da se nikad ne zaboravi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
500 godina islama je ostavilo neizbisiv trag u Srpskom secanju koji se tek ne moze zaboraviti, posebno poturice. Dodje vreme da i malo poturice zapamte od Srba nesto, ne moze samo polumesec da ostavlja neizbrisive tragove.
 
МА МОЖЕШ ЛОЈАВАЦ ДА МУ ПОПУШИШ....


corax0vs.gif
 
AlBundy:
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22063

trebaju li Bosnjaci oprostiti??..ali nesmiju nikad zaboraviti!!!
Da rezimiramo, poslednji put... Došao si na Forum, srpski Forum i postavljaš temu poput ovoga gore. Recimo da si u pravu. Da li misliš da ipak treba da postavljaš ovo ovako i tu gde postavljaš?
Vidi dete, i ti i dobar broj polupismenim bolida koji imaju pravo na normalan život u ljudskoj zajednici, što spamujete svojim ''istinama'' sa sve tri, četiri, više se i ne zna koliko strana, se busate i pišete sve i svašta. Pišete i gde treba i gde ne. Ako svesno radite, onda ste bezobrazni, ako nesvesno, onda ste glupavi.
Postavio si temu i kako zamišljaš da će teći rasprava? A posle ćeš da se praviš lud (i ne samo ti, ima vas još ovde) pitajući, šta je tu provokativno i zašto smeta istina??? Istina??? Pa ti ne možeš da dođeš do svog stava i mišljenja jer jednostavno nemaš dosta informacija! Tebi je prezentovano jedno, nekom drugom drugom. To su već dve istine, a dve ne mogu postojati... Jasno? okani se istine dok je vreme. Da ti dam jedan koristan savet. Ovo se odnosi na sve vas koji pominjete ''istinu'' i ''pravo'' na bio šta.
Dakle, mislite da imate pravo na nešto? Imam i ja pravo da posle svake reči kucane upravo sada odem do TV-a i prebacim kanal. Imam li? Imam. Ali ne radim. Zašto ne radim kad je to moje pravo? Tu se postavlja pitanje da li treba uvek koristiti svoje pravo. Odgovor je NE. Nadam se da ovaj deo svi shvatate.
Drugo, ''istina''. Recimo znam neku istinu... I sad ću da odlučim da je objavim ovde... Da li treba? Da li? Recimo znam jednu istinu o tebi AlBundy, i ne samo o tebi! Znam šte je tvoja majka radila 36 nedelja pre tvog rođenja, i ne samo tvoja. To znaš i ti, nadam se... I sad pošto to svi znamo DA LI JA TREBA DA ODEM NA ''LJUBAV I SEKS'' I KAŽEM TO NA PRAVOM SRPSKOM JEZIKU??? Pa to je istina, u čemu je problem?
Vidiš, ovo što sam napisao je logično i istina, ali ti ćeš se osećati prozvanim. Sada ovo shvati kako treba i ponašaj se pristojno.
ŽAO MI JE ŠTO SVI KOJI PODRŽAVAJU OBJAVLJIVANJE ISTINE MORAJU OVO DA ČUJU NA GORI (sebi ravan) NAČIN, A TAKOĐE MI JE, JOŠ VIŠE, ŽAO ŠTO NORMALAN DEO POSETILACA I UČESNIKA FORUMA MIRA OVO DA ČITA.

IZVINJENJE SVIMA KOJIMA OVO NIJE BILO UPUĆENO.
 
