Da nije Gavrilo ubio pogresnog coveka !

Vidim da govorish cistim srpskim jezikom kad kazesh HILJADA ! :lol: :lol: :lol:
Pravi Srbi uvijek bi rekli staru srpsku rijech - TISUCU ! :rotf::rotf::rotf:

Тисућу је словенска реч, бар њу нисте променили. Хиљада је српска реч, а ја говорим српским језиком , а не словенским. Видим да си јако интелигентна, с обзиром на твоје одговоре...

Тисућу је словенска реч, бар њу нисте променили. Хиљада је српска реч, а ја говорим српским језиком , а не словенским. Видим да си јако интелигентна, с обзиром на твоје одговоре...
HILJADA je srpska rijech taman toliko koliko:

CILIM, BAKLAVA , TULUMBA, CHARAPA, CEVAP, BUREK, DZEZVA... :rotf::rotf::rotf:

Срби су сами победили, то ви Мађари најбоље знате

Izvini što ti upadam u basnu, koji Mađari? A da te ja malo, Srpkinja 200%, propitam istoriju, Srbendo? A?
Pusti druge, o svojim greškama govori, jedino tako ih možeš izbeći i ne ponavljati, istorijski gledano...Dosta je bilo pobeda posle kojih smo sve manji i siromašniji.

Aneksija BiH je bio najgori vid brutalne i imperijalne politike koju je A-U provodila na Blakanu

Da ne spominjem ponižavajuće trgovačke ugovore kojoj je nametala Srbiji, carinski rat...

A-U je želela Srbiju kao satelit državu, što manju ekonomski i politički slabiju, podržavala je sve njene neprijatelje, poput Šiptara, Bugara, Hrvata-frankovaca (klerikalci, srbomrsci i ekstremisti)

Rat je bio neizbežan, a nametnula ga je A-U, jer ga je želela....

U Evropi su se u godinama pre toga i posle toga desile desetine atentata (na vadare i političare) koji nisu bili povod ni za kakav rat....

Samo naivan (da ne kažem glup) čovek može da veruje da je uzrok rata čin Gavrila Principa...

Da nije bilo Gavrila našao bi se neki drugi povod...

Tako je, Dikan.

AU-EU ista meta, isto rastojanje. A mi? Šta danas želi EU? Isto ono što je želela AU. Hoćemo li čekati da EU propadne pa da nama svane? Koliko li će nas koštati to svanuće...

Sve je tačno što kažeš. Može li nekako bez ratova i stradanja, postoji li način da ne budemo povod, da ne budemo mi vazda nečija želja? Šta mi to imamo što drugi žele?

Ponekad se prosto uplašim koliko se istorija ponavlja i koliko se mi na isti mamac pecamo.

Tako je, Dikan.

AU-EU ista meta, isto rastojanje. A mi? Šta danas želi EU? Isto ono što je želela AU. Hoćemo li čekati da EU propadne pa da nama svane?

Sve je tačno što kažeš. Može li nekako bez ratova i stradanja, postoji li način da ne budemo povod, da ne budemo mi vazda nečija želja? Šta mi to imamo što drugi žele?

Ponekad se prosto uplašim koliko se istorija ponavlja i koliko se mi na iste greške ,,pecamo,,.

Nije to tako jednostavno.....
Britaniji i Francuskoj je smetalo sve veće jačanje Nemačke...Nemačkoj se nije dopadala raspodela kolonija u svetu...
Srbija je uspostavila jake veze naročito sa Francuskom, počela da jača ekonomski i politički, da se demokratizuje....To je smetalo A-U koja je tu zonu htela za sebe...Imala je saveznika u Nemačkoj....
Car Nikolaj u Rusiji je bio politički slepac....
Velike sile su želele rat, da bi rešile svoje probleme i razmerice ...Srbija i BiH je samo mesto gde su upalili fiteilj...Moglo je i u Maroku ili bili gde....

Danas EU kroji Srbiju kao i Austro-Ugarska, a Srbija nema političkog saveznika, a mora ga naći nekog baš u toj EU...
Nemamo mi ništa što oni žele....nego se nađemo unutar sukoba velikih sila ....Lako manipulišu s nama, kao i sa mnogim drugim narodima....

A veliki su zato veliki-mudri, proračunati, makijavelisti, zavade pa vladaju.....

ne znam za tvog dedu savu kovachevica i ujaka ivu lolu ribara, ali srbija je u kolubarskoj bici potukla austriju do nogu i spremala prelaz u kontraofanzivu. ukljucivanje trecih strana u sukob ne anulira POTPUNI poraz austrije u ratu sa srbijom. i ne seri vise tako ti dede kovachevica, ok?
vid smece gastarbajtersko sto se razume u genetiku i korene drugih forumasa ,alal vam vera druze Jabucilo :mrgreen:

Vuk Karadzic je govorio u tisucama. Hiljada je grcka rec koju su doneli njihovi trgovci u Srbiju.
Vuk je tada jos upozoravao da ako nastavimo da primamo tudjice u nas jezik, icicemo u Zagreb da cujemo srpski.

vuk je govorio kako je govorio - a srpska rec do prelaska na 'hiljadu' bilo je - TUSHTA. ne tisuca. TUSHTA. primeticete da se ova rec, TUSHTA, razlikuje donekle od reci tisuca time sto se pise i zvuci kao - TUSHTA, sto cini sasvim ocoglednim cinjenicu o tome da je rec TUSHTA bila rec koju su koristili srbi do reci 'hiljada' kako bi ta srpska rec TUSHTA bila zamenjena potom na rec hiljada umesti reci TUSHTA.

da li sam bio jasan, ili da budem podrobniji?

