Да ли знате за овај трик како да преживите инфаркт ако сте сами?

Pokušavam da shvatim napisano ali ne ide.
Miokarditis je prolazna pojava mada neprijatna i unosi nemir ali samo ako ne postoje drugi problemi sa srcem.

U suprotnom može da izazove smrt u simbiozi da drugim patološkim stanjima.
Ako postoji ateroskleroza, ako postoji angina pektoris, ako je detektovana srčana slabost 40% pa naniže kad ti i hodanje problem a malo li zapneš padneš umoran ko da si ceo dan cepao drva, zatim stanje srčanih zalistaka... ni ovde nije kraj spiska...

Najmanje su potrebni komentari u stilu "Bosno moja": "Imala moja punica taj miokarditis eno je voza kamijona u Njemačku"
Kako da ne... Ko zna śta je imala pogotovo ako je saznala na Google po ukucavanju simptoma ili gledanja u tabelu simptoma.

Postoje ultrazvuk, holter, skener, magnetna rezonanca...
Manite se Google medicine...
Neko se školovao za ovo jer želi da pomogne drugima.
Ne moraš da razumeš. Nije ni važno. Nije mi bio cilj da omalovažavam, umanjujem ili uvećavam stanje već da kažem da ni jedna dijagnoza nije definitivna, niti da ima isto delovanje kod različitih osoba. Kao što si sam napisao - simbioza sa drugim stanjima.

Ne lečimo se svi uz pomoć Google-a, neki konsultujemo i lekare.

Ne moraš da razumeš. Nije ni važno. Nije mi bio cilj da omalovažavam, umanjujem ili uvećavam stanje već da kažem da ni jedna dijagnoza nije definitivna, niti da ima isto delovanje kod različitih osoba. Kao što si sam napisao - simbioza sa drugim stanjima.

Ne lečimo se svi uz pomoć Google-a, neki konsultujemo i lekare.
Isto tako sam napisao da će se nagadjanje svesti na minimum kada se urade zvanične analize uz pomoć medicinskih pomagala.

Nažalost, iako se savetuje preventivni lekarski pregled osobama preko 40 godina, privatna režija je jedina opcija. A tu onda dolazimo do momenta "zaśto bih im platio 50.000 za kompletan pregled da mi kažu kako je sve u redu?"
Zato śto sa 50.000 ne možeš da vratiš na staro "ako se dešava a ti nisi znao"

Kod državnog su liste čekanja pa jedino ako je hitan slučaj ali tu se izgubi minimum tri meseca u najboljem slučaju...

Tu popravke nema, samo krpljenje (stent, bajpas) a stari se... pa ni lekovi ne pomognu uvek...

Sad sam se setio... a to mi rutina pa zaboravim...

Imali ili nemali (Bofgu nek je hvala) problema sa srcem probajte da uvedete preventivu ako ste spucali 40 i više godina:
- Aspirin ili Cardiopirin (isti lek, različiti proizvodjači, drugi je kao obložen zbog želuca)
- Ekstrakt crvenog pirinča ili glog/beli luk (sagorevači lošeg holesterola u srčanim arterijama, pucanje tromba je razlog za infarkt a formira ga loš holesterol)
- Q10 suplement ( posle 35-te ovaj enzim se teže proizvodi u organizmu pa je potrebna veštačka dopuna)

Prvi kritični period za srčani problem kod muškaraca je 35-ta godina života, drugi je oko 50-te
sem srčanog uključen je i moždani udar kao potencijalna opasnost

Back