Da nismo odbacili litijum, stigli bismo srednje razvijene zemlje Evrope

TE treba da rade...protiv sam samo ozbiljnih pretnji po okolinu poput rudarenja litijuma i građenja nuklearki kod nas...
Dobro .. a ko proizvodi milijarde baterija i proizvoda od litiuma? Koje su to budale i kreteni da sami sebe truju?
Ko to nezaustavljivo ide u sami vrh, ostavljajući iza sebe truli zapad, USA?
Ima li neko smisleno objašnjenje ili će i dalje biti odgovori u smislu futura prvog, drugog, trećeg.. hiljaditog? ;)

Dobro .. a ko proizvodi milijarde baterija i proizvoda od litiuma? Koje su to budale i kreteni da sami sebe truju?
Ko to nezaustavljivo ide u sami vrh, ostavljajući iza sebe truli zapad, USA?
Ima li neko smisleno objašnjenje ili će i dalje biti odgovori u smislu futura prvog, drugog, trećeg.. hiljaditog? ;)
Australija je najveći proizvođač zato što je njena teritorija u unutrašnjosti nenaseljena i tamo se masovno kopa i litijum i uranijum...

@tema

Nizozemska tzv. Holandija ima oko ~ 10,000 kv/km poljoprivrednog zemljista i izvoz poljoprivrede oko $50,000,000,000

Srbija
(bez KiM) ima oko ~ 30,000 kv/km poljoprivrednog zemljista.

To je samo prica o profitu, u koju nije uracunata steta za zivotnu okolinu, ako to uopste moze da se izracuna i naplati.

Poslednja izmena od moderatora:
Otišli ste u ćorsokak.. pišete ono što vi mislite a ne ono što je realnost. lijepo se naglašava da bi uz eksploataciju litijuma sustigli srednje razvijene evropske države.
Ne bi, to je budalaština.
Pogledaj gde se na ovaj naćin eksploatiše litijum. Zemlje trećeg sveta i neke pripi...ne u Australiji.
Nemačka ima ekološki pristup eksploataciji litijuma odvajanjem iz termalnih voda.

Ne vredi objašnjavanje.
Nije Vučić rekao da ćemo da živimo od litijuma, nego da bi uz eksploataciju litijuma išle i fabrike za proizvodnju baterija,
verovatno čak i električnih automobila.
A to što im onaj vlasnik mini hidroelektrane u pokušaju, koji je ceo svoj bedni život prijavljen na birou, prodaje kao činjenice,
mogu samo neobrazovani (da ne upotrebim drugu reč) da progutaju.
jeste, pravili bi fabrike letećih automobila i čipova.
Opsenjivanje neobrazovanih.

Nikako mi nije jasno koji ce nam Rio Tinto, za kopanje litijuma? Zar mi ne umemo to da radimo? Ovako bi profit isao Rio Tintu, a Srbija
em sto nista ne bi zaradila, em sto bi taj deo zemlje bio unisten… zar je Tito bio sposobniji kad je otvarao rudnike, kad smo to sami
radili?
Gde unemo jbt ni puteve vise ne pravimo sami...

@tema

Nizozemska tzv. Holandija ima oko ~ 10,000 kv/km poljoprivrednog zemljista i izvoz poljoprivrede oko $50,000,000,000

Srbija
(bez KiM) ima oko ~ 30,000 kv/km poljoprivrednog zemljista.

To je samo prica o profitu, u koju nije uracunata steta za zivotnu okolinu, ako to uopste moze da se izracuna i naplati.
Uracunaj tu i 50 suncanih dana koje Srbija ima vise od Holandije.

Uracunaj tu i 50 suncanih dana koje Srbija ima vise od Holandije.
Uracunao sam i da su Holandjani 3x pametniji da nadomeste 3x vise obradive zemlje koje Srbija ima, ali sam se zayebao.

Srbija ima oko ~$5milijardi, sto je 10x manje sa 3x vise obradive povrsine.

Kako nazvati takvu glupost.

Onda dodje predsednik drzave i njegovi lakeji i prica kako je i to trebalo zagaditi za neki kikiriki od rudne rente.

IQ na nivou pećinskog coveka.

Uracunao sam i da su Holandjani 3x pametniji da nadomeste 3x vise obradive zemlje koje Srbija ima, ali sam se zayebao.

Onda dodje predsednik drzave i njegovi lakeji i prica kako je i to trebalo zagaditi za neki kikiriki od rudne rente.

