buudala
Stara legenda
- Poruka
- 77.623
Diploma srednje - b kategorija + rukovanje pešadijskim naoružanjemNe bih sjela na moped ni da mi plate.Zasto bi se to podrazumijevalo?
Plivanje,u redu,moze da ti spasi zivot.
Ali moped moze samo da ugrozi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Diploma srednje - b kategorija + rukovanje pešadijskim naoružanjemNe bih sjela na moped ni da mi plate.Zasto bi se to podrazumijevalo?
Plivanje,u redu,moze da ti spasi zivot.
Ali moped moze samo da ugrozi.
E,bas mi naoruzanje treba.Diploma srednje - b kategorija + rukovanje pešadijskim naoružanjem
Kad ti zatreba, bolje da umešE,bas mi naoruzanje treba.
Ако је супротна обала на тих 5 до 8 километара, ајде и некако, али кад пливаш 5 до 8 км а не стигнеш до Брача па се враћаш, онда не пливаш 5 до 8, него 10 до 16, а то није мало. Знам, Рогошић је препливао Јадран...Da li je 5 do 8 km velika razdaljina?
Кад је ријеч о ријекама (равничарским), ту се не петљам, то није мој терен. Никад ни палац нисам уквасио ни у Сави ни у Дунаву. Немам страха него ми се не улази у онако мутну воду, а још да гацам по трави и блату... нисам навикао, а и не навикава ми се.Ostalo sam opisao, nisam napomenuo da je pogodno za svakoga.
Kod nas je bilo za pojedince uobicajeno preplivavanje Dunava, a na DTD-u i jezerima plivanje u spomenutim razdaljinama uzvodno i nizvodno.
Nisam spomenuo ronjenje na "velikim" dubinama, mesta za pecanje smo trazili, pretrazujuci teren ronjenjem pogotovu za sarana, kako ne bih bio prozvan ona nisu na velikim dubinama, osim za izvesne vrste riba, znaju ribolovci.
Razdvajanje plivanja na morskim i slatkovodnim vodama se podrazumeva, nije na odmet napomenuti ponovo spomenutim aktivnostima se nisu bavili svi.
Tu ko pliva, taj plivaАко је супротна обала на тих 5 до 8 километара, ајде и некако, али кад пливаш 5 до 8 км а не стигнеш до Брача па се враћаш, онда не пливаш 5 до 8, него 10 до 16, а то није мало. Знам, Рогошић је препливао Јадран...
Кад је ријеч о ријекама (равничарским), ту се не петљам, то није мој терен. Никад ни палац нисам уквасио ни у Сави ни у Дунаву. Немам страха него ми се не улази у онако мутну воду, а још да гацам по трави и блату... нисам навикао, а и не навикава ми се.
Појма немам, никад пробао, а и нећу. Потпуно ми је несхватљиво да гацам по блату и трави да бих онда запливао у неком мутљагу.Tu ko pliva, taj pliva
Niko se ne bi trebao nazivati plivačem dok ne prepliva barem nešto što teče brže od 1 m/sПојма немам, никад пробао, а и нећу. Потпуно ми је несхватљиво да гацам по блату и трави да бих онда запливао у неком мутљагу.
Ко је ту одрастао, навикао се, поштујем, али Далматинца вући кроз трску и мочвару да се исплива у „текућој бари”... нетје то да могне.
Није ми то проблем, али да је тло каменито па вода бистра и да станем на чист камен, а не у мочвару... или ако ћеш сликовито, у плаво може, али у браонкасто јок. Не волим чак ни море тамо гдје је онај пијесак толико ситан да је „брашнаст” па кад загацаш подигнеш све блато око себе.Niko se ne bi trebao nazivati plivačem dok ne prepliva barem nešto što teče brže od 1 m/s
Da je Tarzan biti lako, Tarzan bi bio svako...Није ми то проблем, али да је тло каменито па вода бистра и да станем на чист камен, а не у мочвару... или ако ћеш сликовито, у плаво може, али у браонкасто јок. Не волим чак ни море тамо гдје је онај пијесак толико ситан да је „брашнаст” па кад загацаш подигнеш све блато око себе.
Кад помену Тарзана на теми у којој 80% Босанаца не зна пливати... паде ми на памет клипић због ког сам се загрцнуо од смијеха.Da je Tarzan biti lako, Tarzan bi bio svako...
Učio sam da plivam na šlajzu na Begeju.Кад помену Тарзана на теми у којој 80% Босанаца не зна пливати... паде ми на памет клипић због ког сам се загрцнуо од смијеха.
Наравно, уз „не би зора, не би зорааааааа...”Učio sam da plivam na šlajzu na Begeju.
Istom šlajzu gde i Vajsmiler.....
Žena mi je dođoškinja.Наравно, уз „не би зора, не би зорааааааа...”
Hvala na savetu.Na leđa legneš i pokušaš da što više opustiš nogu. U suštini, panika je najopasnija u takvim slučajevima.
Mene kad sam se rodila ubacili u vodu da plivam i ronim naravno da znam plivati i roniti,ali ne volim ni jedno,ne volim da plivam a da ne vidim dno,roniti mogu ali mutno gledam oci mi budu crvene od soli pa i to izbjegavam,,voli se pokvasiti i topiti na suncu,sad ne idem ni to jer previse ih ima ,,a ne volim galamu od dice i mirise razne od hrane,u pm i onda kazu da su debeli,a stalno mlate neki klinac po ustima...
