- Poruka
- 29.367
Upravu si.Mito, baš dobra tema
a mislim treba prvo reći šta je ego, ovo što Jelena napisa, na šta se odnosi
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Upravu si.Mito, baš dobra tema
čini mi se da bi te od ovog viška možda glava i bolelaNisam čitala šta ali od viška glava ne boli![]()
Joj sad vidjeh ego. To može maločini mi se da bi te od ovog viška možda glava i bolela![]()
Zajeb hahahaNisam čitala šta ali od viška glava ne boli![]()
Ego je pojam iz psihologije koji se odnosi na svest o sopstvenoj ličnosti, tj. na našu sposobnost da se identifikujemo kao jedinstvena osoba. Ego predstavlja deo ličnosti koji se bavi samim sobom, koji ima potrebu da se definiše u odnosu na druge i da se oseća vrednim. Formira se tokom detinjstva kroz proces identifikacije sa roditeljima i drugim važnim ljudima u životu, kao i kroz iskustva koja imamo tokom odrastanja.Mito, baš dobra tema
Prelazi u narcisoidnost a to je vec ozbiljan problem.Ego je pojam iz psihologije koji se odnosi na svest o sopstvenoj ličnosti, tj. na našu sposobnost da se identifikujemo kao jedinstvena osoba. Ego predstavlja deo ličnosti koji se bavi samim sobom, koji ima potrebu da se definiše u odnosu na druge i da se oseća vrednim. Formira se tokom detinjstva kroz proces identifikacije sa roditeljima i drugim važnim ljudima u životu, kao i kroz iskustva koja imamo tokom odrastanja.
Ego je važan za naše emocionalno zdravlje, ali ako postane previše dominantan, može dovesti do problema kao što su preterano uživanje u sebi, potreba za kontrolom i neosetljivost prema drugima. U psihoterapiji, rad na smanjenju preteranog ega može biti koristan za postizanje veće slobode i autentičnosti u životu
Hmmmm....suprotno od ega nije „mlakonja”. Ego se odnosi na deo ličnosti koji se bavi samim sobom, dok se „mlakonja” najčešće odnosi na osobu koja nema jasno izražen stav i često se prilagođava drugima.Najbolja je sredina neka ali ako već mora da se bira između ovo dvoje neka bude veliki ego jer iskreno mlakonja uvek smori.
A opet nije lako ni sa likom sa prepumpanim egom...
Nemoj meni pametovati, stvarno...Hmmmm....suprotno od ega nije „mlakonja”. Ego se odnosi na deo ličnosti koji se bavi samim sobom, dok se „mlakonja” najčešće odnosi na osobu koja nema jasno izražen stav i često se prilagođava drugima.
Suprotnost egu je skromnost ili skromno samopoštovanje, što se odnosi na sposobnost da sebe prepoznamo kao deo veće zajednice i da cenimo druge ljude, bez preterane potrebe za dokazivanjem ili samopromocijom. Skromnost se smatra pozitivnom osobinom, jer može pomoći u održavanju harmoničnih odnosa sa drugima i održavanju zdrave ravnoteže u samopouzdanju.
Nemoj meni pametovati, stvarno...
Termin mlakonja se ne odnosi samo na muškarca bez stava, otkud ti to... a to što povezuješ skromne ljude sa malim egom pih.. Ne bih ulazila u diskusiju jer skroz suprotno mislim.
Mali ego kod muškarca nije nimalo naivna stvar. Takav muškarac je iskompleksiran, posesivan, bez samopouzdanja itd itd..