Da mozete da birate, da li bi izabrali da budete rođeni? Da ili ne?

Da mozete da birate,da li bi izabrali da budete rođeni? Da ili ne?

• Da

glasova: 9 50,0%
  • Ne

glasova: 9 50,0%

• Ukupno glasova
    18
Razmišljala sam na ovu temu pošto mnoge kulture vjeruju u reinkarnaciju.
Neki čak tvrde da mi biramo naše roditelje prije rodjenja I baš me zanima ko izabere neke narkomane ili alkoholičare, incestne roditelje..pa mi ta teorija nije jasna i prihvatljiva.
Zamisli izabreš roditelje koji ne žele djecu i pričaju o abortusu ako su trudni a ti sa neba kažeš:” E, oću ove!”
Jedino možda pije vode ako si “tamo gore” shvatio da ti kao pojedinac apsolutno nisi bitan,kako će tebi biti na Zemlji već da je Sve u svrhu razvoja života, nekog velikog projekta u kom nema sebičnih poriva.
Tako da..sa Ovom sviješću nebi volila da se rodim ako bi me zapalo da negdje od 5-te godine sklapam IPhone , da me udaju negdje u 6-toj godiini, da se rodim sa sidom ili kao psihopata..

Sa onom drugom sviješću gore objašnjenom vjerovatno se nebi ni pitala želim li se ponovo roditi.

Ovo pitanje "da li biste birali da budete rodjeni ili ne" nema nikakvog smisla. Jer da biste birali vec morate biti rodjeni
Onaj ko je rodjen ima opcije i moze da bira.
Da je zivot toliko los, ne bi se toliko trudili da zivimo i da ostanemo u zivotu, stvar je u kvalitetu zivota.

Zamisli da postoji beskonačni broj vremenakih dimenzija u kom se život svakog pojedinca ponavlja u krug istim tokom, istim roditeljima, istom sudbinom..
Kad bi imao moć da pritisneš Da ili Ne nakon prvog života da se ponavlja beskonačno..šta bi pritisnuo?
Odgovorom na to pitanje možeš samo saznati Koliko smo bili sretni u ovom jednom živoru, koliko cjenimo dobro a Koliko loše da bi ponovili sve ispočetka.
Nekako me malo podsjetilo na Šumu Striborovu kad je Stribor pitao staru majku dal želi ponovnu mladost i život bez sina koji joj je nanio puno bola pa je ona ipak izabrala isti život sa bolju ali I neizmjernom srećom majčinstva.

Zamisli da postoji beskonačni broj vremenakih dimenzija u kom se život svakog pojedinca ponavlja u krug istim tokom, istim roditeljima, istom sudbinom..
Kad bi imao moć da pritisneš Da ili Ne nakon prvog života da se ponavlja beskonačno..šta bi pritisnuo?
Odgovorom na to pitanje možeš samo saznati Koliko smo bili sretni u ovom jednom živoru, koliko cjenimo dobro a Koliko loše da bi ponovili sve ispočetka.
Nekako me malo podsjetilo na Šumu Striborovu kad je Stribor pitao staru majku dal želi ponovnu mladost i život bez sina koji joj je nanio puno bola pa je ona ipak izabrala isti život sa bolju ali I neizmjernom srećom majčinstva.
Interesantno je spominjanje Sume Striborove, posto zapravo ima veze s ovom temom.
Poenta u Sumi Striborovoj jeste da je majka bila sebicna i razmisljala samo o sebi izabrala bih neki od svetova, no ona je izabrala pravi i tezi put, pokazala je moralnu snagu i zato je na kraju trijumfovala. Tako da se neka pouka moze izvuci iz te price.

Otkud znaš da nisam izabrao ponovo reinkarnaciju i zašto nisam prekinuo ciklus ove torture...poenta je nikad se ne reinkarnirati i dostići više levele svesti. Niko mi nije uperio pušku i naredio da dođem ovde.
Nema definitivnih dokaza niti da reikarnacija postoji niti da ne postoji, no citav koncept po mom misljenju nema smisla, tj da karikiram reinkarnacija je kao da si pao razred u skolovanju i onda ti izbrisu pamcenje pa onda ponovo ispocetka.
Pre mnogo miliona godina bili smo amebe koje nisu imali (gotovo?) nikakve svesti, jel smo se i onda reinkarnirali da bi dostigli visi nivo svesti?
Treba se vise baviti konkretnim stvarima i uz nesto napora, mozda necemo pitati ovako ruzna pitanja kao sto je: Da li bi smo birali da budemo rodjeni?
Valjda ste i vi necija deca ili prijatelji, valjda ste nekom makar malo ulepsali svet i pomogli, ako jeste onda dobro da ste rodjeni.
A pravo pitanja za ovu temu jesu, sto vas je toliko razocaralo? Da li ste previse ocekivali, a premalo ostvarili? Da li ste zrtva niza nesretnih okolnosti ili ste razmazena derista prepuna samosazaljenja?
A zatim bi mozda mogli doci do pretpostavki kako napred.

Kako bi mogao da biram nesto sto jos nisam u celosti okusio i spoznao do kraja?

Prvo moram da prozivim ovaj zivot do kraja koliko mi je dat sticajem okolnosti da bi odgovorio na ovo pitanje...

Mozda ako imam prilike tu negde pred kraj zivota da odgovrim na to pitanje ovako bih lagao samog sebe a i vas kao malo dete koje misli da zna sta ce biti u zivotu kad poraste i s kim ce da se ozeni ili uda, koliko dece ce imati...

Back