Da li zatrpavate slatko sa slanim?

Govorim o puteru koji je kod nas bio na crnoj listi bar 50 godina, ali su se zato sagradile fabrike nezdravog ulja i nezdravog margarina i mi smo to jeli decenijama, jer su nas lagali da je to zdravo...

Nikada nisam pao na priču o nezdravoj zasićenoj masti. Ironično, osnova za tu svetsku laž je studija koja je rađena u Jugoslaviji!
A danas su priznali da nema ničeg zdravijeg od svinjske masti.

Postoje mnoge studije (a ne samo par na osnovu kojih su ocrnili mast) koje nedvosmisleno potvrđuju katastrofalne negativne posledice unošenja belog šećera u organizam.

Poslednja izmena:
dve solucije:
pankreas, kandidat za dijabetes 2
takodje osobe sa genetskim faktorom lipida (gojaznost džaba i naj naj dijeta)
Možda se geni aktiviraju signalima iz spoljašnje sredine, tako da "informacija" ide od spolja ka unutra, preko enzima, pa do genoma na nivou DNK, što dovodi do sinteze određenog lipida. Šta misliš o ovom?

Poslednja izmena:
@Sensei

postoji jedna logička greška koja se neprimetno provlači decenijama

"industrijski šećer je zlo jedite sveže voće"

ko je šećeraš shvati u čemu je zez

postoji voće koje je krcato šećerom
na primer banana obaška je kalorična pa paz da ne popraviš zdravlje, groždje takodje slatko da sladje ne može a pogotovo suvo...

jabuka, borovnice, nar su već fina opcija u razumnoj količini naravno

nista lepse od piletine prelivene medom

Mislim da sam jednom probala u kineskom restoranu i dopalo mi se.

Kombinacija tih ukusa se uči dok je čovek mlad... Padaju mi na pamet flekice sa kupusom...
po austrougarskom receptu se u to dodaju začini: šećer, so, cimet i biber... i to je carstvo ukusa

Ne volim flekice sa kupusom. Volim sarmu od kiselog kupusa, i salatu od slatkog kupusa i to je sve. Ne volim ni kupus, ni kelj, ni brokoli..

On topic:

Posle ručka prvo pijem kafu, posle se zasladim sa nekim kolačom, keksom..

I ne jedem ništa slano posle slatkog.

Back