Da li znate plivati?

Da li znate plivati ?

• Da super sam plivac

glasova: 29 80,6%
  • Znam plivati ali nisam siguran/na u dubokoj

glasova: 7 19,4%
  • Ne znam plivati ali ipak ulazim u vodu (more, reka,jezero)

glasova: 2 5,6%
  • Ne znam plivati i sjedim na plaži posmatram plivace

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    36
I mislim da ovo da je osamdeset posto neplivaca u Bosni nije bas istina.
Jedino ako se tu ubrajaju i oni babe i dede koji nikad nigdje i nisu imali priliku da plivaju.
Omladina uglavnom zna plivati.Cak i generacije mojih roditelja.
Vise poznajem ljudi koji znaju da plivaju,nego onih koji ne znaju.
Mada,naravno,nisam brojala.🙂

Mislim da ja necu nikad dostici taj nivo.🙂
Prvo sto vise nisam bas mlada,a drugo sto i nemam prilike bas cesto da plivam.
Mislim da bi ti još jedan odlazak na more prelomio da od uslivno rečeno polu plivača postaneš potpuni plivač. Što se godina tiče, nije toliko bitno posebno što nisi neplivač. Ti tehnički plivaš, samo treba da se oslobodiš straha od dublje vode. Znam neke ljude koji su naučili plivati i voziti auto u ozbiljnim godinama. Npr. jedna moja komšinica je položila vožnju sa 60 i nešto.

Drina je vrlo opasna.U Drini se mozes udaviti i u plicaku.Desavalo se vise puta da se ljudi udave na metar udaljenosti od clanova porodice i niko nije mogao da ih spasi.
Njeno dno je potkopano iskopavanjem sljunka i pravi virove.Tu nikakvo znanje plivanja ne pomaze.
Poznato mi je, nije slucaj samo na Drini.
To sto vi smatrate virovima su zapravo rupe u koje se propada posto se gornji deo urusava stvarajuci tako neku vrstu "vakuuma", ako znas plivati sto je izgleda kod vas problem koji sam primetio i van foruma ne moze te povuci dole, u tim vasim Dzepovima kako ih zovete je nemoguce nauciti dobro plivati.
Sami ljudi sa vaseg podrucja to tvrde kod nas se ne usuduju dalje uci u vodu od nekoliko metara.
Kupao sam se u njima za mene je to slicno ulasku u kadu.
Virovi koje stvara tok vode na Dunavu koji su za nas normalna pojava vama su neshvatljivi.

I mislim da ovo da je osamdeset posto neplivaca u Bosni nije bas istina.
Jedino ako se tu ubrajaju i oni babe i dede koji nikad nigdje i nisu imali priliku da plivaju.
Omladina uglavnom zna plivati.Cak i generacije mojih roditelja.
Vise poznajem ljudi koji znaju da plivaju,nego onih koji ne znaju.
Mada,naravno,nisam brojala.🙂
I meni zvuči pretjerano. Možda 80% ljudi u Bosni (i Srbiji) nema naviku da jede ribu (jedu je rjetko ili nikako), ali da 80% ne zna plivati je baš nerealno.

Plivao sam davnih dana u Savi i bilo je tesko. Lakse je u moru radi gustoce. Nije bas preporucljivo plivati po velikim valovima radi vise trosenja energije.
Moje plivanje u zadnje vrijeme se svodi da odem na more u rano jutro ili predvecer odplivam malo, otusiram se i odem pit kavu na terasu.
Свакако да је лакше је пливати у мору. Наравно да није баш безбедно пливати кад је море изразито валовито, али поједине реке због струјања могу бити опасне.
Drina je vrlo opasna.U Drini se mozes udaviti i u plicaku.Desavalo se vise puta da se ljudi udave na metar udaljenosti od clanova porodice i niko nije mogao da ih spasi.
Njeno dno je potkopano iskopavanjem sljunka i pravi virove.Tu nikakvo znanje plivanja ne pomaze.
Страдају и пливачи и ту има више фактора.

Poznato mi je, nije slucaj samo na Drini.
To sto vi smatrate virovima su zapravo rupe u koje se propada posto se gornji deo urusava stvarajuci tako neku vrstu "vakuuma", ako znas plivati sto je izgleda kod vas problem koji sam primetio i van foruma ne moze te povuci dole, u tim vasim Dzepovima kako ih zovete je nemoguce nauciti dobro plivati.
Sami ljudi sa vaseg podrucja to tvrde kod nas se ne usuduju dalje uci u vodu od nekoliko metara.
Kupao sam se u njima za mene je to slicno ulasku u kadu.
Virovi koje stvara tok vode na Dunavu koji su za nas normalna pojava vama su neshvatljivi.
Ne znam kome to vama i nama,meni je svaka rijeka opasna...ali govorim o onome sto cujem i desava se uglavnom na Drini.

По анкетама овако ствари стоје:
1723459643385.jpeg

80% Босанаца и Херцеговаца су непливачи.

1723459731710.png

80% форумаша су пливачи и то супер пливачи.

Bili smo prvi razred i na bazenu sc vračar trener pita ko ne zna da pliva neka digne ruku. Svi ćute. Kaže ajde u bazen (onaj dečiji plitki) kaaaad su počeli da se dave a ovaj trener skočio obučen da ih vadi i viče jesam pitao, jesam pitao :lol:

Sve u svemu u anketi će svi da te lažu :)
evo, posteno, znam da zaronim al neznam da izronim.

Mene kad sam se rodila ubacili u vodu da plivam i ronim :zcepanje: naravno da znam plivati i roniti,ali ne volim ni jedno,ne volim da plivam a da ne vidim dno,roniti mogu ali mutno gledam oci mi budu crvene od soli pa i to izbjegavam,,voli se pokvasiti i topiti na suncu,sad ne idem ni to jer previse ih ima ,,a ne volim galamu od dice i mirise razne od hrane,u pm i onda kazu da su debeli,a stalno mlate neki klinac po ustima...

Naučio sam da plivam kao dete u nižim razredima osnovne škole.

Nisam baš siguran da li je bilo za vreme raspusta između drugog i trećeg ili trećeg i četvrtog razreda.

Prvi put sam preplivao Tisu posle osmog razreda.

Deca su mi proplivala pre nego što su naučila da voze bicikl.

Svaki dan sam ih vodio na Tisu.

Sad ne pamtim kada sam poslednji put bio.

Back