas opet neka budala napadne, ili resi da nam uzme deo drzave...Rasku oblast recimo?
Sta da radimo onda?

Potsetio bih te da smo ovde i bili ujedinjeni...a Srbi nisu onda iz cita mira osnovali RSK i trazili da se otcepe. To su neki drugi zapoceli.

Sve je to lepo i naravno sada treba pustiti da to odstoji da ako mozemo malo da zivnemo,ali nikako se ne treba odreci te ideje i cekati povoljnu priliku da se ipsravi nepravda (ko sto sahovnica ceka priliku da nacini jos jednu nepravdu "Srijem hrvatskoj"

ne, od takvog mira i saradnje, gde ćemo jedni druge stalno da vrebamo - nema ništa.
potreban je potpuno novi, mentalni, moderni, možda malo lud..ali svakako kvalitetniji početak.

Lepo kaze decko... Nacionalizam je unistenje, ujedinjenje je spas. To je uvek bilo i bice. E sad, to sto mi necemo da se ujedinimo sa nekim koga ne podnosimo je druga stvar...

Nema potrebe da se ponovo ujedinjujemo, jer je to recept za novu katastrofu. Sasvim je dovoljno da malo oladimo sa mržnjom i da prestanemo da se rugamo tuđim žrtvama (što mnogi nažalost čine).

I jos Zoro nije problem samo u izgubljenom vec u onom sto gubimo trenutno......ponavljamo iste greske s Kosova na vojvodinu i Sandzak ih projektujemo,a to je sad malo priguseno ko sto je kosovo bilo za vreme hrt i bih ratova pa ce da plane cim se resi kosovo,idemo step by step ne mozemo odjednom da rasipamo vise teritorija nije ovo riziko

Nema potrebe da se ponovo ujedinjujemo, jer je to recept za novu katastrofu. Sasvim je dovoljno da malo oladimo sa mržnjom i da prestanemo da se rugamo tuđim žrtvama (što mnogi nažalost čine).

celom balkanu treba jedna nova, opasnost, koja će sve narode balkana da ujedini u neraskidivo bratstvo..a ta opasnost su jedino vanzemaljci..
pomolimo se da nas napadnu što pre..

I jos Zoro nije problem samo u izgubljenom vec u onom sto gubimo trenutno......ponavljamo iste greske s Kosova na vojvodinu i Sandzak ih projektujemo,a to je sad malo priguseno ko sto je kosovo bilo za vreme hrt i bih ratova pa ce da plane cim se resi kosovo,idemo step by step ne mozemo odjednom da rasipamo vise teritorija nije ovo riziko

e vidiš, ovo upravo jeste riziko..

meni vise lici na monopol ali ajde kako kazes,imao si krupne zverke u komsiluku ko velim iskusniji si ;)

razmisli malo..kakve koristi ti ili ja imamo od "teritorija"? da mogu da okačim kartu srbije na zid?

šta mi znače teritorije ako tamo neki moji prijatelji ili rođaci žive loše?

Može srbija da ima granice najveće srbije, ali to nije ama baš nikakav garancija dobrog života.

Znam li ja kako sada žive srbi u kragujevcu, kruševcu..ili nekom selu kod varvarina?

Imaju li svi zaseoci svetlo noćas? Šta rade seljaci večeras na pešteru, u nekim katunima iznad nove varoši?

Iskreno - nije me briga. Zašto? Zato što smo otuđeni, što nemamo dodirnih tačaka, zato što smo stranci.
A to nije ok.

Ok bi bilo da smo svi povezani, da postoji humana briga, osećaj za zajednicu..
Ok bi bilo da se favorizuje eko-selo, da se ljudi što se smucaju po beogradu, organizuju u ekološke kampove, radne akcije za izgradnju naselja, da se svi lokalno osveste i urede život u SVOM dvorištu, a ne da brinu o kartama i dvorištima onih koje nikad nisu ni videli u životu.

Jednu zemlju čine najpre ljudi, a ne karte i granice.
A naši ljudi, od silnog mozganja na kartama ne vide da život pored njih propada, i oni sa njim.
Masa seljaka, umreće u svom prelepom, ali apatičnom, beživotnom selu - nezadovoljna što srbija nema more.

Back