Koliko znam, po nauci, da bi nesto takvo napravio, treba ti maltene energija citavog kosmosa. Da napravis procep u prostor-vremenu. I plus pitanje je sta bi se tada desilo, sve su spekulacije. Mozda bi se taj neko u tome takodje procepao ili rastegao u spagetu.
Biblija ima svoju vrednost. Pre svega duhovno razvojnom. Ima u bibliji zanimljivih stvari kroz koje mozemo da spoznamo kako su tada ljudi gledali na postojanje, postanje, ontologiju i td.
Cak i prica u Bibliji o postanju zemlje je zanimljiva - bi mrak pa bi svetla. Ako bi zamislio nekakav entitet koji treba ljudima u tom primitivnom dobu da objasni recimo nastanak kosmosa, zemlje, da je zemlja planeta, staj je planeta i td, mozda bi bilo i pametnije kroz predanja, simboliku, alegoriju to objasniti. Za 7 dana- jer kako ces na pr nekome objasniti nekakav ciklus od nekoliko milijardi godina. Koliko ljudi je tada u opste i umelo da broji preko 100?
Problem je institucijalizacija svega toga kroz religiju koja ima indoktrinaciju kao cilj i moc. A lepo i pise: ne imaj drugoga idola osim mene.Nema kraljeva dugih osim mene, vladara i td.