Da nam nije zdravlja ne bi bilo ni nas!

"Zure da odrastu, a potom bi zeleli ponovo biti djeca. Sto trose zdravlje da bi stekli novac, pa potom trose novac da bi vratili zdravlje. Sto razmisljaju teskobno o buducnosti, zaboravljajuci sadasnjost. Na taj nacin ne zive ni u sadasnjosti ni u buducnosti. Sto zive kao da nikada nece
umreti, A onda umiru kao da nikada nisu ni ziveli."
 
Bebo ja sam veoma dobro iskusio kako je biti bolestan i kako je kad nisi zdrav i mnogo puta kazem sam sebi...Dok sam ja ziv i zdrav bice svega,a kad mene ne bude nece biti nicega.U pravu si kad kazes da mnogi od nas ne razmisljaju koliko nam je zdravlje vazno.Zato cuvajmo svoje zdravlje jer nam je ono najvece bogatstvo koje imamo.
 
Zdrav čovek nikada ne razmišlja o bolesti . Sve što čuje strašno na tu temu , potiskuje sa ubeđenjem da se to njemu ne može desiti . Zato se svako ko se iznenada razboli šokira tim saznanjem .
Bolest na neki način i izoluje čoveka , a pogubno deluje i ako čovek ima takve "prijatelje" da se u njihovo prijateljstvo uveri tek kada se razboli .
Svi mi tvrdimo da čuvamo zdravlje , ali od nekih stvari se ne možemo sačuvati .
Desi se da dospeš u bolnicu nakon saobraćajke , iako si pre toga bio zdrav ko dren .
Šta učiniti onda sa sobom ?
 
Kada sam bila mala, volela sam da peca.I tako sam upecala jednu lepu belu ribicu....Obradovala sam joj se.Potom sam primetila da ribica ima crvene ljuspice na krljusti.Sa gadjenjem sam je odbacila i zavitlalka u reku.Sada se osecam bas kao ta ribica: lepa bela i sa crvenim tufnama po kozi.Da li ce i mene neko tako odbaciti kao sto sma ja tu ribicu?
 
Black -Devil u drugom razredu srednje skole, lezala sam u bolnici ceitri meseca....I znas li koliko me je puta posetila najbolja drugarica? Citava tri.Tako to ide, znam.Cim se razbolis, cim nekog trebas, on bezi.....A svaki put kada sam ja njoj trebala, bas svaki put sam bila tu....I njoj jos nisam rekla sta mi se desava.Mislim da joj necu ni reci.Bavile smo se istim poslom(manekenstvom) i mislim da bi mozda malo ipak bila srecna, a to mi ne treba
 

Back
Top