Da li žene više vole one sa malim ili sa velikim

Pa ako se pod egom smatra gordost, to je jedno, al čim se kaže ego ja pomislim na Ja, ono normalno ja.
Sad imati jasno i čvrsto JA je preduslov psihičkog zdravlja.

I oni koji stvarno imaju snažno to ja oni su prirodni i normalni ljudi, sa njima je lako.
Problem su oni koji zapravo imaju slab ego pa pokušavaju to da iskompenzuju veštačkim putem. Oni se obično ljute za sve sitnice, tšeški su, zahtevni, prosto im nije sve na mestu jer ni sami nisu postavljeni kako treba ili su nezadovoljni sobom i svojim životom. To je bzvz, ali paradoksalno iako izgledaju kao da imaju prevelik ego, on je kod njih u stvari mali.

Ma ko voli seka perse.. to nije muževno.

Samo je pitanje ono što naisah, jel razuman ili nije
imala sam prilike da budem dugo sa nekim nerazumno velikim egom.. i baš me umorilo.
Prvom prilikom kada sam nakon toga upoznala dragu osobu sa normalnim egom odmah sam ga zavolela.. jednostavno jedva sam čekala da budem sa nekim normalnim

Mito, baš dobra tema
a mislim treba prvo reći šta je ego, ovo što Jelena napisa, na šta se odnosi
Ego je pojam iz psihologije koji se odnosi na svest o sopstvenoj ličnosti, tj. na našu sposobnost da se identifikujemo kao jedinstvena osoba. Ego predstavlja deo ličnosti koji se bavi samim sobom, koji ima potrebu da se definiše u odnosu na druge i da se oseća vrednim. Formira se tokom detinjstva kroz proces identifikacije sa roditeljima i drugim važnim ljudima u životu, kao i kroz iskustva koja imamo tokom odrastanja.
Ego je važan za naše emocionalno zdravlje, ali ako postane previše dominantan, može dovesti do problema kao što su preterano uživanje u sebi, potreba za kontrolom i neosetljivost prema drugima. U psihoterapiji, rad na smanjenju preteranog ega može biti koristan za postizanje veće slobode i autentičnosti u životu

i samo da dodam..
asian-baby-finger.gif
:cool:

Ego je pojam iz psihologije koji se odnosi na svest o sopstvenoj ličnosti, tj. na našu sposobnost da se identifikujemo kao jedinstvena osoba. Ego predstavlja deo ličnosti koji se bavi samim sobom, koji ima potrebu da se definiše u odnosu na druge i da se oseća vrednim. Formira se tokom detinjstva kroz proces identifikacije sa roditeljima i drugim važnim ljudima u životu, kao i kroz iskustva koja imamo tokom odrastanja.
Ego je važan za naše emocionalno zdravlje, ali ako postane previše dominantan, može dovesti do problema kao što su preterano uživanje u sebi, potreba za kontrolom i neosetljivost prema drugima. U psihoterapiji, rad na smanjenju preteranog ega može biti koristan za postizanje veće slobode i autentičnosti u životu
Prelazi u narcisoidnost a to je vec ozbiljan problem.

Najbolja je sredina neka ali ako već mora da se bira između ovo dvoje neka bude veliki ego jer iskreno mlakonja uvek smori.
A opet nije lako ni sa likom sa prepumpanim egom...
Hmmmm....suprotno od ega nije „mlakonja”. Ego se odnosi na deo ličnosti koji se bavi samim sobom, dok se „mlakonja” najčešće odnosi na osobu koja nema jasno izražen stav i često se prilagođava drugima.
Suprotnost egu je skromnost ili skromno samopoštovanje, što se odnosi na sposobnost da sebe prepoznamo kao deo veće zajednice i da cenimo druge ljude, bez preterane potrebe za dokazivanjem ili samopromocijom. Skromnost se smatra pozitivnom osobinom, jer može pomoći u održavanju harmoničnih odnosa sa drugima i održavanju zdrave ravnoteže u samopouzdanju.

Hmmmm....suprotno od ega nije „mlakonja”. Ego se odnosi na deo ličnosti koji se bavi samim sobom, dok se „mlakonja” najčešće odnosi na osobu koja nema jasno izražen stav i često se prilagođava drugima.
Suprotnost egu je skromnost ili skromno samopoštovanje, što se odnosi na sposobnost da sebe prepoznamo kao deo veće zajednice i da cenimo druge ljude, bez preterane potrebe za dokazivanjem ili samopromocijom. Skromnost se smatra pozitivnom osobinom, jer može pomoći u održavanju harmoničnih odnosa sa drugima i održavanju zdrave ravnoteže u samopouzdanju.
Nemoj meni pametovati, stvarno...
Termin mlakonja se ne odnosi samo na muškarca bez stava, otkud ti to... a to što povezuješ skromne ljude sa malim egom pih.. Ne bih ulazila u diskusiju jer skroz suprotno mislim.
Mali ego kod muškarca nije nimalo naivna stvar. Takav muškarac je iskompleksiran, posesivan, bez samopouzdanja itd itd..

Nemoj meni pametovati, stvarno...
Termin mlakonja se ne odnosi samo na muškarca bez stava, otkud ti to... a to što povezuješ skromne ljude sa malim egom pih.. Ne bih ulazila u diskusiju jer skroz suprotno mislim.
Mali ego kod muškarca nije nimalo naivna stvar. Takav muškarac je iskompleksiran, posesivan, bez samopouzdanja itd itd..

Nivo ega nije jedini faktor koji utiče na čovekovu (ili bilo koju osobu) ličnost. Ljudi sa malim egom mogu biti introvertniji i manje naglašeni u svom ponašanju, ali to ne mora da znači da su kompleksni, posesivni ili da im nedostaje samopouzdanje.
Nivo ega je složen fenomen i povezan je sa različitim faktorima, kao što su vaspitanje, iskustva, genetika i kulturni uticaji. Ljudi sa manjim egom obično imaju manju potrebu da se dokazuju ili dominiraju nad drugima, što može biti pozitivna osobina ako se manifestuje na zdrav način.
Međutim, ako je ego preterano potisnut, to može dovesti do niskog samopoštovanja i problema sa samopouzdanjem. Zbog toga je važno održavati nivo ega u zdravoj ravnoteži i raditi na razvoju zdravog samopoštovanja i samopouzdanja.

Back