Da li znate plivati?

Da li znate plivati ?

• Da super sam plivac

glasova: 29 80,6%
  • Znam plivati ali nisam siguran/na u dubokoj

glasova: 7 19,4%
  • Ne znam plivati ali ipak ulazim u vodu (more, reka,jezero)

glasova: 2 5,6%
  • Ne znam plivati i sjedim na plaži posmatram plivace

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    36
Umem da plivam, kraul stilom mogu da se krećem, pa recimo prosečnom brzinom za jednog plivača. Ali nezgoda je što sam u slaboj fizičkoj kondiciji, pa ne mogu dugo u kontinuitetu da plivam. Jednom preplivam olimpijski bazen i umorim se. A brat moje babe je bio plivački maratonac, plivao je po rekama od jednog do drugog grada. Šteta što nisam povuk'o malo od te genetike.

Zamisli ovo::
nas dvoje smo sami u camcu,pecamo ribu,ja uopce ne znam da li znas plivati.Ja slucajno upanem u more i povuce me neki klinac doli,trava se zamotala oko nogu ili mriza,kako bi me ta druga osoba spasila ako ne zna da pliva????

Zamisli ovo::
nas dvoje smo sami u camcu,pecamo ribu,ja uopce ne znam da li znas plivati.Ja slucajno upanem u more i povuce me neki klinac doli,trava se zamotala oko nogu ili mriza,kako bi me ta druga osoba spasila ako ne zna da pliva????
Ти старци су већ помрли, али би ли вјеровала да су постојали људи по отоцима рођени на пар метара од мора који су цијели живот живјели ту на обали, скоро сваки дан ишли у рибе, бацали парангале, мриже и сл, а да се ама баш никад нису „окупали” у савременом значењу те ријечи тј. да нису знали ни пливати? Њима је море било њива, само што нису вадили кумпире него рибу.

Tocno,ima ih i dan danas jos ljudi ovamo koji ne znaju da plivaju...
Ima i turista koji dolaze i uđu u more do pupka cucnu da se pokvase i vani.

Ali cudno da netko ko ne zna da pliva da bi se uputio u ribolov sa camcem,nikad se ne zna sto moze da bude.

Recimo da meni ta osoba upadne u more ja ju ne bi mogla spasiti,jer uhvati ga panika on se rita,mlati rukama kad bi mene dohvatio potegao bi me sa sobom u dubinu a ne mozes joj reci da se smiri pa da se uhvati za tebe jer plutati mozemo svi opusteni...Gadno je to ako cemo biti iskreni

Tocno,ima ih i dan danas jos ljudi ovamo koji ne znaju da plivaju...
Ima i turista koji dolaze i uđu u more do pupka cucnu da se pokvase i vani.

Ali cudno da netko ko ne zna da pliva da bi se uputio u ribolov sa camcem,nikad se ne zna sto moze da bude.
Каже се понекад да се за морнаре увијек бирају непливачи, јер ће дуже и упорније бранити брод. :lol: Шала, наравно, али није без смисла.

Recimo da meni ta osoba upadne u more ja ju ne bi mogla spasiti,jer uhvati ga panika on se rita,mlati rukama kad bi mene dohvatio potegao bi me sa sobom u dubinu a ne mozes joj reci da se smiri pa da se uhvati za tebe jer plutati mozemo svi opusteni...Gadno je to ako cemo biti iskreni
Често се савјетује да се дављеника, за његово добро, спуца шаком не би ли се онесвијестио и тако олакшао спасиоцу да га на миру извуче на сигурно. Колико год звучало смијешно, и те како има смисла.

Знам само на кучећи начин да пливам, и то је један једини начин који знам и који сам сам од себе научио. А на друге начине не знам да пливам, не знам чак ни да се одржавам. Немам девојку да ме научи. Теоретски, испада да знам некако да пливам, да по води дођем од тачке А до тачке Б а да не варам.

Back