Kombinacija nesposobnosti i nedozvoljavanjela realizacije od onih koji bi to umeli itd...

I dalje ne vidim neki smisleni odgovor.. sve što se da pročitati (par izuzetka) je mržnja i želja da Srbija ostane na dnu.. da se primjetiti da se sadašnje stanje u Srbiji opisuje kao da je gore nego posle 2000g kada sk0ro ništa nije radilo, kada je većina fabrika bila pokradena, devastirana, zatvorena, uništena..

Sa psihološke strane to se da jednostavno objasniti.. mržnja kao dijagnoza je znak da je takva osoba već izgubila svaki kredibilitet i sposobnost da realno sagleda trenutno stanje i realnost.
Ne čude me pojedinci ali neke baš i ne mogu shvatiti.. svi se bore za bolji, veći standard i prosparitet a ovdje se inženjerima, doktorima raznihh nauka tj stručnim licima u njihovom domenu rada, pokušava osporiti da u najmanju ruku pojma nemaju i da se manu "ćorava posla."

Ali gle jada da ne kažem čuda.. niko da stručno objasni kako i na koji način da (od jedne razorene zemlje od nato pakta, katasttrofalne (pljačkaške) "privatizacije", lopovluka, korupcije i devastacije.. ) se zemlja Srbija unapredi u svakom smislu?

Može li se u zemlji Srbiji biti samo običan patriota a da te ne prozovu da si zbog toga, tamo neki sns bot, kupljen i potplaćen da bi samo volio svoj narod, svoju zemlju, državu?

Ovo je priča za malu djecu.. Holandija kao i ostale kolonijalne zemlje su se obogatile iskorištavajući rudna i druga bogatstva, kao i radnu snagu "domorodaca" i na taj način stekle basnoslovna bogatstva. Uporedjivati to sa našom zemljom koja je mnogo puta u istoriji bukvalano zbrisana i uništena sa lica zemlje je neuporedivo.

Ovo je priča za malu djecu.. Holandija kao i ostale kolonijalne zemlje su se obogatile iskorištavajući rudna i druga bogatstva, kao i radnu snagu "domorodaca" i na taj način stekle basnoslovna bogatstva. Uporedjivati to sa našom zemljom koja je mnogo puta u istoriji bukvalano zbrisana i uništena sa lica zemlje je neuporedivo.
Ovde bi se samo obogatila ta korporacija Rio Tino i odmaci politicari koji bi se ugradili a narod i drzava Srbija bi dobila zagadjenje zivotne sredine i sto rece kolega kikiriki od rente

Ja nisam protiv eksplatacije ali pod uslovom da se napravi korporacija u kojoj ce dionicari biti svi drzavaljani Srbije sa jednakim brojem dionica ali da kajmak kupe strane korporacije i domaci korumpirani politicari ne

Rugati se nekim urodjenim (ili izmišljenim ) ljudskim nedostacima i manama je najniži oblik kulture i kućnog vaspitanja.
Ako to kaže jedan predsjednik, njegovo mišljenje i prijedloge podržava gro njegovih glasača koji su pobijedili na izborima.
Dakle, nije riječ o nečijem izgledu niti je tema izrugivanje, već ekonomski napredak i prosperitet naše države.
Fino da se preselis tamo
Svi koji su za kopanje litijuma da se se sa svojom familijom presele u Nedeljice i okolinu.
Nek svojim primerom daju da nije stetno

Ovde bi se samo obogatila ta korporacija Rio Tino i odmaci politicari koji bi se ugradili a narod i drzava Srbija bi dobila zagadjenje zivotne sredine i sto rece kolega kikiriki od rente

Ja nisam protiv eksplatacije ali pod uslovom da se napravi korporacija u kojoj ce dionicari biti svi drzavaljani Srbije sa jednakim brojem dionica ali da kajmak kupe strane korporacije i domaci korumpirani politicari ne
" ..procvetala bi nam zapadna Srbija. Mogli smo da uslovimo firme da rade po najvišim standardima i da nam procveta Srbija. Imali bismo 3,5-4 posto rast veći na godišnjem nivou. Za 10 godina bismo stigli srednje razvijene zemlje EU."

Ugovor sa Rio Tintom je poništen, kako je već objavljeno.. zna se ko ga je i sklopio.
Niko normalan nije da nas neko (o)pljačka i da dajemo u bescenje svoja bogatstva. To svakkao neće proći, ako je tako.

Back