Te razdaljine za mladog coveka u kondiciji koji je plivao od kada zna za sebe pogotovu u rekama poput Dunava na moru nisu problematicne.Ако је супротна обала на тих 5 до 8 километара, ајде и некако, али кад пливаш 5 до 8 км а не стигнеш до Брача па се враћаш, онда не пливаш 5 до 8, него 10 до 16, а то није мало. Знам, Рогошић је препливао Јадран...
Кад је ријеч о ријекама (равничарским), ту се не петљам, то није мој терен. Никад ни палац нисам уквасио ни у Сави ни у Дунаву. Немам страха него ми се не улази у онако мутну воду, а још да гацам по трави и блату... нисам навикао, а и не навикава ми се.
Ima takvih reka, lepo je pecati u njima na pecu...lepo je i kupati se u njima...kupati , ne plivati ,ne znam kako se pliva u takvim rekama...jer to su planinske i brze su , obicno se pliva na jazovima, tj mini jezercima gde je na jednom mestu prepreka pa se tu nakupi vode , mini jezerce...isto je bistro i kamenito dno...ali to nije plivanje, vise je kupanje...Није ми то проблем, али да је тло каменито па вода бистра и да станем на чист камен, а не у мочвару... или ако ћеш сликовито, у плаво може, али у браонкасто јок. Не волим чак ни море тамо гдје је онај пијесак толико ситан да је „брашнаст” па кад загацаш подигнеш све блато око себе.
Uglavnom dobro objasnjenje uz opasku da u moru postoje struje razlicite jacine i temperature, ko zna da pliva kraul zna i da pluta, ne uci se kraul pre osnovnih vestina plivanja, gustina vode utice na plivanje pogotovu kada se opusteno uziva u njemu olaksavajuci ga.Eto moj zakljucak bi bio niti su potpuni plivaci koji plivaju u moru niti oni koji plivaju u rekama...nego mora oba...
Onaj iz mora ne zna kako je sa strujama, to nije zaebancija...opet onaj ko stalno radi intezivni kraul, jer tako mora u rekama, taj se udavi kao ovaj takmicar zato sto ne zna da nije uvek plivanje kraul tehnikom....tj ono sto mu je intuitivno u reci , da ako je u nevolji ili se pusti struji ili pliva kraul, u moru ne znaci nista, jer nema struje...nece ga odvesti nigde, a kraul nema snage i udavi se..
Sa druge strane, oni koji vole bonacu , to ja po sebi , taj ce da pliva 10h ako moze, i ako traje bonaca 10h...i briga ga za vreme...
E sad, ja ne mogu da kazem da mi vestina plivanja u moru pomaze kod plivanja u brzacima...ne vidim pomoc...niti mogu da kazem da mi vestina plivanja u planinskim rekama pomaze kod plivanja u moru...
Isto kao sto ne mogu da kazem da li mi je teze plivati u slatkoj vodi ili guscoj morskoj vodi...
Nekome je teze u slatkoj , ali ako imas snazne ruke u svim pravcima, svede ti se na isto...
Jeste li probali leti zatvoren bazen Tas...tu imate priliku da plivate u slatkoj vodi , u hladnoj i toploj vodi...caka je da osetite koliko je gusca voda u unutrasnjem bazenu , i koliko je teze zamah plivati u takvoj vodi...ali cisto da bi znali gde ste....korisno je...isplivas stazu koju hoces u gustoj hladnoj vodi unutra pa isplivas isto u retkoj toploj vodi spolja..
To kosta duplo ali je interesantno ...
Их, шта све може бити опасност у мору... Једном сам нешто био надрндан и одем поподне сам на купање, било облачно, таман да се не пржим по сунцу. На обали скоро никог, ја лијепо у море... одмакнем подалеко од обале, брчкам се, таман да ме прође надрнданост... Кад, поче невријеме! Ај и вјетар и киша и све, ал поче град! Добује по глави, уби ме. Зароним... добро је... ал морам бар понекад и удахнути... Ставим руке преко главе па кад ме звекне у зглоб на прсту... све звијезде пребројим...Uglavnom dobro objasnjenje uz opasku da u moru postoje struje razlicite jacine i temperature, ko zna da pliva kraul zna i da pluta, ne uci se kraul pre osnovnih vestina plivanja, gustina vode utice na plivanje pogotovu kada se opusteno uziva u njemu olaksavajuci ga.
Vestina plivanja je potrebna u svim vodama i morske mogu biti "opasne", pogotovu kada je nevreme, nisu uvek bonaca, a na pojedinim lokacijama stalno poput nekih na Dunavu i slicnim rekama.
Svaka cast u nacinu uzivanja, mislio sam da na ovoj temi nemam istomisljenika, primecujem da ti smeta unistenje prirode u ovom slucaju konkretno Dunava.
Plivao sam i u Savi i u Dunavu, kao i u drugim rekama. Teže je nego u moru.Ако је супротна обала на тих 5 до 8 километара, ајде и некако, али кад пливаш 5 до 8 км а не стигнеш до Брача па се враћаш, онда не пливаш 5 до 8, него 10 до 16, а то није мало. Знам, Рогошић је препливао Јадран...
Za olimpijaduПо анкетама овако ствари стоје:
Pogledajte prilog 1592624
80% Босанаца и Херцеговаца су непливачи.
Pogledajte prilog 1592629
80% форумаша су пливачи и то супер пливачи.