Da li znate plivati?

Da li znate plivati ?

• Da super sam plivac

glasova: 29 80,6%
  • Znam plivati ali nisam siguran/na u dubokoj

glasova: 7 19,4%
  • Ne znam plivati ali ipak ulazim u vodu (more, reka,jezero)

glasova: 2 5,6%
  • Ne znam plivati i sjedim na plaži posmatram plivace

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    36
Meni smešno jer sam naučio da plivam sa 4 god a sa 6 kraul sa 7 krenuo na tašu pa prekinuo jer smo u petom razredu, u vladislavu imali po 8 časova dnevno.
Ja proplivo kao klinac na Dunavcu ispod Karaburme i Beloj steni , kad sam upao u njega jednom prilikom na pecanju :fdlan: Pobro sam sve banbuse i počupao svo rastinje oko sebe:rotf: U srednjoj -MŠC Beograd imali smo jednom nedelno 2predčasa plivanja na Tašu . Klinac mi imao bazen u osmogodišnjoj BL.45 redovno imali plivanje . Vreme kad se još mislilo o zdravlju i fizičkoj kondiciji dece

Znam da plivam, nisam odgovorila na anketu jer ne pripadam ni jednoj ponuđenoj opciji. Ne plašim se vode ni dubine, ipak ne mogu štiklirati prvu opciju ankete.

Pisala sam ranije u jednoj od tema da kod nas, poslednjih 3-4 decenije, sve osnovne škole su u obavezi da učenike II razreda plivački osposobe.
Mesec dana, svaki dan, deca imaju obuku u SC. Na kraju obuke imaju polaganje i dodelu diploma, gde osim učitelja i trenera mogu prisustvovati i roditelji.

Ne znam da li postoji neko ispod 50 godina a da ne zna plivati, takođe, ne znam da li je kompletna Vojvodina obuhvaćena ovim programom i kakve su mogućnosti po gradovima.

Bilećko je ko na mesecu svake godine se čudim kako je sve golo i pusto 🤔

U nevesinju se grade i kopaju tuneli već par godina imaćemo veće jezero od bileckog

Mi imamo podzemne vode , za vrijeme jugoslavije je teren već ispitan da ima vode da napaja cjeli grad i kompletna sela !

Taj kraj je specifičan ljeti nigde kapi vode a od jeseni do proljeća svagde reke

Rijeka zalomka koja ljeti presusi

IMG_3161.jpeg

Po temi ''nako''. 20, 30 metara u daljinu -itd.
Volio sam da ronim na dah , to je nekad bilo 2 do maksimalno ekstremno 2,5 minuta pod vodom.
Sad je posle dve preležane korone ( i cigare) sa pumpicama spalo na 15tak sekundi maksimalno.
Ali šta je tu je , nećemo se nervirati zbog kondicije.

Znam da plivam, nisam odgovorila na anketu jer ne pripadam ni jednoj ponuđenoj opciji. Ne plašim se vode ni dubine, ipak ne mogu štiklirati prvu opciju ankete.

Pisala sam ranije u jednoj od tema da kod nas, poslednjih 3-4 decenije, sve osnovne škole su u obavezi da učenike II razreda plivački osposobe.
Mesec dana, svaki dan, deca imaju obuku u SC. Na kraju obuke imaju polaganje i dodelu diploma, gde osim učitelja i trenera mogu prisustvovati i roditelji.

Ne znam da li postoji neko ispod 50 godina a da ne zna plivati, takođe, ne znam da li je kompletna Vojvodina obuhvaćena ovim programom i kakve su mogućnosti po gradovima.
I u mom gradu je obavezna škola plivanja u 4. razredu osnvne škole, u moje doba je bila obavezna i škola skijanja, ideš hoš-neš. (mislim da ima i sad ali nisam provjeravala) tako da ne znam baš koliko je tačno ovo 80%...

424.png

U bazenu se ne bojim duboke vode, van bazena paničim.
Nastavnik nas je u petom razredu naučio da plivamo muški, a u osamnaestoj godini me je drugarica naučila ženski.
Na Dunavu plivam u plićaku i isključivo ženski, na moru sve stilove, ali sam vremenom zaboravila kako da zaronim.
U rezultate ove ankete ne verujem jer mali broj ljudi vidim da ume dobro da pliva.

I nisu samo Srbi neplivači, sve nacije imaju mali broj onih koji su plivanje dobro savladali.

Ovo je istina. Ja živim u Sarajevu i ovo je istina. Možda nekada davno prije rata većina stanovništva je išla na more. Danas je to rijetkost. Imam prijatelja skoro mu 40 godina i ne zna da pliva. Zvao sam ga na bazen prije podne kada nema gotovo kupača da ga naučim plivati on je to glatko odbio i rekao da ga to ne zanima. Prvi put je vidio more u 30-oj godini kada je radio sezonu u CG. Godišnje odmore koristi zimi uglavnom.
Jedan moj kolega sa posla prvi put putuje van BiH u 26 godini i posjetiće Bar i vidjeće more.
Koleginica sa posla ne ide na more uglavnom kod nane i dede u Goraždu. Pitam je što ne ideš,kaže ; šta ću dole kod ustaša. Pitam,ideš ljeti gdje na planinu,Trebević ? Ne idem kod četnika.
Tako da većina stanovništva provodi godišnje odmore lokalno.

Back