Da li žene previše govore?

eh sad se stidim ali shta znam, ja pricam premalo osim tamo gde sam procenila da je opushteno ali premalo pricam i cesto mi je zategnuto, to mi smeta ali ne menjam. ne znam kad ce taj normalni da izadje. ne znam zasto nekad ne ubacim neku korisnu opasku a znam da je pametna i potrebna za razbijanje katastrofe. ko zna shta ce biti sa mnom u klimaksu kakvo meljavo chudovishte. glupo mi je sto sam ovo napisala ali sta da radim nadam se da necu doci opet ali ocunije mi ni bolje kad ne dodjem. narocito kad je neko autoritet i onda je losha tishina a mozda i nije tako losa. a ne znam kako da pocnem. ono kao faca. ne znam ne volim sto vidite moj IP broj.

Poslednja izmena:
pa kad razvezemo,a niko nikog ne slusa,samo meljemo :)

e ovo me podseca na stanje u kuci moje prijateljice.

ne sto svi pricaju u isto vreme, nego i pokusavaju da nadglasaju ostale..pa nekome to zvuci ko svadja, a oni samo lepo komuniciraju:D

pa jos kad za N G razvuku ukrase po stanu - naravno da svaki ima zvucnu podlogu..pa ih ukljuce sve u isto vreme..
ma ko na vasaru..

mene nekad glava zaboli, pa kuci odem pre nego sto sam planirala..al` oni fenomenalno funkcionisu..

Zene, a i muskarci, previse su optereceni verbalnom komunikacijom. U nasem drustvu se smatra uzasnim ako cutis u drustvu, kao da se oseca potreba da laprdas non stop. Ne bojte se, i muski su isti, ali ipak zene prednjace, jer, navodno, na taj nacin osecaju da ostvaruju bolju komunikaciju sa drugima. Naravno, ecina toga sto kazu, u onim "caskanjima" je nadasve glupo i nepotrebno. Ali, kao sto rekoh, ne prica se da bi se nesto kazalo, vec da bi se ostvarila komunikacija. Muskarci mogu da ostvare komunikaciju i ne pricajuci non-stop.
(izvod iz moje nove studije)

PS-Ja sam stidljiva i ne umem da caskam. Ali uopste ne umem da caskam.

Pa kad muškarci nemaju šta da kažu. Da nije žena, muškarci ne bi pričali ni ovo malo što pričaju.

Volim muskarce koji umeju i imaju sta da kazu i vole da pricaju..sa takvima se sita ispricam..ne volim kada sam u monologu a doticni me slusa povrsno..ne slusa uopste ili pak samo klima glavom..to vazi i za zene..nerviraju me one "mutave" koje samo cute i snimaju sta se prica..Zene pricajte i ne obracajte paznju na istrazivanja..sta bi bilo da ljudskom bicu nije data rec..

San Francisco, 22.04.2008, 20:36 | R.V.
Poznata američka psihologinja i feministkinja trdi, da žene u proseku dnevno izgovore približno 20.000 reči, muškarci pa jedva 7.000.
Louann Brizendine je izdala knjigu sa naslovom The Female Brain, u kojoj tvrdi, da su žene poprilično govorljivije od muškaraca. Psihologinja trdi, da su pričljive pre svega tada, kada se osećaju slobodne i opuštene. Međusobno se mogu razgovarati potpuno istovremeno, što se prisutnom muškarcu, obično čini čudno i nerazumljivo.

Doktorka Brizendine kaže: "Žene svet doživljaju drugačije od moškaraca. Mozgovi žena suo drugačiji još pred rođenjem. Predstavnice nežnijeg pola imaju u sebi nekakav autoput sa osam traka za prijem osećaja I nadražaja, dok je kod muškaraca to jedan običan seoski put."

Naravno da takođe postoje i muškarci, koji imaju mnogo toga za reći, ali u ženskom društvo ne mogu doći do reči.
Za mene se isto tvrdi da sam brbljivica i da sam trebala biti advokat npr jer sama pitam sama odgovaram kad nemam dobrog sagovornika...U drustvu ne vodim glavnu rec vec se trudim da napravim neki stimung i kad nemam jos nekog ko ucestvuje osecam se bezveze...Primetila sam da svi nesto gledaju u mene ocekujuci da zapocnem temu da ih zabavim...ne volim mutave...ne znas sta ti misle, gledaju te i ako ne klimaju glavom odobravajuce i ne smeskaju se mislim da sam rekla nesto sto im se ne svidja...Sto bar to i ne kazu...Sve u svemu omiljena sam u drustvu, vise su me prihvatali kao nekog super drugara nego kao zavodnicu i imala sam divna druzenja u toku zivota...pa i danas nasli su se oni koji obozavaju da me slusaju...a ja pricam pricam...ne bi mogla da budem drugacija...to ne bi bila ja..

Niti je lepo kada zene previse pricaju bez ikakvog smisla tek da se nesto prica..i cutanje ume da bude super..naravno kad imate s kim. Ni musko nepricanje pa opet nije dobro jer im je sve to smor. Najlepsa je sredina, neko to odavno pre mene rece ;), i jeste to tako samo sto je sada pitanje sta je za koga sredina.
Muskarcima (pojedinim) je sve tesko i da pricaju i da slusaju...a pojedinim zenama je pa opet sve zabavno i da pitaju i da odgovaraju na svoja pitanja..
Malo pre neko rece da zene ogovaraju i to jeste ruzna osobina ali je pogresno vezivati samo za zene jer i muskarci to rade.

Volim muskarce koji umeju i imaju sta da kazu i vole da pricaju..sa takvima se sita ispricam..ne volim kada sam u monologu a doticni me slusa povrsno..ne slusa uopste ili pak samo klima glavom..to vazi i za zene..nerviraju me one "mutave" koje samo cute i snimaju sta se prica..Zene pricajte i ne obracajte paznju na istrazivanja..sta bi bilo da ljudskom bicu nije data rec..
Ovo mi je nešto poznato.:worth:

Back