Sociolog Janja Beč Nojman mišljenja je da u Srbiji vlada „zavera ćutanja” o zločinima koji su počinjeni u protekloj deceniji u ime srpskog naroda i da je ta zavera godinama prerasla u „zločin ćutanja”. „Nesposobnost suočavanja sa zločinima omogućava da se zločini ponove. Ne bi to bilo prvi put i nije to samo ovde slučaj. Poseban zločin ćutanja vlada oko tabu-tema, pre svega o genocidu nad bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini, od 1992. do 1995. godine”.
Ona ocenjuje da je onima koji su zločine organizovali i sprovodili u interesu kolektivna krivica. „Svako suđenje za ratni zločin oslobađa moj narod. Ne mislim da deset miliona Srba treba da stane iza nekoliko hiljada egzekutora, planera i organizatora. Ali, egzekutori i organizatori zločina žele da nas ubede da smo svi krivi, odnosno da onda niko nije kriv”.
Po njenim rečima, nijedan zločin u istoriji nije tako dokumentovan kao ovi na prostoru bivše Jugoslavije. „Postoje podaci, brojevi, imena, datumi... Nema tu više nikakvog mitološkog pristupa, ne prolazi više priča: 'Čuo ja, bio, video...' i slično. Dajte da pričamo o brojevima, o datumima, da se suočimo, da slušamo jedni druge. Jer ako prihvatimo kolektivnu krivicu, to će značiti da podržavamo one koji su zločine planirali i počinili”.
„U Srbiji treba demontirati ”vojno-policijsko-mafijašku strukturu, pošto ona agresiju koja je imala prema spolja, sada okreće prema svome sopstvenom narodu na različite načine„. Ocenila je da će srpski narod morati pre ili kasnije da se suoči sa počinjenim zločinima. ”Mi ćemo morati s tim da se suočimo. Ako ne sada, onda će nas deca pitati šta se to zapravo zbivalo. Ta deca će putovati u inostranstvu, družiti se, čuće, jer društvo je sve više otvoreno, postoji internet, televizija... Pa će deca pitati: 'Šta ste vi, tata i mama, radili u tom ratu, da li ste ubijali, da li ste dali političku podršku, da li ste bili protiv toga...'„, navela je Beč Nojman.
”Na prostoru Balkana se kroz vekove pokazuje nesposobnost suočavanja sa zločinima, pa potiskivanje prerasta u agresiju. U martu 2004. smo na Kosovu imali primer izbijanja agresije. Kao, mirno, mirno a onda izleti tolika negativna energija, jer su sve agresije zapravo samo potisnute, a prolaze bez ikakvih sankcija, bez kazne. Imamo zločin, a nemamo kaznu, nema ni reči o pokajanju„, navodi Beč Nojman.
_________________________________________________________________

mozhda moj komentar i nije potreban..ona je rekla mnoge stvari
 
more zna on da nas posmatraju one babe iz nvo-a pa oce da nas isprovocira, pa da dodju da nas hapse zbog raspirivanja mrznje,a njega boli,on sa onim mudzahedinima u bosni,niko nista nece da mu kaze jos ce da ga sahrane pored alije i muhameda
 
King 7:
Nego, ovakve stvari se ponavljaju unedogled. Srebrenica, opet Srebrenica pa opet Bosna... Ovi likovi izgleda rade na zanimljivosti podforuma a mi im pomazemo svesrdno i jako strpljivo.

Поштовани господине,

у потпуности се слажем са Вашом кнстатацијом - истином која веома боли сваког Србина и Српкињу. Најгоре у свему томе је чињеница да је и "националка" (РТС) Тадићева прћија - само антисрби имају право да тамо шире своју гебелсовску антисрпску пропаганду. Не постоји нити један једини ел. медиј где се може истина, србољубље и отаџбинофилство глорификовати, орнаментисати и сузом залевати онако како то Српкиње и Срби у светој земљи Србији и заслужују. Време је да се то одмах и сада РАДИКАЛНО ПРОМЕНИ. Они који пљују по свом народу, а величају непријатеље Срба и Србије, ругају се српским жртвама, а оплакују туђе, скрнаве српске светиња, а клањају се туђинским, те без икаквих санкција могу да кажу, поготово највеће измишљене гадости, шта им падне на памет или што им антисрпске газде нареде не могу више да воде и предводе ел. медије у земљи Србији. Време ПИНК-а, Б92, БК-а и овакве каква је РТС-а мора да буде само прошлост која ће нас опомињати какви не смемо никада више бити - дозволити да нам српски непријатељи "креирају" јавно мнење.

С поштовањем,

Крстан Ђ. Ковенић

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top