Budućnost smartfona je da se pretvori u ličnog AI asistenta koji zna sve o vama i sa vašim dopuštenjem obavlja niz zadataka koje bi sami radili...
pogledajte sledeći video
Da li želite AI smartfon? Ja ne
Definitivno. Sad ne znam kako ce se to na kraju iz kocepta konkretizovati, obicno bude drugacije i kapitalozam ga zabrlja do bola ali..
Otkako su izasli tkzv pametni telefoni jednostavno mi se nisu dopadali. Prvo po nazivu - telefon. Ne to nije telefon vec treba da bude ili mobilni racunar ili mozda pda- personalni data asistent. A sada sa mogucnostima i vise.
Prvo ako pogledas, marketing telefona sa vrsti oko kamera. Meganpiksel ova mega giga ona kamerica. Glupost, kamera ne treba da bude glavi motiv prodaje i proizvodnje kao i gomila alatki oko nje. Drugo, upravo to tipkanje po staklu....
Trece: spamovi, reklame, soc mreze i td. Skini ovaj app skini onaj app. Samo na stotine aplikacija ima za pracenje zdravlja i fitnes. Takodje i za komunikaciju: jel koristis vocap? Ne aj na viber, ma kakav viber daj signaal. Ma nemoj signal evi ti telegram..poslovno? Ma daj slack, cek, a projekti? Pa figma, ma ne clickup. Ma nemoj clickup...dakle totalna zbrka i biznis oko gluposti. To ce ai sve da resi. A greska je po meni sto su prozivodjaci uopste isli sa tolikom primenom i raznovesnoscu aplikacija koje se guraju u prednji plan/ ekran. Pa ti je taj ekran pretrpan svim i svacim. Pa onda novi model telefona: e vid sad ovo. Ovaj model s3 exd ima opciju za side cell. Svajp levo, eto jos prostora za tipkanje i precice. Cek, a kako da podesim? A pa samo klikni setings, pa idi na more settings, pa tu imas nebulozni naziv tipa kamila, monkey menu i td pa onda tu klikni i podesi. Pa onda skroluj bla bla bla blaaaaa.
All broght to you by the crazy banana.
Ai - jednostavno. Zelim primaran pametni sistem a ispod haube guraj podsisteme. Hoces advanced ? ostavi kao opciju.