Da nismo odbacili litijum, stigli bismo srednje razvijene zemlje Evrope

Сви смо наведени на погрешан траг. Какве црне батерије. Ево зашто не дамо докторку Карличић из "Лазе" и "Рио Тинто":

Литијум карбонат се прописује за све фазе биполарног поремећаја, и за маничну и за депресивну епизоду. Може да се користи и код схизоафективног поремећаја, када поред биполарног поремећаја постоје и психотични феномени у виду халуцинација (визуелних, акустичких), сумануте или бизарне идеје.
 

„Do 20. marta smo privukli 692 miliona evra stranih direktnih investicija, što je najbolji rezultat do sada“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mart je bio odličan, januar nije, ali nadam se da ćemo dobro nastaviti. Idem u Valjevo otvaram Bicerbu, biće Hajsens, Hansgroe… mnogo toga treba da se otvori ove godine“, rekao je Vučić na Pinku.
Prema njegovim rečima, moramo da imamo 2,5 odsto rast BDP-a da bismo smanjili razliku u odnosu na razvijene zemlje.

Pogledajte prilog 1316788
Jedini otvoreno kažem da smo sa litijumom napravili grešku. I i dalje tvrdim da smo napravili grešku, procvetala bi nam zapadna Srbija. Mogli smo da uslovimo firme da rade po najvišim standardima i da nam procveta Srbija. Imali bismo 3,5-4 posto rast veći na godišnjem nivou. Za 10 godina bismo stigli srednje razvijene zemlje EU. Zato je trebalo zaustaviti Srbiju u tome, to su strane službe uradile“, rekao je predsednik Srbije.

Meni je jasno zašto su to stranci uradili, ja to razumem. Oni kada govore o balansu, to znači da Srbija ne sme da ode iznad i da mora da se kontroliše sa onim oko nje i sa pritiscima. Zato su nam razorili zemlju, kako god da bude izgubili smo pet godina u razvoju. Imali smo belo zlato, nešto što je retka stvar u Evropi“, rekao je Vučić.

„Čak i da vlada sada promeni odluku, a neće, izgubili smo tu pet godina“, dodao je.

Rudarstvo je uslov napretka jedne zemlje, objasnio je Vučić.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbij...bismo-srednje-razvijene-zemlje-evrope-2308517

b92
******************
Ako sami nećemo da koristimo litijum i dr rudna bogatstva, kao što onomad reče Šojić "ima ko hoće"..
A šta je bitno.. uvjeriti i raspršiti iluzije da je eksploatacija litijuma doonosi više štete nego koristi.
Jer posle toga ostaje samo pustinja, jalovina i neplodno zemljište..? Svejedno što je Abu Dabi izgradjen na 100% neplodnom zemljištu tj pijesku, jer.. pare sve naprave.
Ipak, šta će Srbiji neki takav rudnik tj zlatna koka, jer to nije za nas, mi nismo navikli da živimo bolje i prosperitetnije.. ruku na srce, neko pošten i dobronamjeran iz vana, nam to neće reći niti mu to pada na pamet.
Ipak, sve je moguće kažu, pa tako i drvena peć.. i ona jednom gori. Mslm ako se promjeni današnja garnitura na čelu Srbije, može bit da će neki preko noći "promjeniti mišljenje" i reći daaaaa... litijum je naša nada, naše bogatstvo, Srbija je pod srećnom zvijezdom.
Da, samo dvoličnost nije nešto što se može i da zakumuflirati i ostati neprimjećena, tako da eto, drugi mogu ali mi na našu žalost (ili glupost za sada) ne.

Do kad?

Do danas?
 
Nek Vučić prvo objasni zašto su farme krava bankrotirale i što se proliva mleko po Srbiji, dok se istovremeno uvozi to isto mleko.
Zašto je neprofitabilno u zemlji agrarnoj Srbiji baviti se poljoprivredom? Kakva je to ekonomska politika?
1694940269091.png

To treba pitati i kobasicarku.
 
Drzava se najlakse pljacka sa stranim faktorom i novac pere preko stranih banaka. Nista novo, od Kipra do Emirata.
Sve manje se cudim sto su streljali posle ‘45.
Neda banda fotelju dok nepopije metak.
To je usud kolonija i naroda koji ne nauce lekciju i ne stvaraju institucije.
Narod koji iz svojih gresaka ne nauci lekcije to je najglupsi narod u Univerzumu.
 
Narod koji iz svojih gresaka ne nauci lekcije to je najglupsi narod u Univerzumu.
Veoma sam razocaran niskim stepenom higijene u Srbiji; mentalne, fizicke, gradske, itd.
Mozda se neko spasi na selu i u prirodi, a ovo ostalo je neka geto (ne)kultura koja ne pristoji jednoj kontinentalnoj evropskoj drzavi.

Knjiga, sapun, fasada i stap za skupljanje smeca je prioritet svake kuce u Srbiji; nikakav litijum.
 
Nikako mi nije jasno koji ce nam Rio Tinto, za kopanje litijuma? Zar mi ne umemo to da radimo? Ovako bi profit isao Rio Tintu, a Srbija
em sto nista ne bi zaradila, em sto bi taj deo zemlje bio unisten… zar je Tito bio sposobniji kad je otvarao rudnike, kad smo to sami
radili?
Није тито отварао никакве руднике,рудници у Србији су постојали и пре тита...(једино рудник Уранијума у источној Србији због своје фикс идеје о прављењу атомске бомбе што није успело)...
Ти неки рудници у време тита и јесу деценијама спасавали економију несрећне државе од тоталног краха илити продужавали су агонију...
 

Back
Top