Vuk je tada jos upozoravao da ako nastavimo da primamo tudjice u nas jezik, icicemo u Zagreb da cujemo srpski.

A zato nije izostavio nijedan turcizam, u srpskom rečniku....:rolleyes:

Hiljada kao i mnoge grčke reči su ušle u Srbiju u srednjem veku preko religije, još za vreme Svetog Save....Kao i u Bugarsku, Makedoniju, BiH, čak i u neke krajeve Hrvatske...

Ljudi, šta vam je? Naravno da je AU poražena. Naravno da je Srbija pobednik. Pravo pitanje je: koliki je Srbija pretrpela gubitak, a šta se desilo nakon pobede. Mini Jugoslavija. Setite se kako su prošli srpski junaci posle rata. Ko je priman u Kraljevsku vojsku, a kakav tretman su imali preživeli srpski oficiri i ostali.

U čemu je problem? Nemojte samo krenuti sa pričom o masonima, o saveznicima i ostalim pojavama iz senke. Daj jednom da kažemo - pogrešili smo, krivi smo za to i to...Dokle više sa tim jalovim pobedama i mrskim neprijateljima, ljudi, ej, Srbija je u pitanju.

Vojnička pobeda + politički poraz - (Jugoslavijax3) :1999=juče.
Pali smo, iako je u pitanju jednačina sa svim poznatim činiocima. Tačan odgovor glasi: sutra.

vid smece gastabajetsko sto se razume u genetiku i korene drugih forumasa ,alal vam vera druze Jabucilo :mrgreen:

vidi pichko lichka, ne hebe me uopste sta ti mislis o mom gastarbajterisanju ali to da te pravio petokrakas vidi se i sa trihiljaditog kilometra - za tebe istorija pocinje od dana kad je mali jozhe u bukvaru shebao koritu. mani se srpskih ratova, bolje pricaj o eu integracijama, ta novija istorija vama kumrovcanima bolje ide...

U ww1 je prepolovljeno musko stanovnistvo Srbije.
U Karadjordjevim ustancima isto.
Demografi su izracunali da bi po brojnosti Srbi danas bili skoro desetostruko brojniji narod, otprilike kao Nemci.
U ww2 poginulo preko 1,5 milion, poturcilo se X, pokatolicilo se X...
A moglo se dosta toga izbeci da smo imali vise Milosa a manje crnih Djordja.
Da li bi bili danas u ovakvoj buli da nas je 80 miliona, i kolika bi bila Srbija ?

Nije to tako jednostavno.....
...a Srbija nema političkog saveznika, a mora ga naći nekog baš u toj EU...

Ovo je jednostavno-MORA Srbija naći saveznike unutar EU. Sve mi liči na priču o ponašanju slepog miša, koji je gledao sukob, nije znao kome se prikloniti, pa pred kraj bitke pogrešno procenio. I platio previsoku cenu.

Sad visi negde po pećinama, odbačen i jadan.

Dobar ti je post. No po babu, ni po stričevima.Tako je kako je. Pozzz.

A zato nije izostavio nijedan turcizam, u srpskom rečniku....:rolleyes:

Hiljada kao i mnoge grčke reči su ušle u Srbiju u srednjem veku preko religije, još za vreme Svetog Save....Kao i u Bugarsku, Makedoniju, BiH, čak i u neke krajeve Hrvatske...

Ja sam cuo na B92 KAD NOVINAR KAZE "NOGOMET" NEZNAM STO NIJE REKAO FUDBAL.
POSLE MI JE NEKO REKAO DA JE TO SRPSKA REC.
Neznam da li je to tacno?

vidi pichko lichka, ne hebe me uopste sta ti mislis o mom gastarbajterisanju ali to da te pravio petokrakas vidi se i sa trihiljaditog kilometra - za tebe istorija pocinje od dana kad je mali jozhe u bukvaru shebao koritu. mani se srpskih ratova, bolje pricaj o eu integracijama, ta novija istorija vama kumrovcanima bolje ide...

jes vala zato si i dezertirao u zemlju u kojoj su na vlasti sve same bivse komunjare i udbasi jer si nacionalno svestan Srbin da ne kazem bivsa reakcija i predratna elita :mrgreen::mrgreen:

vuk je govorio kako je govorio - a srpska rec do prelaska na 'hiljadu' bilo je - TUSHTA. ne tisuca. TUSHTA. primeticete da se ova rec, TUSHTA, razlikuje donekle od reci tisuca time sto se pise i zvuci kao - TUSHTA, sto cini sasvim ocoglednim cinjenicu o tome da je rec TUSHTA bila rec koju su koristili srbi do reci 'hiljada' kako bi ta srpska rec TUSHTA bila zamenjena potom na rec hiljada umesti reci TUSHTA.

da li sam bio jasan, ili da budem podrobniji?
Dovoljno jasan.
Verovatno je otada i ostao izraz za masu ljudi : TUSTA I TMA.

Back